Δείτε πώς το Kapari Natural Resort στη Σαντορίνη, κατάφερε να προσφέρει μια υποδειγματική πολυτελή εμπειρία, με επίκεντρο το sustainability, τους ανθρώπους και το προσωποποιημένο service!

5 mins read

Ένα ξενοδοχείο αποτελεί από μόνο του έναν μοναδικό «προορισμό μέσα στον προορισμό», που μετατρέπεται σε σημείο αναφοράς σε σχέση με την τοπική εμπειρία. Είναι, πλέον, σαφές ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν ξεχωριστά καταλύματα, που όχι μόνο θα τους φιλοξενήσουν αλλά και θα τους εισάγουν στη συνολική εμπειρία που προσφέρει ο τόπος στον οποίο βρίσκονται.

Σε πολλές, όμως, των περιπτώσεων, οι ξενοδόχοι διστάζουν να ενσωματώσουν την τοπική κουλτούρα, θέλοντας να αποφύγουν ένα ενδεχόμενο ‘folklore’ αποτέλεσμα. Η τάση αυτή είναι ακόμα πιο εμφανής στα πολυτελή καταλύματα, τα οποία θέτουν ως πρωταρχικό τους στόχο την εξασφάλιση μιας Premium εμπειρίας στους επισκέπτες τους.Για το λόγο αυτό, επιλέξαμε το Kapari Natural Resort στη Σαντορίνη, το οποίο έχει καταφέρει, όχι μόνο να ξεχωρίσει σαν ένα από τα κορυφαία πολυτελή ξενοδοχεία στο νησί, αλλά και να αποτελέσει ένα μοναδικό παράδειγμα τοπικής εμπειρίας.

Ολόκληρη η εμπειρία φιλοξενίας στήνεται γύρω από το “Feel Like a Local” concept

Ένα ξενοδοχείο με θέα τη φαντασμαγορική καλντέρα της Σαντορίνης αλλά και με ένα  καλαίσθητο design σαν το Kapari Natural Resort, θα μπορούσε πολύ εύκολα να εφησυχάσει και να παρέχει απλά ένα σωστό service, θεωρώντας ότι προσφέρει στους επισκέπτες του μια υψηλής ποιότητας εμπειρία. Οι άνθρωποι, όμως, του Kapari Natural Resort, δε στάθηκαν μόνο σε αυτό. Λαμβάνοντας υπόψιν τα προνομιακά χαρακτηριστικά του καταλύματος και θέτοντας ως ξεκάθαρο στόχο την εμπειρία του επισκέπτη, δούλεψαν πάνω στο concept της τοπικής εμπειρίας, διασυνδέοντας την πολυτέλεια με τον προορισμό.

Καθώς ο μέσος χρόνος παραμονής στη Σαντορίνη είναι σύντομος, ο ταξιδιώτης επιθυμεί να βιώσει τον προορισμό όσο καλύτερα γίνεται· και αυτό ακριβώς είναι που έσπευσε να καλύψει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Δίνοντας έμφαση στα κορυφαία things to do στον προορισμό, το κατάλυμα είναι σε θέση όχι μόνο να παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση, αλλά και να εκτελεί ακόμη και σύντομες περιηγήσεις, δίνοντας στον ταξιδιώτη την οπτική του ντόπιου. Όταν ένα ξενοδοχείο επικεντρώνεται στο να παρέχει εμπειρίες και εκτός του καταλύματος, ο ταξιδιώτης είναι βέβαιος ότι οι άνθρωποί του νοιάζονται πρωτίστως για την δική του εξυπηρέτηση, επιστρέφοντας την ικανοποίηση στο ίδιο το ξενοδοχείο.

Ο sustainable χαρακτήρας του ξενοδοχείου αναγνωρίζεται μέχρι και από το National Geographic

Το ξενοδοχειακό sustainability αλλά και το κατά πόσο ένα κατάλυμα συμβάλλει στη βιωσιμότητα και την προστασία της τοπικής κοινωνίας, παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο για την αναγνωρισιμότητά του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι το National Geographic έχει λανσάρει ειδικό brand με στόχο να αναδείξει τα καταλύματα αυτά ως unique lodges. Ένα, λοιπόν, από τα ξενοδοχεία που συμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα, είναι και το Kapari Natural Resort.

Το ξενοδοχείο συμμετέχει ενεργά στην τοπική κοινωνία, αφού το εστιατόριό του τροφοδοτείται από τις τοπικές φάρμες, ενώ υποστηρίζει έμπρακτα και πολλές τοπικές πολιτιστικές δράσεις, όπως το Μουσικό Φεστιβάλ της Σαντορίνης. Το συνολικό sustainable προφίλ του ξενοδοχείου σκηνογραφείται επίσης άψογα από τον ιδιαίτερο υπόσκαφο χαρακτήρα αρκετών δωματίων, στοιχείο έντονης διασύνδεσης με τον προορισμό, που υπενθυμίζει διαρκώς τη σχέση του Kapari Natural Resort με τη Σαντορίνη.

Το προσωποποιημένο service έχει όνομα, που καταγράφεται μέχρι και στα reviews

Ένα ξενοδοχείο δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια τοπική εμπειρία, εάν οι άνθρωποι που απαρτίζουν το προσωπικό του δεν προέρχονται από τον προορισμό. Το Kapari Natural Resort, όχι μόνο φρόντισε η πλειοψηφία του προσωπικού του να είναι από την Ελλάδα, αλλά κατάφερε να διατηρήσει και ένα σταθερό προσωπικό για πολλά χρόνια, που αγαπάει πραγματικά τη δουλειά του και χαίρεται να παρέχει υψηλής ποιότητας service. Σε συνδυασμό με τις πιο «σπιτικά προδιαγεγραμμένες» διαδικασίες, όπως για παράδειγμα το προσεγμένο welcome που μοιάζει με σπιτικό καλωσόρισμα, τη διακόσμηση με φρέσκα λουλούδια αλλά και την ειδικά επιλεγμένη μουσική στα δωμάτια, το προσωποποιημένο service αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο, ενθουσιάζοντας τους ταξιδιώτες που διαμένουν στο κατάλυμα. Δεν αποτελεί, άλλωστε, τυχαίο γεγονός το ότι στις κριτικές του ξενοδοχείου, συναντάμε συχνά ταξιδιώτες που αναφέρουν τα ονόματα του προσωπικού που τους εξυπηρέτησε, τονίζοντας την ικανοποίησή τους.Τα βραβεία και το word of mouth αποτελούν το βασικό τρόπο προβολής του καταλύματος

Αν και τα πρώτα χρόνια η επικοινωνιακή στρατηγική του καταλύματος υπήρξε δυναμική και έντονη, στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το word of mouth και τα βραβεία που ανέδειξαν το Kapari Natural Resort μεταξύ των κορυφαίων επιλογών για διαμονή στη Σαντορίνη. Δουλεύοντας μεθοδικά πάνω στην ικανοποίηση του ταξιδιώτη, αλλά και στην ολοκληρωμένη τοπική εμπειρία που περιγράφεται στο άρθρο, το ξενοδοχείο καταφέρνει να κάνει τους ταξιδιώτες να δεθούν προσωπικά μαζί του και να μετατραπούν στην πιο επιδραστική και αέναη διαφήμισή του. Με αυτό τον τρόπο, το κατάλυμα όχι μόνο αποκτά διαρκώς νέο κοινό, αλλά συστήνεται και με τον καλύτερο τρόπο, αφού έχει ήδη γίνει το απαραίτητο introduction, που ενισχύει τον ενθουσιασμό αλλά και ενημερώνει τον ταξιδιώτη σχετικά με το τι πρέπει να περιμένει. Επιπρόσθετα, οι συχνές βραβεύσεις του ξενοδοχείου για το υποδειγματικό του service, έχουν συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της θέσης του στην αγορά της Σαντορίνης.

Ένας Natural επίλογος

Το Kapari Natural Resort στη Σαντορίνη, αποδεικνύει ότι η πολυτέλεια και η τοπική εμπειρία μπορούν να συνυπάρξουν, αναβαθμίζοντας μάλιστα την εμπειρία των ταξιδιωτών. Με δεδομένο ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν ολοένα και πιο ξεχωριστές εμπειρίες, τα ξενοδοχεία του μέλλοντος αναμένεται να προσφέρουν όχι μόνο τοπικές εμπειρίες, αλλά και μοναδικά concepts γύρω από αυτές.