Κατανοώντας τη σημασία των φωτογραφιών των πελατών του, το εξαιρετικό ξενοδοχείο Macalister Mansion στο Penang της Μαλαισίας, έχει δημιουργήσει σε κάθε γωνιά του καταλύματος ιδιαίτερα σημεία φωτογράφισης

9 mins read

Το Macalister Mansion, είναι ένα μοναδικό παράδειγμα ενός μοντέρνου και φρέσκου Boutique Hotel, τοποθετημένου μέσα σε ένα κέλυφος από την εποχή της Βρετανικής αποικιοκρατίας. Η ιστορία του κτηρίου μάς μεταφέρει στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν η Μαλαισία αποτελούσε τμήμα της πανίσχυρης Βρετανικής αυτοκρατορίας. Η έπαυλη, μαζί με τον παρακείμενο δρόμο, πήραν το όνομά τους από το στρατηγό Norman Macalister, κυβερνήτη του Prince of Wales Isle (η τότε ονομασία της Penang). Το 2012, το κτήριο ανακαινίστηκε πλήρως από τους τωρινούς του ιδιοκτήτες, Dato Sean και Datin Karen H’ng, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Ministry of Design, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη.

Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό αυτού του ξενοδοχείου πέντε αστέρων, τα παραδοσιακά στοιχεία συναντούν τη μοντέρνα αισθητική. Λειτουργώντας σε πλήρη αρμονία, τα ετερόκλητα αυτά στοιχεία δημιουργούν ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα! Ο Colin Seah, Design Director του έργου, κατόρθωσε να ξανακτίσει, στην ουσία, την έπαυλη και να τη μεταμορφώσει σε ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό κτήριο, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στον παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Μελετώντας το design concept του ξενοδοχείου σε μεγαλύτερο βάθος, διαπιστώσαμε ότι σχεδόν κάθε γωνία του πανέμορφου αυτού καταλύματος, έχει προοπτική να γίνει ένα ‘φωτογραφικό χιτ’. Επικεντρωνόμενοι στην τοπική τέχνη και ιστορία, οι σχεδιαστές του ξενοδοχείου δημιούργησαν έναν χώρο γεμάτο με ‘Instagram’ γωνίες, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στις φωτογραφίες με το σχετικό hashtag που συναντώνται στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε, ένα ξενοδοχείο που οι επισκέπτες του το ‘μοιράζονται’ ανελλιπώς στα Social Media, αποτελεί ένα επιτυχημένο ξενοδοχείο στον ψηφιακό κόσμο!

Ένα γνώριμο πρόσωπο μάς καλωσορίζει

Πλησιάζοντας την είσοδο του ξενοδοχείου, ο επισκέπτης συναντά μπροστά του την τεραστίων διαστάσεων προτομή του στρατηγού Macalister. Το γλυπτό είναι σαφώς επηρεασμένο από τις παραδοσιακές προτομές, ωστόσο το αποτέλεσμα μοιάζει σαν σαν έχει σχεδιαστεί σε έναν σύγχρονο υπολογιστή και να έχει εκτυπωθεί σε έναν 3D εκτυπωτή!

PHOTO TIPS:
Κατανοώντας τη σημασία των πρώτων στιγμών ενός επισκέπτη μέσα σε ένα ξενοδοχείο, οι δημιουργοί του καταλύματος έχουν φροντίσει να καταδεικνύουν την πρόθεσή τους να αναμιγνύουν το παλιό με το καινούριο, ήδη από το χώρο της εισόδου. Τοποθετώντας ένα εντυπωσιακό, μεταμοντέρνο γλυπτό μπροστά από την είσοδο, το κατάλυμα προσκαλεί τους επισκέπτες του να βγάλουν τις πρώτες τους φωτογραφίες & selfies, πριν καν κάνουν check in! Παράλληλα, το συγκεκριμένο άγαλμα είναι τόσο ξεχωριστό, που έχει καταφέρει να μετατραπεί σε ένα αναγνωρίσιμο σημείο αναφοράς του ξενοδοχείου, όπως φαίνεται από τις πολλές σχετικές φωτογραφίες στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/BbaoJ5AAiJ9/?tagged=macalistermansion

Μια παραμυθένια εμπειρία φαγητού

Το Dining Room έχει ένα πραγματικά ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο design, το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με τις εξαιρετικές γεύσεις και πιάτα που σερβίρονται εδώ. Το κυρίαρχο δέντρο στο κέντρο του δωματίου πλαισιωμένο από πολυτελείς μπλε καναπέδες, το υπέροχο πάτωμα και τα ιδιαίτερα έργα τέχνης στους τοίχους, δημιουργούν το σκηνικό για αξέχαστα γεύματα.

PHOTO TIPS:
Στο κέντρο του δωματίου, το τεράστιο λευκό δέντρο δημιουργεί μια αίσθηση ‘παραμυθιού’, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με τη φαντασία. Για την ακρίβεια, αυτός είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος τοποθέτησης ενός κεντρικού στοιχείου σε έναν χώρο, που όμως κατορθώνει να μην κλέβει την προσοχή από την κύρια χρήση του δωματίου, που είναι το φαγητό. Το δέντρο αλλά και τα έργα τέχνης στους τοίχους, αποτελούν ένα μοναδικό φόντο για τις φωτογραφίες των πελατών. Η επιθυμία, μάλιστα, να φωτογραφίσει κανείς το φαγητό του, το χώρο του εστιατορίου ή γενικά την εμπειρία του, ενισχύεται ακόμα περισσότερο λόγω του εξαιρετικού φωτισμού. Παρατηρήστε πώς το φως ‘πέφτει’ ακριβώς στο κέντρο των τραπεζιών, επιτρέποντας στους πελάτες να βγάλουν εξαιρετικά φωτισμένες φωτογραφίες των πιάτων τους!

https://www.instagram.com/p/BgdQYjGlLQB/?tagged=macalistermansion

‘Σαν στο σπίτι σας’

Το Living Room του ξενοδοχείου, είναι το μέρος όπου οι πελάτες μπορούν να καθίσουν αναπαυτικά, να χαλαρώσουν και να νιώσουν σαν στο σπίτι τους, απολαμβάνοντας ωραία πιάτα αλλά και μια μοναδική επιλογή από κορυφαίες γεύσεις τσαγιού από όλο τον κόσμο. Στο design του χώρου κυριαρχούν οι ιδιαίτερες ζωγραφιές στους τοίχους, οι οποίες αποτυπώνουν έπιπλα, ράφια, τζάκια και άλλα αντικείμενα, που μπορούσε κανείς να βρει σε ένα σπίτι του 19ου αιώνα.

PHOTO TIPS:
Οι ζωγραφιές δύο διαστάσεων στους τοίχους αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη για τους επισκέπτες, καθώς δίνουν χρώμα, ζωή και μια πιο ‘παιχνιδιάρικη’ νότα στα διάφορα σημεία. Οι πελάτες λατρεύουν να φωτογραφίζουν τις τοιχογραφίες αυτές, τοποθετώντας τες είτε σαν κεντρικό θέμα των φωτογραφιών τους, είτε σαν φόντο.

Found my cozy corner

A post shared by Juvenca the Bank•er (@imjuvenca) on

Πολυτέλεια από μια άλλη εποχή

Το The Den είναι ένα κομψό cigarandwhiskey lounge bar, το οποίο διακοσμείται με έντονα μαύρα δερμάτινα έπιπλα. Τα χρυσά και κόκκινα γεωμετρικά μοτίβα που καλύπτουν διάφορες επιφάνειες του χώρου, έχουν επιλεγεί πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να παραπέμπουν σε περασμένες δεκαετίες. Στο Den, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν τα καλύτερα Single Cask και Single Malt whiskies, τα οποία εισάγονται απευθείας από αναγνωρισμένους παραγωγούς από τη Σκωτία μέχρι την Ιαπωνία, καθώς και μια συλλογή με τα καλύτερα πούρα στον κόσμο.

PHOTO TIPS:
Τα εντυπωσιακά σχήματα του δαπέδου ‘ανεβαίνουν’ και στα κατώτερα επίπεδα των τοίχων, δίνοντας μια επιπλέον αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο και κάνοντας τον πελάτη να νιώθει ότι βρίσκεται στο ‘επίκεντρο’ της προσοχής. Το μοτίβο έχει ένα τόσο χαρακτηριστικό σχέδιο, που δημιουργεί ένα ‘γεμάτο’ αλλά ταυτόχρονα κομψό φόντο για φωτογραφίες. Παράλληλα, το μοτίβο είναι τόσο αναγνωρίσιμο, που έχει μετατραπεί σε ακόμα ένα φωτογραφικό σημείο αναφοράς, για το ξενοδοχείο.

8 μοναδικά δωμάτια – 8 μοναδικοί λόγοι διαμονής!

Κάθε ένα από τα 8 δωμάτια του ξενοδοχείου είναι σχεδιασμένο με εντελώς διαφορετικό τρόπο, φιλοξενώντας ξεχωριστά έργα τέχνης και διακοσμητικά στοιχεία. Κάθε τι που θα συναντήσετε στα δωμάτια, είναι εμπνευσμένο από το Sir Macalister αλλά και την ιστορία του κτηρίου. Κάνοντας μνεία σε ντόπιους καλλιτέχνες αλλά και στον τοπικό πολιτισμό, οι δημιουργοί του ξενοδοχείου έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν μοναδικά έργα τέχνης και ξεχωριστά στοιχεία διακόσμησης σε όλα τα δωμάτια, μετατρέποντάς τα σε μικρές ιδιωτικές γκαλερί τέχνης, τις οποίες είστε ευπρόσδεκτοι να ανακαλύψετε!

Εξετάζοντας και τα 8 δωμάτια του καταλύματος, επιλέξαμε και παρουσιάζουμε τα 3 αγαπημένα μας:

Η Νυφική σουίτα (Room 1), ξεχωρίζει για την ερωτική σονάτα που είναι γραμμένη με τρισδιάστατα γράμματα πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού. Η σονάτα είναι σαφώς επηρεασμένη από το έργο του Shakespeare, ενώ — αν και είναι σύγχρονη — έχει γραφτεί σε παλιά Αγγλικά. Σε αυτό το δωμάτιο των 53 τετραγωνικών μέτρων, όλη η διακόσμηση έχει αναπτυχθεί γύρω από το κρεβάτι, που αποτελεί το κεντρικό στοιχείο του δωματίου. Ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι δίνει τον αναμενόμενο τόνο ρομαντισμού, κάνοντας το δωμάτιο την αγαπημένη επιλογή για ένα ζευγάρι. Τα έπιπλα έχουν λιτές γραμμές και σχήματα, ενώ τα ήπια χρώματα και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός δίνουν μια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας στο δωμάτιο.

PHOTO TIPS:
Η ερωτική σονάτα στον τοίχο είναι μια σύγχρονη σύνθεση του Arron Lee, που επικεντρώνεται στο τι σημαίνει πραγματική αγάπη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Μπορεί να αποτελέσει μια πολύ επιτυχημένη φωτογραφία για το Instagram, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα εξαιρετικό φόντο για τις φωτογραφίες ενός ερωτευμένου ζευγαριού που χαλαρώνει στο κρεβάτι. Εξάλλου, τι θα μπορούσε να θεωρηθεί μεγαλύτερη επιτυχία για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, από μία selfie στο κρεβάτι;

White Splendour

A post shared by hungryshoes (@hungryshoes) on

Το Δωμάτιο 4 έχει ένα ιδιαίτερο οβάλ σχήμα και προσφέρει εξαιρετική θέα στους διαμένοντες σε αυτό. Τα διακοσμητικά στοιχεία του δωματίου είναι τα μεταλλικά προφίλ του Norman Macalister και της συζύγου του που κοιτιούνται στα μάτια (έργο του Low Chee Peng, τοπικού καλλιτέχνη από την Penang), καθώς και η εντυπωσιακή σπιράλ σκάλα. Αυτή η μεταλλική σκάλα οδηγεί στο επάνω μέρος του δωματίου, από όπου οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν τη μαγευτική θέα προς τη γύρω περιοχή.

PHOTO TIPS:
Οι κυρτές γραμμές του δωματίου (η σπιράλ σκάλα, η οβάλ κάτοψη του δωματίου, ο κυρτός καναπές), δημιουργούν εντυπωσιακά ‘θέματα’ για φωτογραφίες. Έτσι λοιπόν, οι καλεσμένοι δεν θα φωτογραφίζουν μόνο τη θέα που φαίνεται από την κορυφή της σκάλας, αλλά και την ίδια τη σκάλα, που αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης!

https://www.instagram.com/p/BN6kidgBdUx/?tagged=macalistermansion


Το μεγαλύτερο δωμάτιο είναι το Δωμάτιο 3, το οποίο διαθέτει ένα αυθεντικό μεταλλικό κάγκελο στο μπαλκόνι, με πανοραμική θέα στους κήπους του ξενοδοχείου. Το έργο τέχνης σε αυτό το δωμάτιο, που βρίσκεται κρεμασμένο στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι, αποτελεί δημιουργία του Lee Maling, ενός καλλιτέχνη από τη Μαλαισία που ζει στη Σιγκαπούρη. Αυτό το μοναδικό κομμάτι παρουσιάζει την πρόσοψη του ξενοδοχείου, χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη υφασμάτων και δαντέλας, που αποτυπώνουν την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα του κτηρίου.

PHOTO TIPS:
Το μπαλκόνι μοιάζει σαν μια προέκταση των κήπων του ξενοδοχείου, αφού δίνει την αίσθηση ότι κάθεσαι μέσα στον κήπο, ενώ παράλληλα απολαμβάνεις την ιδιωτικότητα που σου προσφέρει το δωμάτιό σου. Οι φωτογραφίες από το σημείο αυτό, επιβεβαιώνουν τη μεγαλοπρέπεια των κήπων αλλά και του χώρου της πισίνας.

https://www.instagram.com/p/BJm6SeiB8FI/?tagged=macalistermansion

Χαλάρωση κάτω από τον ήλιο

Διαθέτοντας έναν τεράστιο, καταπράσινο κήπο, μια πανέμορφη πισίνα, ένα μπαρ καθώς και χώρο με καθίσματα, το Lawn είναι το σημείο όπου οι καλεσμένοι μπορούν να χαλαρώσουν κάνοντας ηλιοθεραπεία και απολαμβάνοντας μοναδικά σνακ και δροσιστικά cocktails. Περιτριγυρισμένος από δέντρα και φυτά, ο εξωτερικός χώρος του ξενοδοχείου ολοκληρώνει τη συνολική εμπειρία διαμονής.

PHOTO TIPS:
Παρόλο που οι μοντέρνες γραμμές των κατασκευών του κήπου (πισίνα, μπαρ), έρχονται σε πλήρη αντίφαση με το αποικιακό στυλ της αρχιτεκτονικής του κυρίως κτηρίου, κατορθώνουν να δημιουργούν ένα αρμονικό αποτέλεσμα, που είναι ταυτόχρονα φωτογενές και αναγνωρίσιμο.

Η περίπτωση του Macalister Mansion αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πόσο σημαντικό είναι για ένα ξενοδοχείο, όχι μόνο να έχει έναν καλό σχεδιασμό, αλλά και να ενσωματώνει στοιχεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του. Τέτοια στοιχεία δημιουργούν ενθουσιασμό στους πελάτες και ενισχύουν την εμπειρία τους, ενώ, ταυτόχρονα, τους παροτρύνουν να τραβήξουν περισσότερες φωτογραφίες τις οποίες θα μοιραστούν στα αγαπημένα τους Social Media, υποστηρίζοντας, κατ’ επέκταση, το συνολικό online reputation του ξενοδοχείου.