Η Κύπρος αποτελεί έναν από τους δυναμικότερα ανερχόμενους προορισμούς της Μεσογείου. Η Ξενοδοχειακή Αγορά αποκτά τη δική της έκθεση, που στόχο έχει την εξέλιξη των τοπικών καταλυμάτων αλλά και την ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης

4 mins read

Τα τελευταία χρόνια, η Κύπρος σημειώνει εντυπωσιακά νούμερα όσον αφορά την Τουριστική της ζήτηση, ανεβαίνοντας στην λίστα των πιο επιθυμητών προορισμών της Μεσογείου. Καθώς, όμως, οι παγκόσμιες τάσεις επιβάλλουν την άμεση εξέλιξη του τουριστικού της προϊόντος, η Κυπριακή Ξενοδοχειακή αγορά αποκτά τη δική της έκθεση, δίνοντας νέες βάσεις στην τοπική Ξενοδοχειακή Ανάπτυξη.

Η Hospitality Expo Cyprus διοργανώνεται για πρώτη φορά στις 25 με 27 Ιανουαρίου στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στην Λευκωσία, με το Ξενοδοχειακό κοινό να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για το νέο σημαντικό event του Κυπριακού Τουρισμού. Με εταιρείες από την Κύπρο αλλά και τις γειτονικές χώρες, η νέα Ξενοδοχειακή Έκθεση της Κύπρου αναμένεται να αποτελέσει σημείο εκκίνησης της νέας Ξενοδοχειακής ανάπτυξης του προορισμού, ενώ στο πλαίσιό της θα οργανωθούν και workshops με διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο του τουρισμού, με στόχο να αναδειχθούν οι νέες τάσεις.

Η Hotelier Academy συμμετέχει δυναμικά στο νέο αυτό Ξενοδοχειακό Event και λίγες ημέρες πριν την διοργάνωσή της φιλοξενεί τους διοργανωτές της έκθεσης, κύριο Παύλο Νικολάου και κύριο Νικηφόρο Μαραγγό, σε μια mini συνέντευξη με τα highlights του πολυαναμενόμενου event.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι η Κύπρος είχε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε μια Ξενοδοχειακή έκθεση, καθώς η τουριστική αγορά αποτελεί πυλώνα της Κυπριακής Οικονομίας. Πώς αποφασίσατε αυτό το βήμα και με ποια αφορμή έγινε η διοργάνωση της πρώτης Hospitality Expo Cyprus;

Ο τουρισμός στην Κύπρο αυξάνει ολοένα και περισσότερο και είναι γεγονός ότι οι επενδύσεις σε Ξενοδοχειακό επίπεδο είναι σημαντικές, τόσο από νέα όσο και από υπάρχοντα καταλύματα που προβαίνουν σε σημαντικές αναβαθμίσεις. Με δεδομένη αυτή την τάση, πιστεύουμε ότι η Κυπριακή Ξενοδοχειακή Αγορά είναι πιο έτοιμη από ποτέ για μία ανάλογη Έκθεση και μπορούμε να πούμε ότι η πρόβλεψή μας είναι σωστή, αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα ανταπόκριση.

Στο παρελθόν έγιναν αντίστοιχες κινήσεις αλλά δεν υπήρξε διαχρονικότητα. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την Hospitality Expo Cyprus ως έκθεση και ποιοι είναι οι λόγοι να την επισκεφθούν Ξενοδόχοι αλλά και επαγγελματίες του κλάδου;

Το Ξενοδοχειακό κοινό της Κύπρου είναι αρκετά απαιτητικό και αυτό είναι ένα στοιχείο που το έχουμε λάβει σοβαρά υπ’ όψιν, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια έκθεση υψηλών προδιαγραφών. Η Hospitality Expo Cyprus ακολουθεί τα πρότυπα Ευρωπαϊκών Εκθεσιακών μοντέλων, ενώ εκτός από τους προσεκτικά επιλεγμένους Εκθέτες, οι οποίοι προσφέρουν πραγματικές λύσεις, δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη συμφωνιών αλλά και στην τουριστική εξέλιξη, προσκαλώντας διακεκριμένους στο είδος τους ομιλητές. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την έκθεση σε ένα ουσιαστικό Business Development περιβάλλον και όχι απλά σε μια έκθεση προμηθευτών.

Συμφωνώ πως είναι σημαντικό να υπάρχει υψηλό επίπεδο εκθετών και όπως παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, η τεχνογνωσία αποτελεί στοιχείο όλων των σύγχρονων εκθέσεων τουρισμού. Τι είδους εταιρείες μπορεί να βρει ο Ξενοδόχος στην έκθεση και ποιες είναι οι ανάγκες που θα καλύψει με την επίσκεψή του;

Φροντίσαμε να υπάρχει μια ικανοποιητική ποικιλία στο εκθεσιακό μείγμα, έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των Ξενοδόχων. Αφενός, έμφαση δίνουμε στο κομμάτι του Digital Marketing των Ξενοδοχείων, ένα φλέγον ζήτημα, έχοντας σημαντική παρουσία από Booking Engines και Hotel Marketing Agencies, ωστόσο αντίστοιχη σημασία δίνουμε και στον Εξοπλισμό και το Design των Ξενοδοχείων. Είμαι σίγουρος, πως οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν μια ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία λύσεων, καθώς συμμετέχουν και εταιρείες με εξοπλισμό SPA, Housekeeping, αλλά και από άλλα σημαντικά κομμάτια των ξενοδοχείων.

Όσον αφορά τις Παρουσιάσεις και τα Workshops, βλέποντας το πρόγραμμα διαπιστώσαμε μια ιδιαίτερα ευρεία θεματολογία — πόσω μάλλον για μια έκθεση που διοργανώνεται για πρώτη φορά. Τι θα μπορέσουν οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης;

Αρχικά, θεωρούμε ότι μια τόσο μεγάλη συνάντηση επαγγελματιών είναι ιδανική για συζήτηση πάνω στην εξέλιξη της τουριστικής αγοράς. Με αυτό κατά νου, φροντίσαμε οι θεματολογίες να καλύψουν ποικίλα θέματα, έτσι ώστε να μπει μια αρχική βάση στην εξέλιξη του Κυπριακού Τουρισμού. Στις παρουσιάσεις θα συζητηθεί η Κυπριακή Στρατηγική Τουρισμού, με σημαντικούς φορείς να λαμβάνουν μέρος, ενώ θα δοθεί σημαντικό βήμα σε ηγετικές εταιρείες σε σχέση με τις πωλήσεις των Ξενοδοχείων, να αναλύσουν τις νέες τάσεις. Τα workshops, από την άλλη, αναλύουν την Αρχιτεκτονική και την Conceptual Ανάπτυξη ενός καταλύματος αλλά και την εμπειρία που ζει ο ταξιδιώτης σε αυτά, προσεγγίζοντας σε όλα τα επίπεδα τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Κλείνοντας, τι προτείνετε στο κοινό που θα επισκεφθεί την Hospitality Expo Cyprus και σε τι στάδιο βρίσκεστε λίγες ημέρες πριν τη διοργάνωση;

Με τη συμμετοχή των εκθετών να είναι σε υψηλά επίπεδα αλλά και το pre-registration των επισκεπτών να δείχνει ένα σημαντικό ενδιαφέρον, τις ημέρες αυτές δουλεύουμε έτσι ώστε να διαμορφώσουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την πρώτη διοργάνωση της έκθεσης. Στο κοινό προτείνουμε να επισκεφτεί το επίσημο Website μας και να οργανώσει την επίσκεψή του, τόσο σε σχέση με τους εκθέτες όσο, όμως, και με τους υπόλοιπους επισκέπτες, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη σχέσεων.

 

Η Hospitality Expo Cyprus οργανώνεται στις 25-27 Ιανουαρίου 2020, στο Κέντρο Κρατικής Έκθεσης στην Λευκωσία. Μπορείτε να λάβετε δωρεάν την πρόσκλησή σας σε αυτό το link.