Ένα ξενοδοχείο στην Κοπεγχάγη, διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις του σχετικά με τα λουλούδια, και χρησιμοποιεί όμορφες συνθέσεις για να ενισχύσει τη διαμονή του επισκέπτη!

5 mins read

Τι είναι το αξιοσημείωτο σε αυτό το Hotel Story;

Σε αυτό το Hotel Story, θα ανακαλύψουμε το ιδιαίτερο concept λουλουδιών, που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο d’Angleterre, στην Κοπεγχάγη. Πάντοτε προσπαθούμε να μοιραζόμαστε μοναδικές υπηρεσίες καταλυμάτων, εμπνέοντας άλλους ξενοδόχους. Όταν ένα κατάλυμα δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και διαμονής, αλλά προσφέρει επιπλέον εγκαταστάσεις ή υπηρεσίες που δεν είναι εύκολο να βρει ένας ταξιδιώτης αλλού, τότε αδιαμφισβήτητα ενισχύει την εμπειρία του επισκέπτη, συμβάλλοντας στο γενικότερο προφίλ του ξενοδοχείου. Επιπλέον, ειδικές εγκαταστάσεις ή υπηρεσίες, όπως αυτή του d’Angleterre που περιστρέφεται γύρω από τις συνθέσεις λουλουδιών, είναι κάτι που οι επισκέπτες σίγουρα θα συζητήσουν και θα μοιραστούν διαδικτυακά.

Η ρομαντική προέλευση του ξενοδοχείου d’Angleterre

Το ξενοδοχείο d’Angleterre, αποτελεί ιστορικό ορόσημο της Κοπεγχάγης, και ιδρύθηκε το 1755, ως αποτέλεσμα μιας ιστορίας αγάπης! Η κόρη ενός βασιλικού σεφ, η Maria Coppy, ερωτεύτηκε τον Jean Marchal ο οποίος ήταν ειδικός στην εξυπηρέτηση των προνομιούχων. Αυτό το δυναμικό δίδυμο δημιούργησε ένα εστιατόριο στο Kongens Nytorv το 1755 — και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Σήμερα, και με το πέρασμα 262 ετών, αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων της Δανίας, που έχει εξυπηρετήσει τις ελίτ του κόσμου, πυροδοτείται από ένα βαθύ πάθος για υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης που παρέχονται σε όμορφα περιβάλλοντα.

Τα λουλούδια κλέβουν την παράσταση!

Πέρα από την όμορφη ιστορία της δημιουργίας του d’Angleterre, υπάρχει ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο για αυτό το ξενοδοχείο, το οποίο περιστρέφεται γύρω από μια ιδιαίτερη υπηρεσία που παρέχει. Αναφερόμαστε στα d’Angleterre Creations, δηλαδή στις συνθέσεις λουλουδιών, τα ειδικά κουτιά με λουλούδια και τις διάφορες μοναδικές δημιουργίες λουλουδιών, που είτε διακοσμούν τους χώρους του ξενοδοχείου ή αγοράζονται από πελάτες για ένα ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ούτως ή άλλως, αυτό είναι κάτι που συμβαδίζει απόλυτα με τη ρομαντική ιστορία του d’Angleterre Hotel! Επικοινωνήσαμε με τον Creative Director του d’Angleterre, Alan Evensen και κάναμε κάποιες ερωτήσεις. Απολαύστε!

 

D'Angleterre flower creation bikeΠοιος είναι ο ρόλος σας στο d’Angleterre;

Ως Creative Director του d’Angleterre, είμαι ο Δημιουργός, Εμπνευστής, Σχεδιαστής, Στυλίστας και Αρχιτέκτονας των λουλουδιών!

Από που προέρχεται η παράδοση των λουλουδιών και πώς αναπτύχθηκε;

Όπως και σε πολλά άλλα ευγενή νοικοκυριά της εποχής, η παράδοση των λουλουδιών στο d’Angleterre ξεκίνησε με την αγορά συνθέσεων λουλουδιών από τις τοπικές αγορές, για τη διακόσμηση στις αίθουσες φαγητού και τα καθιστικά, αλλά και σε άλλα δωμάτια των σπιτιών, όπως αυτά της περιποίησης των γυναικών. Τα λουλούδια προέρχονταν από τα πάρκα και τους κήπους της κοντινής εξοχής. Η παράδοση αυτή έκτοτε έχει εξελιχθεί, όπως και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν το d’Angleterre, και σήμερα τα λουλούδια προέρχονται από αγορές όλου του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, προτιμώ τα άνθη τοπικής παραγωγής, καθώς τείνουν να έχουν εντονότερα αρώματα, αφού δεν έχουν υποστεί τεχνητό φως για να αναπτυχθούν, ούτε έχουν συλλεχθεί πολύ νεαρά, με σκοπό να εξελιχθούν κατά τη διάρκεια του ‘ταξιδιού’.

D'Angleterre flower creations
Τι είναι ξεχωριστό σχετικά με το να είναι κανείς ειδικός λουλουδιών;

Αυτό που το κάνει μοναδικό, είναι το γεγονός πως τα λουλούδια αποτελούν μεγάλο τμήμα του DNA του ίδιου του ξενοδοχείου. Σκέφτομαι τα λουλούδια προτού επιλέξω συγκεκριμένα υφάσματα και προϊόντα για τα δωμάτια και τις σουίτες, ή πριν επιλέξω μια ταπετσαρία για τους κοινόχρηστους χώρους. Θα πρέπει όλα να ταιριάζουν με τη χρωματική παλέτα των εποχιακών λουλουδιών που θα επιλεχθούν. Οι συνθέσεις των λουλουδιών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υποδοχή των καλεσμένων και σίγουρα συμβάλλουν στη θετική τους διάθεση.

Πώς αντιδρούν οι επισκέπτες στην φιλοσοφία των λουλουδιών του ξενοδοχείου σας;

Θεωρώ πως οι φιλοξενούμενοί μας αντιδρούν πολύ θετικά. Πολύ συχνά, όταν αλλάζουμε τη διακόσμηση στο κεντρικό τραπέζι της εισόδου, οι επισκέπτες κάθονται στους μικρούς βελούδινους καναπέδες του φουαγιέ και απλά παρατηρούν τη διαδικασία — και φυσικά λαμβάνουμε πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια αυτών των περιπτώσεων. Μπορείτε να δείτε πόσο εύκολα τα λουλούδια φέρνουν χαμόγελα στα πρόσωπά τους, για ένα ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας!

d’Angleterre Creations , Hotel Story , Hotelier AcademyΈχετε προσωπικά κάποια αγαπημένη σύνθεση;

Εάν έπρεπε να συνοψιστεί σε μια εικόνα, θα ήταν αυτή! Είναι από το Champagne Bar μας, και λατρεύω τα δραματικά χρώματα αυτής της εικόνας. Για να ολοκληρωθεί η εμπειρία, θα έπρεπε να συνοδεύεται από μια άρια της Μαρίας Κάλλας, τίποτα λιγότερο από ένα ποτήρι σαμπάνιας Balthazar, και φυσικά καλή παρέα.

Τι είναι ιδιαίτερο στις συνθέσεις του d’Angleterre Creations;

Η αγάπη του d’Angleterre για τα λουλούδια! Έχει την ικανότητα να στολίζει και την πιο όμορφη αίθουσα χορού, τις πιο εντυπωσιακές συνθέσεις τραπεζιών ή τις πιο απίθανες σουίτες, αναβαθμίζοντας την αισθητική τους και δημιουργώντας ένα μοναδικό περιβάλλον για την ξεχωριστή εμπειρία του επισκέπτη — και αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο!

 

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται μόνο στους επισκέπτες του ξενοδοχείου;

D'Angleterre flower creationsΤα λουλούδια του d’Angleterre μέχρι πρότινος, παρέχονταν αποκλειστικά στους επισκέπτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν αμέτρητα αιτήματα για νυφικές ανθοδέσμες, επιτραπέζιες διακοσμήσεις, επετειακές συνθέσεις λουλουδιών και άλλες παρόμοιες περιστάσεις. Με το πρόσφατο άνοιγμα του στούντιο λουλουδιών d’Angleterre Creations προς το κοινό, πλέον όλοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις καλύτερες δημιουργίες του d’Angleterre, στα σπίτια τους!

Τι προσφέρει το d’Angleterre Creations;

Το d ‘Angleterre Creations προσφέρει εποχιακά λουλούδια σε ειδικά κουτιά λουλουδιών, πολυτελείς κουβέρτες, αποκλειστικά αρωματικά κεριά Ladurée, μοναδικά βάζα και άλλα ειδικά επιλεγμένα οικιακά προϊόντα, καθώς και επιλεγμένα είδη διακόσμησης και έργα τέχνης.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας;

To d’Angleterre Creations αποτελεί μια δυναμική πρωτοβουλία, η οποία πρόκειται να επεκτείνει τις προσφορές και τις υπηρεσίες της κατά τις προσεχείς περιόδους. Προς το παρόν, προσφέρει φρέσκα λουλούδια και προϊόντα προς πώληση στο κατάστημα, αλλά μελλοντικά θα είναι εφικτές και οι διαδικτυακές αγορές.d’Angleterre flower creations , A Hotel Story that Revolves around Flower Creations inspires all Hoteliers


  • Το d’Angleterre Creations είναι ανοιχτό από την Τρίτη έως την Παρασκευή, 9 π.μ. – 4μ.μ. και το Σάββατο 10π.μ. – 5μ.μ.
  • Μπορεί να γίνει κράτηση του στούντιο για cocktail parties και άλλες μικρές εκδηλώσεις.
  • Η είσοδος για το d’Angleterre Creations βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο αλλά και στην οδό Hovedvagtsgade.