Η μπανιέρα, τοποθετημένη μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, είναι μια ιδανική επιλογή για να αναβαθμίσετε το χώρο προσδίδοντας αίσθηση πολυτέλειας σε αυτόν. Διαβάστε γιατί αυτή η επιλογή ξενοδοχειακού design αποτελεί εξαιρετική ιδέα και δείτε αντίστοιχα παραδείγματα διακόσμησης.

4 mins read

Γιατί η μπανιέρα σε δωμάτιο ξενοδοχείου αποτελεί καλή ιδέα;

Η τοποθέτηση μπανιέρας μέσα στο χώρο του δωματίου ενός ξενοδοχείου, αποτελούσε πάντοτε μια ιδιαίτερη και καλαίσθητη επιλογή. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι πολύ λίγα καταλύματα επιλέγουν να υιοθετήσουν αυτό το τολμηρό design. Επομένως, είναι ένα φαινόμενο το οποίο ένας ταξιδιώτης δεν συναντά πολύ συχνά. Όταν όμως αυτό συμβεί, δηλαδή μείνει σε κάποιο δωμάτιο που η κυρίως μπανιέρα βρίσκεται έξω από το χώρο του μπάνιου (συνήθως κοντά στο κρεβάτι), τότε σίγουρα θα το θεωρήσει ενδιαφέρον και ιδιαίτερο. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανόν να το μοιραστεί με τους φίλους του, μέσω φωτογραφιών ή βίντεο στα social media.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτή την επιλογή διακόσμησης, αποτελεί το γεγονός πως η τοποθέτηση της μπανιέρας κοντά στο κρεβάτι, αλλάζει αμέσως τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες. Το γεγονός ότι η μπανιέρα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το κρεβάτι, της προσδίδει αμέσως το χαρακτήρα των ιδιωτικών στιγμών. Αυτό, ωθεί τους επισκέπτες να απολαύσουν τη χρήση της σε μια χαλαρωτική τελετουργία, άμεσα συνδεδεμένη με την εμπειρία του καταλύματος, και όχι απλά να κάνουν ένα γρήγορο μπάνιο ή ντους. Η εμπειρία αυτή και το γεγονός πως η μπανιέρα βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, προσδίδουν πολυτελή αίσθηση στο χώρο, που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει τους επισκέπτες να επισκεφθούν το κατάλυμα ξανά.

Δείτε επιλεγμένα παραδείγματα ξενοδοχείων που τοποθετούν τη μπανιέρα μέσα στο δωμάτιο, προσφέροντας έναν design χώρο για τη δημιουργία αναμνήσεων και εμπειριών από τους ταξιδιώτες.

Μας αρέσει η θέα… και το λευκό!

In-room Hotel Bathtub Kivotos Luxury Boutique Hotel

Kivotos Luxury Boutique Hotel, Mykonos, Greece

Το Kivotos Luxury Boutique Hotel προσφέρει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μπανιέρας σε δωμάτιο. Η μπανιέρα αλλά και οι μεγαλύτερες επιφάνειες του δωματίου είναι κυρίως λευκές, δημιουργώντας ένα γενικότερα χαλαρωτικό περιβάλλον. Η στρατηγικά τοποθετημένη μπανιέρα ακριβώς δίπλα στο παράθυρο, εξασφαλίζει και υπέροχη θέα, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μπάνιο με φόντο το πέλαγος, κάτι που οδηγεί σε μία συνολικά καλύτερη εντύπωση για το κατάλυμα.

   *Sponsored

Το Travel by Interest, ειδικεύεται σε συγκεκριμένες δυναμικές αγορές του τουρισμού (όπως Luxury, Gastronomy, Gay και Wellness). Τα Ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν για το μοναδικό πολυτελές design τους, τις παροχές και τις υπηρεσίες τους, προτείνονται σε high-end ταξιδιώτες με υψηλές απαιτήσεις. Φυσικά, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν έλεγχο διαθεσιμότητας και να πραγματοποιούν απευθείας κρατήσεις στα ξενοδοχεία χωρίς να κρατάται κάποια προμήθεια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ιδιαίτερα πολυτελή καταλύματα, που συνεργάζονται με το Travel by Interest:

Εάν ενδιαφέρεστε να προωθήσετε το κατάλυμά σας σε αυτές τις 4 δυναμικές αγορές ( Luxury, Gastronomy, Gay και Wellness ), μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Κώστα Παπαπάνο, Project Manager του Travel by Interest, στο kostas@travelbyinterest.com.

Μας αρέσει ο διαχωρισμός του χώρου!

TS Suites Bali and Villas

TS Suites Bali and Villas, Bali, Indonesia

Εδώ έχουμε μια πιο διπλωματική προσέγγιση. Η παρουσία της μπανιέρας πολύ κοντά στο κρεβάτι προσδίδει την επιθυμητή πολυτέλεια και ιδιαιτερότητα στο χώρο, αλλά ταυτόχρονα παρέχεται και η επιλογή της συρόμενης πόρτας, για ένα εντελώς ιδιωτικό περιβάλλον για το μπάνιο του επισκέπτη. Διακοσμητικά, το μπάνιο εδώ έχει μια απλή αλλά δυναμική παρουσίαση, σε απόλυτη αρμονία με το υπόλοιπο του δωματίου στο TS Suites Bali and Villas.

Μας αρέσει το χτιστό!

In-room Hotel Bathtub West East Suites, Santorini, Greece

West East Suites, Santorini, Greece

Το West East Suites δεν συμπεριέλαβε απλώς τη μπανιέρα μέσα στο δωμάτιο, αλλά δημιούργησε έναν ειδικά προσαρμοσμένο χώρο για αυτό το σκοπό: μια υπερυψωμένη επιφάνεια που θυμίζει mini πισίνα. Ένα δωμάτιο σαν αυτό, το οποίο έχει περιποιηθεί ο ξενοδόχος με τη συνεργασία διακοσμητή, προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον στον ταξιδιώτη για τη δημιουργία αναμνήσεων.

Μας αρέσει το στοιχείο της πισίνας!

domes-noruz-chania-autograph-collection

Domes Noruz Chania, Autograph Collection, Chania, Greece

Παρόμοια φιλοσοφία παρουσιάζεται στο Domes Noruz Chania, Autograph Collection, μόνο που εδώ υπάρχει ένα bonus: μια μικρή ιδιωτική πισίνα είναι τοποθετημένη ακριβώς δίπλα, προσφέροντας ποικίλες εμπειρίες στους επισκέπτες. Επιπλέον, ο χώρος είναι πολύ κοντά στο κρεβάτι, αλλά αποτελεί και τμήμα του εξωτερικού χώρου, ως ενδιάμεσο σημείο αναφοράς. Ένα mini deck με μεγάλα μαξιλάρια αναβαθμίζει τη διαμονή των επισκεπτών, οι οποίοι πιθανόν να μοιραστούν την εμπειρία τους και online, συνεισφέροντας στην διαδικτυακή παρουσία του καταλύματος.

Παρ’ όλο που η μπανιέρα παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό hotel design statement, χρειάζεται προσοχή στον εξαερισμό, ο οποίος πρέπει να είναι επαρκής ώστε να μην αναπτυχθεί υγρασία ή μούχλα!