Διαβάστε όλες τις design λεπτομέρειες αυτού του εκπληκτικού Hotel Lobby που θυμίζει αίθριο, στο The Mansion Boutique Hotel στο Βουκουρέστι

3 mins read

Το ιστορικό

Σε αυτό το Hotel Design άρθρο, θα μελετήσουμε το εκπληκτικό lobby του The Mansion Boutique Hotel στο Βουκουρέστι, το οποίο συνδυάζει vintage & μοντέρνο στυλ, καθώς και αρκετή ιστορία! Το κτήριο που σήμερα στεγάζει το The Mansion, ήταν το σπίτι του γνωστού αρχιτέκτονα της περιόδου 1850-1870, Alexander Protopopescu. Ο Protopopescu ήταν στενός φίλος του βασιλικού οίκου και φημολογείται ότι ακόμη και ο βασιλιάς Κάρολος Ι επισκέφθηκε τον αρχιτέκτονα φίλο του, συμμετέχοντας διακριτικά σε μερικούς χορούς και πάρτι που διοργανώθηκαν εδώ. Το μικρό ξενοδοχείο φιλοξένησε στη συνέχεια τους ταμίες του βελγικού βασιλικού οίκου, υπό την τότε βασιλεία του Λεοπόλδου I, καθώς και τα μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Φλορεστάν του Μονακό.

Σχεδόν σαν αίθριο

Προχωρώντας στις λεπτομέρειες του Lobby, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι σχεδόν ένα εσωτερικό αίθριο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον ήλιο, αφού το lobby διαθέτει γυάλινη οροφή! Ένας άλλος εντυπωσιακός παράγοντας, είναι το ίδιο το σχήμα του lobby. Η μακρόστενη ορθογώνια μορφή του, αναπτύσσει έναν μοναδικό χώρο, που σε συνδυασμό με μια καλά σχεδιασμένη επιλογή επίπλων, δημιουργεί έναν χαρακτήρα που ταιριάζει στην ιστορία του ξενοδοχείου. Τα δωμάτια αναπτύσσονται περιμετρικά του lobby και οι ταξιδιώτες μπορούν να το εντοπίσουν από κάθε γωνιά των διαδρόμων.

Σαν στο σπίτι σας

Μόλις οι επισκέπτες του ξενοδοχείου εισέλθουν στο κτήριο, συναντούν το πιο ζεστό μέρος του lobby. Αυτός ο χώρος είναι σαν ένα καθιστικό, κάνοντας τους ταξιδιώτες να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Οι δύο δερμάτινοι καναπέδες σε 80’s στυλ, σε συνδυασμό με το μικρό ξύλινο τραπέζι και το vintage χαλί, είναι αντιπροσωπευτικά στοιχεία των προηγούμενων χρόνων. Για τον εκσυγχρονισμό της διακόσμησης, το δάπεδο συνδυάζει ξύλο και πλακάκια, σε ουδέτερους αλλά μοντέρνους χρωματικούς τόνους, δημιουργώντας μια minimal βάση για τα έπιπλα. Το τζάκι, αν και δεν είναι πραγματικό, προσθέτει μία έντονη νότα ζεστασιάς στο σαλόνι, ενώ οι βαριές κουρτίνες ορίζουν το χώρο, ξεχωρίζοντάς τον από το υπόλοιπο περιβάλλον.

Τα σωστά χρώματα είναι απαραίτητα

Όσο για τα χρώματα, είναι εμφανές ότι το ξενοδοχείο προσπαθεί να πετύχει μια σύγχρονη προσέγγιση, διατηρώντας όμως έντονες ‘βασιλικές’ πινελιές. Αυτές οι πινελιές ερμηνεύονται ιδανικά στις επιλογές των χρωμάτων. Το βαθύ μωβ των κουρτινών είναι ένας πολυτελής χρωματικός τόνος, ενώ οι καφέ δερμάτινοι καναπέδες ενισχύουν ακόμα περισσότερο το πολυτελές ύφος του design.

Ο πίνακας πάνω από το τζάκι έχει έναν πιο παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, σπάζοντας τη «σοβαρότητα» του καθιστικού και δημιουργώντας ένα ευχάριστο αποτέλεσμα ‘mix and match’.

Τέλος, τα καταπράσινα φυτά πίσω από τον έναν από τους καναπέδες, δίνουν στο χώρο μια ευχάριστη πινελιά φύσης.

Η vintage βαλίτσα – μίνι μπαρ!

Η πιο ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια του lobby είναι το μίνι μπαρ, το οποίο θυμίζει μια vintage βαλίτσα σε διασταύρωση με κιβώτιο ασφαλείας! Αυτό το μοναδικό κομμάτι κεντρίζει την προσοχή λόγω του μεγέθους, του στυλ και της εξαιρετικής ιδέας των ανθρώπων του The Mansion Hotel, οι οποίοι αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε μίνι μπαρ!

Ο χώρος υποδοχής

Αυτό που μας αρέσει είναι ότι ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου έχει διατηρήσει την αυθεντικότητα του κτηρίου, χωρίς να μεταβάλλει το χαρακτήρα του ή να δημιουργεί νέους χώρους, εκμεταλλευόμενος ταυτόχρονα το απροσδόκητο σχήμα του. Σε αυτό το πλαίσιο, ο χώρος της ρεσεψιόν έχει στηθεί σε νεοκλασικό στυλ, με ένα μεγάλο εντυπωσιακό τραπέζι σαν κεντρικό έπιπλο, που θυμίζει κανονικό γραφείο. Ένας τρίτος καναπές ορίζει την περιοχή της υποδοχής, διαχωρίζοντας την «αίθουσα αναμονής» από την περιοχή χαλάρωσης του lobby.