Επιλέξαμε 6 διαφορετικές και εντυπωσιακές ξαπλώστρες από ξενοδοχεία από όλο τον κόσμο, για να δώσουμε έμπνευση στους Ξενοδόχους που αναζητούν ένα πιο δημιουργικό design σε αυτό το έπιπλο-κλειδί της πισίνας.

3 mins read

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι πισίνες και οι ξαπλώστρες είναι το βασικό σημείο συζήτησης για τα περισσότερα ξενοδοχεία σε καλοκαιρινούς προορισμούς. Όλοι οι Ξενοδόχοι θέλουν η περιοχή της πισίνας τους να ξεχωρίζει και να προσφέρει χαλαρωτικές και αξιομνημόνευτες στιγμές στους επισκέπτες.

Τα τελευταία χρόνια, μια σχεδιαστική ‘επανάσταση’ εισήγαγε διαφορετικούς τύπους από ξαπλώστρες, στη θέση των κλασικών και απλών. Κάποια από αυτά τα σχέδια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των καλεσμένων και πρωταγωνιστώντας σε πολλές φωτογραφίες και stories στα social media. Έχουμε συγκεντρώσει μερικά από αυτά τα σχέδια, τα οποία παρουσιάζουμε πιο κάτω:

Η γεωμετρία είναι της μόδας! Σωστά;

ξαπλώστρες

Hotel Vistabella, Spain, Costa Brava

Και οι δύο τύποι ξαπλώστρας που εμφανίζονται σε αυτή τη φωτογραφία από το Ξενοδοχείο VistaBella, χαρακτηρίζονται από γεωμετρικό στυλ, που αποτελεί ένα ισχυρό trend στον κόσμο της μόδας και του design. Οι αυστηρές γραμμές που δημιουργούν πολύγωνα ή τρίγωνα είναι ευχάριστες στο ανθρώπινο μάτι, αφού η συμμετρία εκτιμάται ιδιαίτερα! Πέρα από αυτή τη σύγχρονη προσέγγιση, το λευκό χρώμα ενισχύει και αναδεικνύει το design με την απλότητά του, ενώ τα γαλάζια μαξιλάρια προσθέτουν χρώμα και μία πιο καλοκαιρινή διάθεση.

 Άνεση και απλότητα!

Ode Luxurious Villa, Greece, Santorini

Στην πολυτελή βίλα Ode συναντάμε ένα design ξαπλώστρας πολύ κοντά στον παραδοσιακό σχεδιασμό, αλλά με αναβαθμισμένα υλικά. Το παχύ ξύλινο πλαίσιο προσφέρει σταθερότητα και πλούσια εμφάνιση, ενώ το γαλάζιο στρώμα είναι άνετο και ωθεί τους επισκέπτες του ξενοδοχείου να ξαπλώσουν και να απολαύσουν τον ήλιο.

Η σουρεαλιστική ξαπλώστρα

The Albatroz Hotel, Portugal, Cascais

Ο σχεδιαστής αυτής της ξαπλώστρας είναι ιδιαίτερα δημιουργικός! Ξεφεύγοντας από το κλασσικό στυλ, αυτές οι ξαπλώστρες θυμίζουν κύματα, λόγω του καμπύλου design τους. Ακόμη, τα λευκά μαξιλάρια ταιριάζουν απόλυτα με το συνολικό concept, λόγω της κυλινδρικής μορφής τους.

Η ξαπλώστρα του αναγνώστη

Savoy Saccharum Resort & Spa, Portugal, Calheta

Ακόμα μια ξαπλώστρα που σπάει τον κανόνα του ‘ορθογώνιου κρεβατιού’ και πειραματίζεται με στρογγυλές φόρμες. Μας αρέσει το μέγεθος αυτής της ξαπλώστρας, που θυμίζει ένα άνετο κρεβάτι, ενώ το πλούσιο καφέ χρώμα δίνει μια πολυτελή αίσθηση στο design της. Αυτή η ξαπλώστρα ανήκει στο Savoy Saccharum Resort & Spa, το οποίο έχει μια πλούσια κληρονομιά από ζαχαροκάλαμο, πάνω στη οποία βασίστηκε ο συνολικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πρακτικό πνεύμα

The Romanos, a Luxury Collection Resort, Greece, Costa Navarino

Μια ξαπλώστρα που κινείται σε κλασικές γραμμές, προσθέτοντας ένα πολύ πρακτικό στοιχείο που παράλληλα ενισχύει και το design. Το κλειδί είναι το ξεχωριστό κομμάτι στο τελείωμα της ξαπλώστρας, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί δημιουργώντας μια καρέκλα αντί για ξαπλώστρα. Ένας πολύ βολικός τρόπος για να εξυπηρετηθούν περισσότερες ανάγκες των επισκεπτών του ξενοδοχείου.

Back to Black

Back to Black: Stylish Sunbeds

The Yeatman, Portugal, Vila Nova de Gaia

Αυτό το είδος ξαπλώστρας δείχνει να έχει φτιαχτεί από σκούρο μελάνι και ελαφρύ χέρι. Ντελικάτες και chic, αυτές οι ξαπλώστρες είναι ιδανικές για το κλείσιμο της collection.