Αυτό το ξενοδοχείο στη Μιανμάρ με το χαρακτηριστικό Burmese Design, εφαρμόζει αξιοσημείωτες ‘πράσινες’ πρακτικές, και μας είπε τα πάντα σχετικά με αυτό! Διαβάστε την ιστορία!

4 mins read

Το Rose Garden Hotel βρίσκεται δίπλα στο ζωολογικό κήπο στο κέντρο της Yangon, στο νότιο τμήμα της Μιανμάρ, συνδυάζοντας το τοπικό παραδοσιακό στιλ με σύγχρονες τεχνολογίες και υπηρεσίες διεθνών προδιαγραφών. Αυτό το combo δημιουργεί μια μοναδική ιδέα που κέντρισε την προσοχή μας, κσι έτσι επικοινωνήσαμε με την Director of Sales & Marketing, Rani Leena Balagobal, για να ρωτήσουμε τα πάντα για το ξενοδοχείο.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στο Rose Garden και τι σας χαρακτηρίζει ως επαγγελματία;

Burmese Design

Ο ρόλος μου περιλαμβάνει τη δημιουργία και επίβλεψη των ετήσιων business και marketing plans του ξενοδοχείου, καθώς και τη διαχείριση της ομάδας πωλήσεων και την αναφορά στον Γενικό Διευθυντή. Ως Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, εργάζομαι με σκοπό να μεγιστοποιήσω τα έσοδα του ξενοδοχείου από τις διάφορες κατηγορίες αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών, εταιρικών και ταξιδιωτικών ομάδων, εντός και εκτός της Μιανμάρ. Δουλεύω με την ομάδα μου για να καθορίσω τις τοποθετήσεις διαφημίσεων: εκστρατείες ψηφιακού μάρκετινγκ και διεξαγωγή κλήσεων με σκοπό τις πωλήσεις σε πιθανούς πελάτες.

Έχω εργαστεί ως ξενοδόχος το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, και δεδομένου ότι πρόκειται για μια βιομηχανία που δεν κοιμάται ποτέ, είμαστε ανοιχτοί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ως επαγγελματίας πωλήσεων, βλέπω τον εαυτό μου ως σύμβουλο που πάντα προτείνει στους πελάτες τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές όταν σχεδιάζουν κάποια εκδήλωσή τους ή ακόμα και αν επιλέγουν ένα ξενοδοχείο.

Καθώς είστε οικολογικό ξενοδοχείο, ποιες είναι οι κύριες ‘πράσινες’ πρακτικές σας;

Burmese Design

Έχουμε εφαρμόσει συστήματα ενεργειακής απόδοσης, τα οποία χρησιμοποιούν φωτισμό LED για τη μείωση των ενεργειακών αποβλήτων, καθώς και σύστημα θέρμανσης το οποίο λαμβάνει περίσσεια θερμότητα από μέρη του ξενοδοχείου, την οποία και χρησιμοποιεί για την θέρμανση του νερού. Με εκτεταμένες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και ενεργειακά αποδοτικές υδραυλικές εγκαταστάσεις, είμαστε ένα από τα πιο πράσινα ξενοδοχεία στη Yangon. Παρέχουμε επίσης οικολογικά βιώσιμα θεματικά Meeting, με το όνομα “Go Green”, για τους πελάτες μας.

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για τα Go Green Meetings;

Τα “Go Green” Meetings, παρέχουν στους παρευρισκομένους ανακυκλωμένα χαρτικά, χαρτοπετσέτες από λινό και σερβίρουν κρύο νερό με λεμόνι αντί για μπουκάλια PVC. Όλες οι αίθουσες συσκέψεων παρέχουν άπλετο φως της ημέρας και τα συστήματα φωτισμού και ψύξης είναι eco efficient.

Οι προτεινόμενες επιλογές για αυτό το πακέτο των θεματικών Meetings είναι το “Yangon” Coffee Break, και το “Fitness Break”. Το πρώτο προσφέρει υπέροχα τοπικά γλυκά, αλμυρά και τσάγια από την πολιτεία Shan. Το “Fitness Break”, παρέχει φρέσκα βιολογικά τρόφιμα και αναζωογονητικά ποτά, που ανανεώνουν τους συμμετέχοντες, και το δείπνο Myanmar Extravaganza, μια εξαίσια εμπειρία φαγητού στη Μιανμάρ. Η ομάδα της κουζίνας μας χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα βιολογικά συστατικά και λιγότερο από το 10% των προϊόντων μας εισάγονται από το εξωτερικό.

Ας μιλήσουμε για το φαγητό! Αν μπορούσατε να μας προτείνατε ένα συγκεκριμένο πιάτο για να δοκιμάσουμε στο εστιατόριό σας ποιο θα ήταν;

Burmese DesignΔεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πιάτο που μου αρέσει περισσότερο, καθώς είναι όλα αγαπημένα! Ωστόσο, απολαμβάνω πολύ το πρωινό του Rose Garden Hotel. Έχουμε ένα μεγάλο πρωινό σε μπουφέ με ποικιλίες πιάτων, από διάφορα τυριά μέχρι και ειδικό live noodle and egg station.

Όσον αφορά το design, ποιο είναι το concept του Rose Garden;

Burmese Design

Ο Wilfred Yang, designer του Rose Garden Hotel, εμπνεύστηκε από το βασίλειο του Bagan, από την αρχαία κουλτούρα της Μιανμάρ και ανέμειξε αυτές του τις επιρροές με τις σύγχρονες design τάσεις, δημιουργώντας τη μοναδική μας ταυτότητα.

Όπως παρατηρείτε, τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν εκτεταμένη χρήση ξύλου, rattan και μπαμπού, χαρακτηριστικά του interior design μας. Τα περισσότερα από αυτά τα υλικά είναι τοπικά και χειροποίητα.

Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα για το design στα δωμάτια;

Burmese Design

Το design του ξενοδοχείου αντικατοπτρίζει γενιές της βιρμανικής πολιτιστικής κληρονομιάς, με σκούρα ξύλινα δάπεδα, ανεπαίσθητα αλλά όμορφα σχέδια στους τοίχους πάνω από τα κρεβάτια και τα χαρακτηριστικά φανάρια της Βιρμανίας που παρέχουν ζεστό λαμπερό φως σε όλα τα δωμάτια. Τα έπιπλα από μασίφ ξύλο εμπλουτίζουν τα δωμάτια με στιβαρότητα και ποιότητα, ενώ μεγάλα παράθυρα προσφέρουν φυσικό φως σε αυτούς τους κομψούς χώρους. Πολλά από τα δωμάτια διαθέτουν επίσης μπαλκόνια που έχουν θέα την πόλη Yangon.

Κάποιο αγαπημένο έπιπλο;

Burmese Design

Τα αγαπημένα μου έπιπλα στο ξενοδοχείο είναι οι καναπέδες μπαμπού που διαθέτουμε στα Bamboo Executive δωμάτια. Ο κάθε καναπές είναι τόσο μεγάλος, που έπρεπε να υφανθεί μέσα στο δωμάτιο.