Η interior designer Μαίρη Σφυράκη μάς ταξιδεύει στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, παρουσιάζοντάς μας πέντε κορυφαίες ξενοδοχειακές αφίξεις του 2019, οι οποίες θα συζητηθούν αλλά και θα χαρίσουν απλόχερα έμπνευση

10 mins read

To 2019 διαφαίνεται ως μία χρονιά που θα κάνει το βλέμμα μας να στραφεί σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, προκειμένου να γνωρίσουμε και να αξιολογήσουμε τα διάφορα εξαιρετικά και πολύ ενδιαφέροντα new entries, στον τομέα των ξενοδοχείων.

Το δικό μας βλέμμα έκλεψαν πέντε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν. Αξίζει να δούμε προσεκτικά και τις πέντε αυτές ξεχωριστές περιπτώσεις, καθώς η κάθε μία αποτελεί ένα απτό παράδειγμα επιτυχημένου ξενοδοχειακού concept. Concepts τα οποία βασίζονται στην τοποθεσία του καταλύματος, στην επαφή του επισκέπτη με το γύρω φυσικό περιβάλλον, αλλά και στην κουλτούρα και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, χωρίς, ωστόσο, να χάνεται σε καμία περίπτωση ο International χαρακτήρας αλλά και ο σύγχρονος τρόπος σχεδιασμού και παροχών.

Και στα πέντε παραδείγματα, η φράση-κλειδί είναι μία: “Luxury meets Authenticity”. Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα-ένα:

Το Six Senses Bhutan σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει ότι αναδύεται μέσα από το νερό, δημιουργώντας μια Zen Εμπειρία

Στα Ιμαλάια, ανάμεσα στο Θιβέτ και την Ινδία, βρίσκεται το Βασίλειο του Μπουτάν, το τελευταίο βουδιστικό βασίλειο, “η χώρα του Δράκου και των Κεραυνών”, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, ο τελευταίος παράδεισος… για εμάς τους Δυτικούς, με το βασιλιά τους να έχει καθιερώσει, αντί για το Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν, την Εθνική Ακαθάριστη Ευτυχία…

Σε ένα περιβάλλον απίστευτου φυσικού κάλους, με έντονο πνευματικό χαρακτήρα και σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, η αλυσίδα ξενοδοχείων Six Senses, τοποθετεί το νέο της εγχείρημα. Μέσα σε μία από τις πέντε κοιλάδες της περιοχής φωλιάζει το resort, χτισμένο αμφιθεατρικά, απόλυτα ενταγμένο μέσα στο φυσικό περιβάλλον και σεβόμενο την τοπική αρχιτεκτονική, με μία, όμως, πιο minimal προσέγγιση.

Το κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος δείχνει να αναδύεται μέσα από το νερό, μιας και περιβάλλεται από την πισίνα του καταλύματος, που μοιάζει με τεράστια λίμνη. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του ξενοδοχείου, ίσως αυτό που θα αποκαλούσαμε “meditation spot”, είναι το καθιστικό με τα χτιστά καθίσματα, βυθισμένο μέσα στην πισίνα. Εδώ, ο επισκέπτης ζει την απόλυτη εμπειρία, αφού το νερό τον περιβάλλει ενώ κάθεται, ατενίζοντας την κοιλάδα με την πλούσια βλάστηση, σε ένα σκηνικό απόλυτης γαλήνης και αρμονίας.

Η έντονη κλίση του εδάφους δίνει τη δυνατότητα να χτιστούν τμήματα του resort με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζουν ότι ίπτανται. Όλα τα στοιχεία της φύσης σε απόλυτη έκφραση μέσω του design, στην υπηρεσία και των έξι αισθήσεων. Η αίσθηση της γαλήνης που δίνει το φυσικό τοπίο συνεχίζεται και στους εσωτερικούς χώρους του resort, με το ξύλο να επικρατεί ως κύριο υλικό σε δάπεδα, οροφές, έπιπλα, εξοπλισμό. Η μονοχρωματική παλέτα έρχεται να υπογραμμίσει περισσότερο τη zen αίσθηση του resort.

Δείτε το στο χάρτη

Το Αl Bait Sharjah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σκηνογραφεί ένα ταξίδι στην τοπική κουλτούρα

Η Σάρτζα θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ήταν η Ισλαμική Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2014. Σε μια προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξης της ισλαμικής παράδοσης και κληρονομιάς με φόντο τη σύγχρονη πραγματικότητα, η αλυσίδα GHM Hotels, ανακαινίζει ένα σύνολο ιστορικών αρχοντικών της περιοχής, μετατρέποντάς τα σε ένα 5 αστέρων ξενοδοχείο, απαράμιλλης αραβικής πολυτέλειας και φιλοξενίας.

“Αl Bait’’ στα αραβικά σημαίνει “το σπίτι”. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται κρυμμένο στο συνδυασμό των καλύτερων σύγχρονων ανέσεων, με την πολυτέλεια των παροχών και της φιλοξενίας του παραδοσιακού αραβικού εθιμοτυπικού. Το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο GAJ, το οποίο ανέλαβε την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, φρόντισε να αναδείξει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής και των κτηρίων, διατηρώντας τα χειροποίητα τοξωτά μοτίβα των οροφών. Η ομάδα του γραφείου επιλέγει πολυτελή υλικά, περίτεχνα έπιπλα και φωτιστικά — όλα αραβικών επιρροών, δεμένα με αριστοτεχνικό τρόπο και αποφεύγοντας το φολκλόρ, ισορροπώντας τέλεια το παρόν με το παρελθόν.

Ο επισκέπτης απολαμβάνει την πολυτελή διαμονή του και τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο, την κουλτούρα και παραδόσεις του τόπου. Το ξενοδοχείο συνδέεται απευθείας με το σημείο όπου η παλαιότερη αγορά (παζάρι) των ΗΑΕ λαμβάνει χώρα, αλλά και με τον τελευταίο στρογγυλό αιολικό πύργο, του οποίου η παραδοσιακή μέθοδος εξαερισμού, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τη βιωσιμότητά του. Ο φωτισμός, οι αποχρώσεις και η αίσθηση την οποία δημιουργούν τα υλικά που έχουν επιλεγεί για το interior design, οδηγούν σε μια πολυτελή εμπειρία γεμάτη μνήμες, χρώματα και αρώματα.

Δείτε το στο χάρτη

 

Το Lekkerwater Beach Lodge at De Hoop | Natural Selection, στη Νότια Αφρική, διασυνδέει το εξωτερικό περιβάλλον με τους εσωτερικούς χώρους, υπογραμμίζοντας το φυσικό τοπίο

Σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς στη Νότια Αφρική, το Lekkerwater Beach, και πάντα στη λογική των Safari Camps, η αλυσίδα των Νatural Selection πρόκειται να εγκαινιάσει μέσα στο 2019, το νέο της project. Το νέο κατάλυμα αποτελείται από επτά ανεξάρτητα καταλύματα, που εκτείνονται κατά μήκος της ονειρεμένης παραλίας και προσφέρουν απρόσκοπτη θέα προς τον Ινδικό ωκεανό και το γύρω τοπίο. Το σημείο θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για whale watching, ενώ το Natural Selection αναγάγει το marine safari ως τη βασική εμπειρία που θα προσφέρει το συγκεκριμένο concept. 

Το design concept του καταλύματος βασίζεται ξεκάθαρα στην απόλυτη σύνδεση των εσωτερικών χώρων με το εξωτερικό περιβάλλον. Τα μεγάλα ανοίγματα επιτρέπουν στο φυσικό τοπίο να «εισβάλλει» μέσα στο χώρο, και να επιβάλλεται μέσα από τις επιλογές των υλικών και των χρωμάτων. Γήινοι χρωματικοί τόνοι, φυσικά υλικά με πρωταγωνιστή το ακατέργαστο ξύλο — τόσο σε έπιπλα όσο και στα δομικά στοιχεία, με μόνη έντονη χρωματική παρέμβαση το μπλε χρώμα σε διάφορα αξεσουάρ (σκαμπό, μαξιλάρια κ.λπ.) Μια χρωματική παλέτα που συμβαδίζει απόλυτα με τα χρώματα του εξωτερικού περιβάλλοντος. 

Το κεντρικό κτήριο του συγκροτήματος λειτουργεί ως χώρος πρωινού και εστιατορίου, ενώ σχεδιαστικά ακολουθεί την ίδια λογική: μεγάλα ανοίγματα, φυσικά υλικά, γήινοι χρωματικοί τόνοι. Η κουζίνα είναι ανοιχτή δημιουργώντας διάδραση, αλλά και μια family-style αλληλεπίδραση  μεταξύ των επισκεπτών, οι οποίοι απολαμβάνουν όλοι μαζί τα γεύματά τους, σε μεγάλων διαστάσεων dining tables. Το περιμετρικό deck δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πάρουν το πρωινό τους ή να δειπνήσουν έξω απολαμβάνοντας τη θέα ή ακόμα και να απολαύσουν την εμπειρία του φαγητού σε τραπέζια πάνω στην άμμο.

Δείτε το στο χάρτη

Και στα τρία resorts που αναλύθηκαν παραπάνω, έμφαση έχει δοθεί στην αλληλεπίδραση του επισκέπτη με το φυσικό περιβάλλον και στο έντονο τοπικό στοιχείο. Το concept των ξενοδοχείων βασίζεται ξεκάθαρα στην τοποθεσία και τη σχέση που ο επισκέπτης αναπτύσσει με το γύρω τοπίο. To design έρχεται αθόρυβα και υπηρετεί την ανάγκη του επισκέπτη να έρθει σε επαφή με τη φύση γύρω του, αλλά κυρίως με τον εαυτό του.

 *Sponsored

Κάντε το ξενοδοχείο σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, με ένα δυναμικό Hotel Concept από το Destsetters

To Hotel Concept Development είναι η Premium Υπηρεσία του Destsetters, που συνεργάζεται αρμονικά με τους συντελεστές ανάπτυξης ενός ξενοδοχείου (όπως Αρχιτέκτονες, Interior Designers αλλά και Hotel Marketing Experts), έτσι ώστε να δημιουργηθούν μοναδικά ξενοδοχεία με υψηλά περιθώρια κερδοφορίας, που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. 

Οι στόχοι του Hotel Concept Development, είναι:

  • Να προσδώσει στο κατάλυμα μοναδικά χαρακτηριστικά, που θα το κάνουν να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.
  • Να χαράξει μια κοινή γραμμή ανάπτυξης, την οποία θα ακολουθούν όλοι οι επί μέρους συνεργάτες (αρχιτέκτονες, interior designers κ.λπ.), με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου και αρμονικού αποτελέσματος.
  • Να βοηθήσει στο να διαμορφωθεί ένα αναγνωρίσιμο Place Identity, που θα γίνει πωλησιακό πλεονέκτημα.
  • Να διαμορφώσει μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη, που θα επαυξήσει την ικανοποίησή του.
  • Να ορίσει ένα σωστό πλαίσιο για το κομμάτι του operation, και να ενισχύσει τις εσωτερικές πωλήσεις.
  • Να Κάνει το Ξενοδοχείο Προορισμό από μόνο του!

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία Hotel Concept Development εδώ ή πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την επίσημη παρουσίαση στα ελληνικά. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το info@destsetters.com.  

 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται και αναλύονται 2 σημαντικά παραδείγματα ξενοδοχείων, τα οποία δημιούργησαν μια ξεχωριστή εμπειρία μεταφέροντας ξένες κουλτούρες σε ιδιαίτερους προορισμούς, δημιουργώντας μια διαφοροποιημένη πρόταση, πάντοτε βασισμένη σε ένα ξεκάθαρο concept.

Το Nobu Hotel Los Cabos στο Μεξικό, δείχνει πώς θα ήταν ένα Ιαπωνικής κουλτούρας beach house στο δημοφιλή προορισμό

5 νέα ξενοδοχεία 2019

Το νεώτερο μέλος των Nobu Hotels έρχεται στο Μεξικό και προσγειώνει την ιαπωνική κουλτούρα στην περιοχή του Los Cabos, με απίστευτη θέα στον Ειρηνικό ωκεανό. Διακόσια δωμάτια και σουίτες, χώροι συνεδριάσεων και συναντήσεων, πολυτελές spa, καταστήματα, εστιατόρια και φυσικά ένα εστιατόριο NOBU πάνω στις ακτές του Ειρηνικού.

Το concept του resort έχει αναπτυχθεί πάνω στη φιλοσοφία του beach house, ενώ το design concept στηρίζεται σε ένα Japanese minimal στυλ. Αυστηρά γεωμετρικό, κομψό, με καθαρές γραμμές, που είναι όμως λιγότερο αυστηρές, για να μπορεί να “προσεγγίσει” και τη μεξικανική, σαφώς πιο εξωστρεφή κουλτούρα. Έμφαση δίνεται στα πολυτελή υλικά, με το ξύλο να είναι και εδώ ο απόλυτος κυρίαρχος.

Εντύπωση αναμένεται να προκαλέσουν οι ξύλινες μπανιέρες στα μπάνια των δωματίων, στα οποία κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα. Το ιαπωνικό design εδώ τιμά τα φυσικά υλικά της περιοχής του Mεξικάνικου Cabos, αφού επιλέγονται πολύ χαρακτηριστικά είδη, όπως, για παράδειγμα, τα υφάσματα από φυσικές ίνες, για τα οποία φημίζεται η περιοχή. Το φως και η σκιά γίνονται σύμμαχοι σε ένα παιχνίδι ήρεμων αντιθέσεων, και απογειώνουν τη stylish κομψότητα του ξενοδοχείου. Τα έργα τέχνης στα δωμάτια συνενώνουν τους δύο πολιτισμούς, τον ιαπωνικό και το μεξικανικό, δημιουργώντας την απόλυτη έκπληξη και δίνοντας χρώμα μέσα σε ένα ουδέτερο σκηνικό.

Δείτε το στο χάρτη

Το Baglioni Resort Maldives “μετακομίζει” την Ιταλική φινέτσα στις Μαλδίβες

Η ιταλική αλυσίδα Baglioni Hotels, φημίζεται για το πολυτελές, maximal και luxurious style της. Με ξενοδοχεία κυρίως στην Ιταλία (Μιλάνο, Ρώμη, Φλωρεντία και Βενετία) αλλά και στη Γαλλία και το Λονδίνο, το luxury brand μετακομίζει φέτος στις εξωτικές Μαλδίβες, φέρνοντας την ιταλική φινέτσα στον πιο ποθητό — ενδεχομένως — εξωτικό προορισμό των ταξιδιωτών!

“…luxuriating blissfully under a palm tree”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο website του resort. Το κατάλυμα διαθέτει σουίτες των 230 m², με ιδιωτική πισίνα και άμεση πρόσβαση στην παραλία, με ναυαρχίδα την προεδρική σουίτα των 670 m² κυριολεκτικά πάνω στο νερό. Το interior design σε όλες τις σουίτες χαρακτηρίζεται από την ιταλική φινέτσα με εμμονή στη λεπτομέρεια τόσο του σχεδιασμού όσο και των υλικών, και αναπτύσσεται μέσα σε έναν τροπικό παράδεισο με λευκή άμμο, φοίνικες και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά — με διαφορά το καλύτερο σκηνικό για να απολαμβάνει κανείς ανέσεις με ιταλική υπογραφή! Το καλυμμένο open-air bathroom σε όλες τις σουίτες, αποτελεί ένα δυνατό Instagram spot του resort.

Δείτε το στο χάρτη

Μέσα από το σύντομο ταξίδι μας στις τέσσερις γωνιές της γης, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι το 2019 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία πολύ ιδιαίτερα ξενοδοχεία σαν κι αυτά που αναλύσαμε πιο πάνω, θα μας δώσουν ακόμα περισσότερες αφορμές για να ταξιδέψουμε, να εμπνευστούμε, να ονειρευτούμε και να υλοποιήσουμε. Εξάλλου, δεν υπάρχει πολυτιμότερη πηγή έμπνευσης για το σύγχρονο ξενοδόχο, από τη γεμάτη με εμπειρίες και εικόνες διαμονή σε ξεχωριστά και εντυπωσιακά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο!