Ανακαλύψτε 7 δωμάτια ξενοδοχείων που έχουν βάλει σε προτεραιότητα τον ύπνο του καλεσμένου τους και έχουν επιλέξει στρώματα υψηλής ποιότητας!

7 mins read

Το Α και το Ω σε ένα δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το κρεβάτι, γιατί, όπως και να το δούμε, οι διακοπές είναι συνδυασμένες με τη χαλάρωση και την ξεκούραση. Έτσι, ένα καλό κρεβάτι είναι σαφώς απαραίτητο για την επίτευξη ενός χαλαρωτικού ταξιδιού.

Όμως, τι εννοούμε όταν λέμε ‘ένα καλό κρεβάτι’; Τα επιμέρους κομμάτια ενός κρεβατιού, όπως ο σκελετός, το design και τα κλινοσκεπάσματα, είναι αρκετά σημαντικά, ωστόσο τα στοιχεία που πραγματικά κάνουν τη διαφορά στην εμπειρία του ταξιδιώτη, είναι το στρώμα και τα μαξιλάρια! Το στρώμα, μάλιστα, έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, και κάθε χρόνο βλέπουμε νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση του ύπνου μας.

Στο άρθρο αυτό, και στο πλαίσιο της καμπάνιας ‘The Hotel Mattress Project by CANDIA’, θα εξερευνήσουμε μία συλλογή ξενοδοχειακών δωματίων, τα οποία, σε συνεργασία με την εταιρεία CANDIA, έχουν βάλει σε προτεραιότητα τον ύπνο του επισκέπτη και έχουν επιλέξει μόνο υψηλής ποιότητας στρώματα!

Ξύλο, Πέτρα & Γυαλί

Hotel Mattress Project | Hotelier Academy

Photo Credits: Stella Island Luxury Resort & Spa

Σε αυτό το δωμάτιο του Stella Island Luxury Resort & Spa, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η απλότητα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ξύλο, πέτρα και γυαλί είναι τα κύρια στοιχεία που συναντάμε στο συγκεκριμένο δωμάτιο, τα οποία δημιουργούν ένα μινιμαλιστικό και καθαρό περιβάλλον, γεμίζοντας το μάτι ευχάριστα, χωρίς περιττές πληροφορίες.

Τι μας κέντρισε το ενδιαφέρον: Το στρώμα του κρεβατιού είναι τόσο παχύ και επιβλητικό, που τραβάει αμέσως την προσοχή του επισκέπτη, προδιαθέτοντας την εμπειρία ενός απόλυτα άνετου και ξεκούραστου ύπνου. Το γεγονός, μάλιστα, ότι το κρεβάτι έχει τοποθετηθεί σε ένα υπερυψωμένο επίπεδο, ενισχύει τον κεντρικό του ρόλο στο δωμάτιο και το τοποθετεί στο επίκεντρο της προσοχής.

Απόδραση στη Μεσόγειο

Hotel Mattress Project | Hotelier Academy

Photo Credits: Amada Colossos Resort

Αυτό το δωμάτιο του Amada Colossos Resort, βάζει κατευθείαν τους επισκέπτες του σε mood διακοπών, καθώς τα χρώματα που έχουν επιλεγεί για το δωμάτιο, ταιριάζουν απόλυτα με την ειδυλλιακή θέα προς τη θάλασσα. Το κεφαλάρι είναι απλό αλλά εντυπωσιακό, ενισχύοντας το Μεσογειακό χαρακτήρα του δωματίου, ενώ ο περιμετρικός φωτισμός (που στο μεγαλύτερό του μέρος είναι κρυφός), βοηθάει στη δημιουργία μιας ιδανικής ατμόσφαιρας χαλάρωσης.

Τι μας κέντρισε το ενδιαφέρον: Το ‘μαλακό’ υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κεφαλάρι, σε συνδυασμό με τα μεγάλα μαξιλάρια και το ψηλό στρώμα, δημιουργούν την αίσθηση της απόλυτης χαλάρωσης και ξεκούρασης, ενώ προσκαλούν τον επισκέπτη να περάσει περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι, όχι μόνο ενώ κοιμάται, αλλά και διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακόμα και παρακολουθώντας τηλεόραση.

Με θέα τη Θάλασσα

Hotel Mattress Project | Hotelier Academy

Photo Credits: Myconian Naia

Πώς γίνεται να αντισταθείς σε αυτή την υπέροχη θέα; Το επίπεδο αισθητικής του συγκεκριμένου δωματίου στο Myconian Naia είναι εντυπωσιακό, ενώ τα πάντα στη φωτογραφία φαίνονται να είναι στρατηγικά τοποθετημένα, έτσι ώστε να προσφέρουν απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα. Ακόμα και όταν ο ταξιδιώτης είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, μπορεί να απολαύσει τη μοναδική εικόνα του απόλυτου γαλάζιου, που αποτελεί μια τόσο χαρακτηριστική εικόνα της Ελλάδας. Το εξάγωνο τραπεζάκι είναι αρκετά ενδιαφέρον, ενώ τα λουλούδια που βλέπουμε στο βάζο συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας και της συνολικής ατμόσφαιρας.

Τι μας κέντρισε το ενδιαφέρον: Ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι απαρτίζεται από τούβλα, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον concept που ξεφύγει από τη συνήθη μονοτονία των περισσότερων δωματίων.

Ένα Ζεστό Περιβάλλον

Hotel Mattress Project | Hotelier Academy

Photo Credits: Louis Althea Kalamies

Στο Althea Kalamies Luxury Villas, χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά ολόκληρος ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι σαν κεφαλάρι, δημιουργώντας μία εντυπωσιακή εικόνα. Το λευκό, μάλιστα, χρώμα που έχει επιλεγεί, σε συνδυασμό με το πολυτελές χαλί, το κομψό έπιπλο μπροστά στο κρεβάτι και τα βαριά βάζα στα κομοδίνα, προσδίδουν στο δωμάτιο έναν απόλυτα luxury χαρακτήρα.

Τι μας κέντρισε το ενδιαφέρον: Το απόλυτο λευκό που περιβάλλει το κρεβάτι, κάνει το στρώμα και τα μπλε μαξιλάρια να ξεχωρίζουν έντονα, προσκαλώντας τον επισκέπτη να απολαύσει μοναδικές στιγμές ύπνου και χαλάρωσης.

Μια Ολοκληρωμένη Εικόνα

Hotel Mattress Project | Hotelier Academy

Photo Credits: Louis Ledra Beach Hotel

Το ξενοδοχείο Louis Ledra Beach Hotel έχει συμπεριλάβει στη φωτογράφιση του δωματίου του, ανθρώπους. Η ύπαρξη ανθρώπων στις φωτογραφίες βοηθάει πάντοτε να μεταδοθεί πιο εύκολα και επιτυχημένα η εμπειρία στον ταξιδιώτη, κάνοντας τον απομακρυσμένο επισκέπτη να ‘φαντάζεται’ τον εαυτό του μέσα στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Στην προκειμένη περίπτωση, μια οικογένεια θα μπορούσε πολύ εύκολα να αξιολογήσει θετικά το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, και να προχωρήσει άμεσα σε κράτηση.

Τι μας κέντρισε το ενδιαφέρον: Το ξενοδοχείο επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει φωτογραφίες με αισθητική και μοντέλα περιοδικού, αλλά να προβάλει εικόνες που προσομοιάζουν στην πραγματική εμπειρία. Το κρεβάτι που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ενισχύει την αίσθηση της χαλάρωσης και ξεκούρασης, που αυτή η οικογένεια αναμένεται να ζήσει στο κατάλυμα.

Μοντέρνο και Κλασάτο

Hotel Mattress Project | Hotelier Academy

Photo Credits: Divani Apollon Palace & Thalasso

Το Divani Apollon Palace & Thalasso έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα όμορφο περιβάλλον στα δωμάτιά του, αναδεικνύοντας το πιο βασικό χαρακτηριστικό του, που είναι η υπέροχη θέα του. Τα πολλά και αναπαυτικά μαξιλάρια, σε συνδυασμό με τη μαλακή αίσθηση του κεφαλαριού και το εξαιρετικής ποιότητας στρώμα, κάνουν τον επισκέπτη να θέλει να ξαπλώσει κατευθείαν στο κρεβάτι!

Τι μας κέντρισε το ενδιαφέρον: Τα σκούρα χρώματα που επικρατούν στο δωμάτιο, δίνουν ένα πιο luxurious feeling, ανεβάζοντας σημαντικά το επίπεδο της εμπειρίας για τον καλεσμένο. Τα βαριά και καλής ποιότητας υφάσματα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλα τα σημεία, ενισχύουν ακόμα περισσότερο της αίσθηση της άνεσης και της πολυτέλειας.

Vintage Αντιθέσεις

Hotel Mattress Project | Hotelier Academy

Photo Credits: Rinella Beach Hotel

Το Rinella Beach Hotel αποφάσισε να ‘δώσει’ στα δωμάτιά του έναν έντονο vintage χαρακτήρα, επιλέγοντας χρώματα και υφάσματα που παραπέμπουν σε περασμένες δεκαετίες. Το κόκκινο χρώμα στο κεφαλάρι καθώς και ο ‘ουρανός’ με το φλοράλ ύφασμα δημιουργούν ένα πολύ ζεστό και φιλόξενο σκηνικό για το κρεβάτι, που σε συνδυασμό με το αναπαυτικό στρώμα, προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Τι μας κέντρισε το ενδιαφέρον: Ο τολμηρός συνδυασμός φλοράλ και καρό υφασμάτων με το βαρύ κόκκινο, έρχεται σε αντίθεση με το απόλυτο μπλε της θέας, δημιουργώντας μια απόλυτα διαφορετική εμπειρία για τον επισκέπτη που βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, σε σχέση με αυτόν που βρίσκεται στο μπαλκόνι ή στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου.

 *Sponsored

Το design και η θέα ενός δωματίου είναι πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά, ωστόσο η ποιότητα του κρεβατιού και του στρώματος είναι αυτά που θα κάνουν τη μεγαλύτερη εντύπωση στον ταξιδιώτη και θα αναβαθμίσουν την εμπειρία του. Η CANDIA, εδώ και πολλά χρόνια, εξελίσσει την τεχνολογία του στρώματος, ανακαλύπτοντας κάθε χρόνο νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, βελτιώνοντας έτσι τον ύπνο του ταξιδιώτη.

Αλλά… Γιατί ένας ξενοδόχος να επιλέξει τα στρώματα της CANDIA;

  • Value for Money: Είναι σημαντικό για τον ξενοδόχο να μπορεί να μειώσει τα έξοδα του καταλύματός του, χωρίς απαραίτητα να ρίξει την ποιότητα. Με τα στρώματα της CANDIA, όχι απλά θα καταφέρετε να μειώσετε τα έξοδά σας, αλλά θα αναβαθμίσετε την εμπειρία ύπνου των καλεσμένων σας.
  • Φυσικά Υλικά: Η CANDIA χρησιμοποιεί μόνο φυσικά υλικά για την κατασκευή των στρωμάτων της, ενώ τα στρώματα σε κάποιες από τις συλλογές της είναι εξολοκλήρου χειροποίητα. Με τον τρόπο αυτό, ένα κατάλυμα που έχει οικολογική συνείδηση καταφέρνει να δώσει μία πολύ καλή εντύπωση στους ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στοχεύει το ανερχόμενο “eco-friendly” ταξιδιωτικό κοινό.
  • Ολοκληρωμένες Ιδέες: Πέρα από τα στρώματα, η CANDIA προσφέρει και άλλα προϊόντα, όπως μαξιλάρια, ανω στρώματα, προστατευτικά και βάσεις. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ολοκληρωμένα κρεβάτια για τα δωμάτιά σας, χωρίς επιπλέον κόπο και, τις πιο πολλές φορές, οικονομικότερα.
Μαθετε περισσοτερα