Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για ένα ξενοδοχειακό δωμάτιο; Και, πώς μπορείτε να διαμορφώσετε την ατμόσφαιρα των δωματίων σας σύμφωνα με την εποχή αλλά και τον προορισμό που βρίσκεται;

6 mins read

Η εμπειρία διαμονής βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο και οι μικρές ανέσεις είναι αυτές που διαφοροποιούν ένα κατάλυμα από τον ανταγωνισμό. Οι μικρές αυτές ανέσεις μπορεί να αφορούν την τεχνολογία που υποστηρίζει ένα ξενοδοχειακό δωμάτιο, τον αρωματισμό του, ακόμη και τη θερμοκρασία του, στοιχεία τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμπειρία που προσφέρει και στην ικανοποίηση του επισκέπτη.

Εστιάζοντας στο κομμάτι της σωστής θερμοκρασίας ενός δωματίου, με μια γρήγορη έρευνα εύκολα διαπιστώνει κανείς πως η αίσθηση του ιδανικού διαφέρει για κάθε άνθρωπο. Κάποιοι προτιμούν δροσερά περιβάλλοντα, κάποιοι άλλοι θεωρούν πως όσο πιο ζεστά, τόσο καλύτερα. Ωστόσο, για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, η ιδανική θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 19 με 22 βαθμούς κελσίου.

Υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που επηρεάζουν την ατμόσφαιρα ενός δωματίου, και κατ’ επέκταση την θερμοκρασία του και την εμπειρία διαμονής που προσφέρει στον επισκέπτη. Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, τα σημεία-κλειδιά στη δημιουργία αλλά και τη διατήρηση μιας φρέσκιας, ανανεωμένης ατμόσφαιρας σε ένα ξενοδοχειακό δωμάτιο.

*Sponsored

AHI CARRIER: Επαγγελματικός Κλιματισμός, Θέρμανση, και Εξαερισμός για ξενοδοχεία

Η AHI CARRIER ΝΟΤΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας της AHI CARRIER FZC στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι o παγκόσμιος ηγέτης επαγγελματικών συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού και εξαερισμού. Διαθέτει μια πλήρη γκάμα συστημάτων Θέρμανσης, Κλιματισμού και Εξαερισμού με τις υψηλότερες ενεργειακές αποδόσεις στην αγορά και πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ανάμεσα στις επαγγελματικές λύσεις της AHI Carrier, θα βρείτε συστήματα VRF, διαιρούμενα, αντλίες θερμότητας και ψύκτες, όλα εκ των οποίων είναι συστήματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης που συμβάλουν σημαντικά στην βιωσιμότητα των ξενοδοχείων και σέβονται το περιβάλλον. Η AHI Carrier Ν.Α Ευρώπης Κλιματισμού Α.Ε εξοπλίζει μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία με ολοκληρωμένες κτιριακές λύσεις που προσφέρουν κορυφαίες αποδόσεις με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και απεριόριστες δυνατότητες παραμετροποίησης.

Μάθετε Περισσότερα


Η κομβικότητα του σωστού εξαερισμού στα δωμάτια και γιατί πρέπει ο αέρας να ανανεώνεται συχνά

Ανέκαθεν οι ταξιδιώτες έδιναν έμφαση στην καθαριότητα των καταλυμάτων και των δωματίων, κάτι που πλέον έχει μετατραπεί σε βασικό παράγοντα για μια κράτηση. Την αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας σε ένα ξενοδοχειακό δωμάτιο την δίνει κυρίως ο αέρας, ο οποίος πρέπει να ανανεώνεται συχνά, έτσι ώστε να δημιουργείται μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που θα ενισχύει ταυτόχρονα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη του ταξιδιώτη προς το ξενοδοχείο.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό η ανανέωση του αέρα του δωματίου να είναι όσο πιο τακτική γίνεται, είτε με τη βοήθεια παραθύρων, όπου είναι εφικτό και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε με τη βοήθεια τεχνητού συστήματος εξαερισμού, το οποίο προτείνεται κυρίως για ξενοδοχεία πόλεως. Μια συνήθης πρακτική που είναι ιδανική για κάθε κατάλυμα, είναι να πραγματοποιείται ο “αερισμός” του δωματίου κατά τη διάρκεια του housekeeping, και στο τέλος του να ενεργοποιείται ο θερμοστάτης για μισή ώρα έτσι ώστε να επανέλθει η θερμοκρασία.

Ακόμη και αν είναι καθαρό, ένα δωμάτιο που δεν αερίζεται σωστά αποκτά μια πιο βαριά ατμόσφαιρα, η οποία γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον επισκέπτη. Ταυτόχρονα, ακόμη και αν η θερμοκρασία είναι η ιδανική, δεν θα έχει σημασία καθώς θα λείπει η φρεσκάδα που είναι απαραίτητο να χαρακτηρίζει κάθε δωμάτιο. Μόλις, λοιπόν, φροντίσετε τα δωμάτια σας να έχουν φρέσκο, καθαρό αέρα, μπορείτε να ρυθμίσετε και τη θερμοκρασία τους.

Ιδανική θερμοκρασία δωματίου κατά τους χειμερινούς μήνες

Πέρα από τις χαμηλές θερμοκρασίες, ο χειμώνας χαρακτηρίζεται επίσης από υγρασία. Ιδιαίτερα αν το ξενοδοχείο σας βρίσκεται σε προορισμό με υψηλά επίπεδα υγρασίας, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε με κάποιου είδους κλιματιστικό με αφυγραντήρα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να διατηρείτε φρέσκο τον αέρα στα δωμάτια μέσω εξαερισμού.

Πολύ σημαντικό είναι να μην καταφθάνει ο επισκέπτης σε ένα δωμάτιο πολύ ζεστό, αλλά ούτε και κρύο. Η ιδανική θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 19-20 βαθμών κελσίου και η υγρασία πρέπει να διατηρείται περίπου στο 40%-60%. Για παράδειγμα, τα Wyndham Hotels διατηρούν τη θερμοκρασία στα δωμάτιά τους μεταξύ 13 και 27 βαθμών, κάτι που προσαρμόζεται σύμφωνα με την τοποθεσία και την εποχή του κάθε καταλύματος.

Ιδανική θερμοκρασία δωματίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Τα δεδομένα αλλάζουν το καλοκαίρι, καθώς η ιδανική θερμοκρασία κυμαίνεται ανάμεσα στους 23 με 25 βαθμούς κελσίου. Ωστόσο, καθώς η ατμόσφαιρα είθισται να είναι πιο υγρή, προτείνεται να υπάρχει και ένας αφυγραντήρας στον χώρο, έτσι ώστε να διατηρείται μια ωραία ατμόσφαιρα δωματίου. Μπορείτε να επιλέξετε μια συσκευή αρωματοθεραπείας/υγραντήρα, ώστε, ταυτόχρονα, να αρωματίζεται ο χώρος.

Σε περίπτωση που έχετε ανεμιστήρες οροφής στα δωμάτιά σας, φροντίστε οι έλικες να κινούνται αριστερόστροφα έτσι ώστε ο αέρας να κατευθύνεται προς τα κάτω. Ενώ, η θερμοκρασία του air-condition θα πρέπει να βρίσκεται κάπου στους 2-3 βαθμούς θερμότερη από τη θερμοκρασία που αναφέρουμε παραπάνω, έτσι ώστε να υπάρχει μια ισορροπία όταν βρίσκονται και τα δύο σε λειτουργία.

*Sponsored

XCT7 VRF System: Το ιδανικό σύστημα για άψογο εσωτερικό κλίμα των δωματίων σας

Η AHI CARRIER πρόσφατα λάνσαρε την 7η γενιά των VRF συστημάτων της, η οποία επιτρέπει την εύκολη ρύθμιση της θερμοκρασίας σε όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου σας από μια κεντρική μονάδα.

Το XCT7 αντιπροσωπεύει την κορυφαία καινοτομία, τεχνολογία και ανένδοτη δέσμευση της Carrier για εξοικονόμηση ενέργειας.

Πρόκειται για ένα σύστημα VRF που παρέχει ασύγκριτα πλεονεκτήματα υψηλής αξιοπιστίας, κορυφαίας απόδοσης, αυξημένης αποδοτικότητας, μεγαλύτερη διάρκειας ζωής, βέλτιστης εμπειρίας χρήστη και εύκολης λειτουργίας.
Τέλος, πολύ σημαντική είναι και η τεχνολογία αντιδιαβρωτικής προστασίας (black-coated) που τα καθιστά ακόμη πιο ανθεκτικά στην διάβρωση.

Μάθετε Περισσότερα


Έξυπνοι Ηλεκτρονικοί Θερμοστάτες: Διατηρήστε την ιδανική θερμοκρασία δωματίου με χαμηλό κόστος

Photo by <a href="https://unsplash.com/@sqsd?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Sean D</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/thermostat?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>

Photo by Sean D on Unsplash

Για τη διατήρηση την ιδανικής ατμόσφαιρας, δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο από έναν έξυπνο ηλεκτρονικό θερμοστάτη. Είναι σημαντικό να μπορείτε αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία ρύθμισης της θερμοκρασίας των δωματίων σας, έτσι ώστε να περιορίσετε την αλόγιστη χρήση του κλιματισμού στα δωμάτια, από τα οποία λείπουν οι επισκέπτες. Για παράδειγμα, το New York Hilton διατηρεί τη θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς για τα δωμάτια που λείπουν οι επισκέπτες, ενώ το σύστημα προσαρμόζει τη θερμοκρασία γύρω στους 23 βαθμούς όταν οι επισκέπτες βρίσκονται στο δωμάτιο.

Ωστόσο, θα πρέπει να απαντήσετε στο δίλημμα αν θα πρέπει οι επισκέπτες να ελέγχουν την θερμοκρασία του δωματίου χειροκίνητα, ή όχι. Σε περίπτωση που θέλετε να έχετε πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας, αλλά και ικανοποιημένους πελάτες, θα πρέπει να φροντίσετε να μην νιώσουν την ανάγκη να την αλλάξουν, με τη βοήθεια αυτοματισμών.

Ολοκληρώνοντας…

Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία που πρέπει να έχει ένα ξενοδοχειακό δωμάτιο. Ωστόσο, θα θέλαμε να δώσουμε έμφαση ότι ο κάθε επισκέπτης έχεις τις δικές του εξατομικευμένες ανάγκες, και σε συνάρτητση με την ανάγκη για προσωποποίηση, είναι σημαντικό πλέον να υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας (είτε μετά από επικοινωνία με το ξενοδοχείο είτε όχι). Και στο μέλλον, θα μπορούσε ο επισκέπτης να επιλέγει τη θερμοκρασία του δωματίου του, σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, κατά τη διάρκεια της κράτησης.