Όποιος αγαπά το χειμώνα, σίγουρα αγαπάει και τα τζάκια! Σε αυτό το άρθρο της Hotelier Academy, θα δείτε εντυπωσιακά τζάκια από όλο τον κόσμο, που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν!

3 mins read

Επιλέξαμε 5 διαφορετικά και εντυπωσιακά τζάκια ξενοδοχείων από όλο τον κόσμο, για να δώσουμε έμπνευση στους Ξενοδόχους, ώστε να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα εκλεπτυσμένη, ζεστή και μοναδική στους χώρους τους.

Καινοτομία και πειραματισμός είναι οι λέξεις κλειδιά στον σχεδιασμό των σύγχρονων τζακιών. Ταυτόχρονα όμως, αποτελούν και απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία πρακτικών και λειτουργικών τζακιών, που όχι μόνο θα ζεστάνουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου σας, αλλά θα τους προσδώσουν κι ένα πιο εκλεπτυσμένο ύφος.

Κεντρικό σημείο

 τζάκια | The Chedi Andermatt | Hotelier Academy

Photo Credits: The Chedi Andermatt

Το κεντρικό τζάκι είναι η “καρδιά” της βιβλιοθήκης του ξενοδοχείου The Chedi Andermatt στην Ελβετία, που ανήκει στον ασιατικό όμιλο Ghm Hotels.

Με την τοποθέτησή του στο κέντρο του χώρου, το τζάκι γίνεται σκηνικός πρωταγωνιστής. Πρόκειται για τζάκια ανοικτά από όλες τις πλευρές, που επιτρέπουν τη θέα της φωτιάς από, σχεδόν, οπουδήποτε στο δωμάτιο.

Με σύγχρονα και ελαφριά υλικά, διαθέσιμα στο εμπόριο, μπορούμε να δημιουργήσουμε καπνοδόχους με μεγάλη σχεδιαστική ελευθερία σε σχήματα και σε φόρμες. Αυτές οι καπνοδόχοι  που «κρέμονται» από τις οροφές, συνήθως σε κυκλική διατομή, δημιουργούν περιμετρικά καθιστικά, ενώ αν η διατομή τους είναι ορθογώνια, μπορούν να διαχωρίσουν αισθητά, ένα μεγάλο χώρο σε δυο μικρότερους.

SMART TIP: Ιδιαίτερη προσοχή στους περιμετρικούς χώρους της εστίας. Αφήνουμε ικανοποιητικές αποστάσεις για διαδρόμους. Το κεντρικό τζάκι αρμόζει σε μεγάλους χώρους όπως lobby, αίθουσες reception και χώρους εστίασης.

Prive ρομαντισμός

Chateaubriand Hotel | τζάκια| Hotelier Academy

Photo Credits: Chateaubriand Hotel

Το ξενοδοχείο Chateaubriand Hotel στη Γαλλική πρωτεύουσα, διαθέτει 28 μοναδικά δωμάτια, και το κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του προσωπικότητα. Η φιλοσοφία του βασίζεται στη ζεστή και ιδιωτική ατμόσφαιρα. Ιταλικά μαρμάρινα λουτρά, τζάκια από μαντέμι, ταπετσαρίες από μετάξι σε απομονώνουν σε ένα ντεκόρ που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

SMART TIP: Σημαντικό είναι να τηρείται το συγκεκριμένο concept σε όλα τα στοιχεία, υλικά, διακόσμηση και φωτισμό, έτσι ώστε να παραμείνει άθικτη η αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο.

Παραδοσιακό design

Τhe Rougemont Hotel Switzerland | Hotelier Academy | Fireplaces τζάκια

Photo Credits: Τhe Rougemont

Το ξενοδοχείο Τhe Rougemont στην Ελβετία, αποτελείται από πολλά συνδεδεμένα κτίρια και δίνει την εντύπωση ενός μικρού χωριού. Περιβάλλεται από πεύκα και έχει εκπληκτική θέα στις Άλπεις. Παρουσιάζεται διακριτικά με μινιμαλιστικό, αλλά ταυτόχρονα ζεστό σχεδιασμό, και αυτό επιτυγχάνεται λόγω της χρήσης φυσικών υλικών και της παραδοσιακής εκλεπτυσμένης συγχρόνης διακόσμησης.

Τα παραδοσιακά σε σχεδιασμό τζάκια παραμένουν τα πιο αγαπημένα και περιζήτητα στους χειμερινούς προορισμούς. Τα υλικά κατασκευής, όπως η πέτρα και το ξύλο, δημιουργούν ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον.

SMART TIP: Δώστε έμφαση στην λειτουργικότητα και στην ουσία της έννοιας “παράδοση”, ώστε να δημιουργήσετε εκλεπτυσμένους και φιλόξενους χώρους. Προσοχή στην επιλογή των αυθεντικών φυσικών υλικών.

Αστική Κομψότητα:

Gramercy Park Hotel | Fireplaces | Hotelier Academy

Photo Credits: Gramercy Park Hotel

Στο ιστορικό Gramercy Park Hotel, στη Νέα Υόρκη, το αναγεννησιακό στοιχείο συναντά τη βελούδινη πολυτέλεια, δημιουργώντας μια βασιλική ατμόσφαιρα. Ανάμεσα στους επισκέπτες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, συναντάμε διάφορους καλλιτέχνες, ανθρώπους των γραμμάτων και της μόδας. Το τζάκι αποτελεί σύνολο της επιβλητικής επίπλωσης, με αποτέλεσμα η αστική αυτή γοητεία να σε μαγεύει και να σε κρατάει μέσα στο ξενοδοχείο, μακριά από τους θορύβους και το άγχος της μεγαλούπολης.

SMART TIP: Ο σχεδιασμός του τζακιού και η επιλογή των υλικών κατασκευής του, πρέπει να βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με την επιλογή των υπόλοιπων στοιχείων που θα απαρτίζουν τον κάθε χώρο.

Industrial cozy

Photo Credits: The Ludlow

Σε μια απο τις πιο cool γειτονιές της Νέας Υορκής, στο The lower East Side, περιτρυγιρισμένο απο τα καλύτερα bars και clubs της περιοχής, βρίσκεται το πολυόροφο κτίριο που φιλοξενεί το The Ludlow Hotel.

Το επιβλητικό τζάκι βρίσκεται στο Cocktail bar του ξενοδοχείου, αποτέλεσμα mixing and matching απο σύγχρονες λεπτομέρειες με βιομηχανική γοητεία.

SMART TIP: Τζάκια και τοίχοι μπορούν να ανακατασκευαστούν με βιομηχανικά εκτεθειμένα υλικά για να δημιουργήσουν μια τελική εμφάνιση που είναι εμπνευσμένη απο την βιομηχανία.