Η οροφή του Chaya B&B boutique στο Μεξικό, δίνει διάσταση και χαρακτήρα στη διακόσμηση του χώρου, αναβαθμίζοντας το hotel design!

6 mins read

Τι είναι το ιδιαίτερο στο design του CHAYA;

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε το Design Statement της οροφής καθώς και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της διακόσμησης του CHAYA B&B, ενός boutique καταλύματος στην καρδιά του Μεξικού. Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της γενικότερης διακόσμησης αυτού του καταλύματος, είναι ο τρόπος που συνδυάζει τη λειτουργικότητα στους χώρους του, με ένα μείγμα τοπικών και διεθνών επιρροών και τάσεων, που προσφέρουν μια εμπειρία υψηλής ποιότητας στον επισκέπτη. Αυτός είναι ένας ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσετε ταυτότητα και μοναδικό χαρακτήρα στο ξενοδοχείο ή το κατάλυμά σας, που σίγουρα θα μείνει χαραγμένο στις αναμνήσεις των καλεσμένων σας. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι στην εποχή του Instagram, οι αναμνήσεις κοινοποιούνται άμεσα, ενισχύοντας την τοποθέτηση και το brand awareness της επιχείρησής σας!

Chaya Hotel

Ο Creative Director και Designer Architect, Luis Carbonell, με τη βοήθεια μιας ομάδας σχεδιαστών, gallerists και φίλων, δημιούργησαν την ταυτότητα του Chaya, ένα πρωτότυπο και μοναδικό hotel concept. Οι Μεξικάνικες design πινελιές είναι εμφανείς, αν και προσαρμοσμένες σε πιο σύγχρονες γραμμές. Εμφανή είναι επίσης και αρκετά βιομηχανικά στοιχεία, σε ένα ισορροπημένο mix&match, με επιβλητικές γραμμές και ρουστίκ λεπτομέρειες.

Όπως δηλώνει η ομάδα του Chaya: “Το Μεξικό είναι μια μεγάλη πόλη με πολλή κίνηση, που την καθιστά έναν πολύ συναρπαστικό προορισμό. Ωστόσο, από την αρχή πιστεύαμε ότι ο σχεδιασμός του CHAYA έπρεπε να προσφέρει μια αίσθηση όασης μέσα στην πόλη. Για το λόγο αυτό, η σκηνογραφία του είναι πολύ καλά μελετημένη, για να προσφέρει αυτό ακριβώς το συναίσθημα.”

Ο λόγος που η οροφή αποτελεί Statement!

design οροφης

Διαφέρει από τα συνηθισμένα

Όταν αναφερόμαστε στο ταβάνι, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, είναι και το απλούστερο: μια απλή λευκή επιφάνεια με ένα ωραίο φωτιστικό στο κέντρο. Κόντρα σε αυτή την αντίληψη, οι σχεδιαστές συχνά παίρνουν τη σοφή απόφαση να επενδύσουν περισσότερο σε αυτό το υποτιμημένο τμήμα του εσωτερικού χώρου — και αυτό ακριβώς έκανε και η δημιουργική ομάδα του CHAYA! Είναι πολύ σημαντικό για ένα κατάλυμα να κάνει brainstorming για να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα στηθεί το περιβάλλον του καταλύματος, αφού στους χώρους του θα δημιουργηθούν όλες οι αναμνήσεις των επισκεπτών.

Σε ορισμένα υπνοδωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, δεν μπορεί κανείς να μην προσέξει το μοναδικό design των ταβανιών! Τσιμέντο και άλλα γκρι υλικά δημιουργούν μια τραχιά επιφάνεια, αποδίδοντας ένα σχεδόν ‘ατέλειωτο’ αποτέλεσμα. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από κάθε άλλο τύπο οροφής που έχουμε συναντήσει — όπως τα απλά βαμμένα, τα καφασωτά ή με εκτεθειμένες δοκούς. Η αίσθηση που αφήνει το συγκεκριμένο ταβάνι είναι αμιγώς βιομηχανική, χωρίς ωστόσο να παραλείπονται ορισμένοι παραδοσιακοί παραλληλισμοί. Η υφή των ταβανιών αποτυπώνει τα ξύλινα δοκάρια που είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τους, παραπέμποντας μεν στο σχήμα ενός ξύλινου ταβανιού, αλλά με εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις και τελικό υλικό.

Chaya Hotel

Ορίζει το χαρακτήρα του υπόλοιπου χώρου

Εκτός από τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά της οροφής, που την καθιστούν διαφορετική από τις υπόλοιπες, αυτό που καταφέρνει το συγκεκριμένο ταβάνι είναι να προσδίδει χαρακτήρα και ταυτότητα στο σύνολο του χώρου. Δεδομένου ότι καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια, γίνεται αυτόματα το σημείο εστίασης του δωματίου. Η μοναδικότητα της υφής και του ύφους αυτού του βιομηχανικού design statement, κάνουν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία να λειτουργούν προς ενίσχυσή του. Στο χώρο του υπνοδωματίου βλέπουμε ότι το δάπεδο κινείται και αυτό σε γκρι αποχρώσεις, παρουσιάζοντας και μια χαρακτηριστική τεχνοτροπία, που ενισχύει τη δυναμικότητα της οροφής. Το υπόλοιπο δωμάτιο διατηρείται απλό, αφού αυτές οι δύο επιφάνειες δημιουργούν έναν ισχυρό και διακριτό χαρακτήρα, ο οποίος κατορθώνει να εντυπωσιάζει αμέσως τον επισκέπτη.

Chaya Hotel

Περισσότερα τοπικά χαρακτηριστικά

Σε αυτό το χώρο, η οροφή και το ξύλινο δάπεδο, δημιουργούν μαζί ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Το ξύλο ‘’μαλακώνει’’ το ρουστίκ χαρακτήρα της οροφής, ενώ οι υπόλοιπες λεπτομέρειες συμπληρώνουν το χώρο, καθιστώντας τον ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης των ταξιδιωτών, που τους κάνει να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Ακόμη, το χαλί και το ξύλινο τραπέζι, είναι σαφείς υπαινιγμοί της αισθητικής του Μεξικάνικου design. Το Μεξικό, είναι γνωστό για τη χρήση ακατέργαστου ξύλου και άλλων φυσικών υλικών – κάτι που ξεκάθαρα βλέπουμε στο τραπεζάκι. Επίσης, το σχέδιο με τα έντονα χρώματα που παρατηρούμε στο χαλί, καθώς και ο τύπος του υφάσματος, είναι επίσης επιρροή τοπικού σχεδιασμού. Το γεγονός ότι η Μεξικανική αυθεντικότητα είναι εμφανής στο περιβάλλον του δωματίου, είναι κάτι που οι ταξιδιώτες θα λατρέψουν επίσης!

Άλλα διαμάντια που βρήκαμε στο CHAYA

Παραδοσιακά Στοιχεία Διακόσμησης

Η αίθουσα πρωινού φιλοξενεί πολλά ακόμη χαρακτηριστικά στοιχεία χρήσης ακατέργαστου ξύλου, το οποίο ενσαρκώνεται στην τραπεζαρία. Άλλες ξύλινες επιφάνειες, όπως το δάπεδο, η πόρτα και μικρά στοιχεία όπως τα συρτάρια του πάγκου, συμβάλλουν σε ένα ζεστό περιβάλλον, το οποίο θα εκτιμηθεί από όλους τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν ένα γεύμα, να χαλαρώσουν ή να εργαστούν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Η τραπεζαρία είναι στραμμένη κάθετα προς τον πάγκο, οδηγώντας μας οπτικά να τον παρατηρήσουμε. Τα εκτεθειμένα εργαλεία και είδη κουζίνας, παραπέμπουν σε design σπιτιών της εξοχής. Το σύνολο αυτών των λεπτομερειών, σε συνδυασμό με την ποικιλία των φυτών στο χώρο, δημιουργεί την αίσθηση ενός οικείου περιβάλλοντος, συμβάλλοντας έτσι στη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία του επισκέπτη.

Ο σχεδιασμός του μπάνιου είναι σημαντικός

Τα μπάνια του CHAYA φέρουν επίσης το δικό τους χαρακτήρα. Τα πλακάκια που έχουν χρησιμοποιηθεί, χαρακτηρίζονται από ένα ρετρό στυλ, το οποίο ‘περιβάλλει’ την περιοχή του ντους και του νιπτήρα, δημιουργώντας υποσυνείδητα σύνορα στο χώρο. Το υπόλοιπο δωμάτιο έχει το ίδιο γκρι χρώμα τόσο στο πάτωμα όσο και στους τοίχους, ενώ τα έπιπλα συνδυάζουν το ξύλο και το μέταλλο, δίνοντας μια βιομηχανική διάσταση στο χώρο.

Το πιο ξεχωριστό μπάνιο όμως, είναι εκείνο που συναντήσαμε στη master suite! Η μπανιέρα έχει τη δική της γωνιά στο δωμάτιο, ελαφρώς ανυψωμένη από το δάπεδο, ώστε να τονίσει ακόμα περισσότερο την ανεξάρτητη ύπαρξή της. Περιτριγυρισμένη από καταπράσινα φυτά, είναι σίγουρα μια τροπική όαση στο δωμάτιο και ένα ιδανικό Photo Spot για τους επισκέπτες.

Η ταράτσα έχει προσωπικότητα!

Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι επίσης σημαντικός, και το CHAYA  το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. Στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, πλούσια φυτά και αιώρες δημιουργούν ένα ζεστό περιβάλλον, ιδανικό για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον ήλιο και τη θέα! Σίγουρα μια αξέχαστη ανάμνηση!

CREDITS

Αρχιτέκτονας:

Διακοσμητής:

  • Luis Carbonell & Collaborators

Αρχιτεκτονική και Έπιπλα: 

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες του CHAYA B&B: