Επιλέξαμε 3 χώρους καθιστικών, που έχουν κάτι να δείξουν όσο αφορά το design και αναμφίβολα έχουν τη δική τους προσωπικότητα.

4 mins read

Σε αυτό το άρθρο, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε ιδέες για έναν από τους δημοφιλέστερους χώρους ενός ξενοδοχείου: το κοινόχρηστο καθιστικό. Αυτό το σημείο του ξενοδοχείου, αποτελεί το χώρο όπου ο ταξιδιώτης χαλαρώνει, κουβεντιάζει ή ακόμη απολαμβάνει κάποιο ρόφημα.

Αλλά γιατί η διακόσμηση του καθιστικού στο ξενοδοχείο σας, είναι τόσο σημαντική;

Το κοινόχρηστο καθιστικό αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ξενοδοχείου. Ως εκ τούτου, οι ξενοδόχοι και οι διακοσμητές, θα πρέπει να μπουν στη θέση του ταξιδιώτη, ώστε να δημιουργήσουν ένα άνετο και χαλαρωτικό περιβάλλον. Επιπλέον, καθώς συνήθως είναι ένας από τους πρώτους χώρους που βλέπει ο ταξιδιώτης, είναι καλό να δίνει το στίγμα της γενικότερης φιλοσοφίας και αισθητικής του καταλύματος, συνεισφέροντας στη συνολική του εμπειρία.

Παρακάτω, θα βρείτε επιλεγμένα καθιστικά ξενοδοχείων, κάθε ένα από τα οποία δίνει ένα ιδιαίτερο παράδειγμα, αποτελώντας ταυτόχρονα πηγή έμπνευσης για το δικό σας κατάλυμα.

Έντονοι συνδυασμοί που δημιουργούν μια απρόβλεπτη ισορροπία!

Athens Was, Athens, Greece

Athens Was Hotel, Athens, Greece

Fancy Clue: Η εντυπωσιακή επιγραφή με το όνομα του ξενοδοχείου μπορεί να γίνει ένα δυναμικό ‘selfie spot’ για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, εξασφαλίζοντας επιπρόσθετη προβολή.

Αρχικά, η επιλογή του δαπέδου κλέβει την παράσταση αφού είναι αδύνατο να το αγνοήσει κανείς, λόγω της έντονης προσωπικότητάς του. Το έντονο μοτίβο του δαπέδου, που συνδυάζει μαύρο-άσπρο-πράσινο, ταιριάζει άψογα με την ξύλινη επένδυση στον τοίχο, καθώς και με το λευκό τοίχο με τα τουβλάκια. Το Athens Was Hotel αναμφίβολα κάνει μια design δήλωση συνδυάζοντας τόσο διαφορετικά στοιχεία σε μια διακοσμητική σύνθεση, δημιουργώντας στο καθιστικό ένα ισορροπημένο περιβάλλον, με πολλά έντονα στοιχεία που συνυπάρχουν σε αρμονία. Επιπλέον, ο μπλε καναπές έρχεται να σπάσει τον κανόνα που θέλει το μπλε και το πράσινο ως χρώματα που δεν συνδυάζονται! Το μυστικό της συνύπαρξης των δύο αυτών χρωμάτων βρίσκεται στην τονικότητα και καθαρότητα των αποχρώσεων, τα οποία βρίσκονται στην κατάλληλη ένταση ώστε να δημιουργούν μια ευχάριστη αντίθεση, στα πρόθυρα του υπερβολικού, χωρίς όμως να περνούν τη διαχωριστική αυτή γραμμή.

Sponsored

Λευκό & Μαύρο: Ο κλασικός συνδυασμός που δημιουργεί ένα κλασικό αποτέλεσμα!

Sant Pere Del Bosc Hotel & Spa, Hotel Costa Brava, Spain

Sant Pere Del Bosc Hotel & Spa, Costa Brava, Spain

Fancy Clue: Το ασπρόμαυρο ως συνδυασμός είναι μια από τις καλύτερες χρωματικές παλέτες που μπορείτε να επιλέξετε, καθώς συμβαδίζει με τα γούστα της πλειονότητας των επισκεπτών, δημιουργώντας θετικό σχολιασμό ως προς το συνολικό design του ξενοδοχείου.

Εδώ, βλέπουμε ένα καθιστικό με εξίσου έντονη προσωπικότητα, που συνδυάζει δύο διακοσμητικές τάσεις: το έντονο λευκό με κλασικά στοιχεία στις λεπτομέρειες. Μιλώντας αρχικά για τη χρωματική επιλογή στο καθιστικό του Sant Pere Del Bosc Hotel & Spa, το λευκό δεν είναι απλά ένα χρώμα που υποσυνείδητα δημιουργεί ηρεμία, αλλά είναι επίσης ένα χρώμα που εκπέμπει πολυτέλεια και αναβαθμίζει το περιβάλλον.

Το μαύρο χρώμα εδώ λειτουργεί ως δευτερεύον στοιχείο, δημιουργώντας αντίθεση, σε τέτοια ποσότητα ώστε να μην ‘κλέβει’ από τη δόξα του λευκού. Το βλέπουμε να κυριαρχεί στο τραπεζάκι του χώρου καθώς και στα τετράγωνα που συνθέτουν το μοτίβο του δαπέδου. Τα λουλούδια που είναι τοποθετημένα στο τραπέζι, προσφέρουν μια μικρή και ευχάριστη δόση χρώματος. Τέλος, το ύφος του χώρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κλασικό, λόγω των επιλογών των επίπλων και των λεπτομερειών που ενισχύουν αυτό το στυλ, όπως  για παράδειγμα το φωτιστικό, ενώ παράλληλα το καρό δάπεδο δίνει έναν παιχνιδιάρικο υπαινιγμό.

Ένα απρόσμενο έπιπλο που κεντρίζει την προσοχή!

W New York - Times Square, New York City, United States

W New York, New York City, United States

Fancy Clue: Τα ιδιαίτερα έπιπλα πάντοτε κεντρίζουν τη προσοχή των επισκεπτών ενός ξενοδοχείου, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα μοιραστούν το μοναδικό αυτό στοιχείο με τους φίλους τους καθώς και μέσω των social media.

Στην παραπάνω φωτογραφία του W New York-Times Square, βλέπουμε ένα καθιστικό που παρουσιάζει μια γενικά πολυτελή διακοσμητική προσέγγιση. Όμως, ένα του στοιχείο καταφέρνει να κεντρίσει την προσοχή: το πιάνο, το οποίο στην περίπτωσή μας λειτουργεί ως τραπέζι.

Είναι πάντοτε ενδιαφέρον όταν γίνεται χρήση αντικειμένων στη διακόσμηση και την επίπλωση, που στην πραγματικότητα προορίζονταν για διαφορετικό σκοπό. Όταν ένας ταξιδιώτης συναντήσει κάτι τέτοιο στο καθιστικό του καταλύματός σας, θα αφεθεί στο να το παρατηρεί, καθώς θα έχει προκαλέσει την περιέργειά του. Αυτό συμβαίνει για τον απλό λόγο ότι οι άνθρωποι εξιτάρονται από το γεγονός ότι ένα τόσο κοινό αντικείμενο χρησιμοποιείται με ‘λάθος’ ή ‘μη αναμενόμενο’ τρόπο — ωστόσο, μια πολύ ωραία τελική εκτέλεση όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, τους αποζημιώνει και τους ενθουσιάζει!

Sponsored