Χρήσιμες συμβουλές για την βελτίωση του ύπνου των επισκεπτών σας χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε στρώμα - για καινούρια και παλιά ξενοδοχεία!

5 mins read

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία που διαμορφώνουν την εμπειρία ύπνου σε ένα δωμάτιο είναι το στρώμα. Η αγορά στρώματος αποτελεί μία από τις κομβικες επενδυσεις ενός ξενοδοχείου κατά το άνοιγμα του. Η επένδυση σε ένα πολύ καλής ποιότητας στρώμα, μπορεί να σας γλυτώσει από πολλά λειτουργικά έξοδα που μπορεί να προκύψουν. Ενώ, είναι πιο δύσκολο να φθαρεί κατα την πάροδο των χρόνων.

Ωστόσο, για την διατήρηση της υψηλής ποιότητας της εμπειρίας ύπνου, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο, στην πορεία του χρόνου, να χρειαστούν κάποιες αναβαθμίσεις. Όχι μόνο στο στρώμα αλλά και στα επιμέρους τμήματα που διαμορφώνουν την εμπειρία του ύπνου όπως είναι τα μαξιλάρια, το ανώστρωμα, τα λευκά είδη, ακόμη και στο design του δωματίου. Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, τρόπους που μπορείτε να αναβαθμίσετε την εμπειρία του ύπνου χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε στρώμα!

Ανώστρωμα – Προστατέψτε το στρώμα σας από φθορά, χρησιμοποιήστε το σαν ενωτικό μέσο δύο single beds, ή δώστε πνοή στα παλιά στρώματα σας!

Το ανώστρωμα αποτελεί τον καλύτερο φίλο του ξενοδόχου γιατί, με πολύ χαμηλό κόστος, μπορεί εύκολα να αλλάξει τη σκληρότητα του στρώματος, προστατεύει το βασικό στρώμα από φθορά και λεκέδες, μπορεί να λειτουργήσει σαν ενωτικό στρώμα δύο Single Beds, και φυσικά μπορεί να ανανεώσει ένα παλαιότερου τύπου στρώμα. Αλλά, τι ακριβώς είναι το ανώστρωμα;

Το ανώστρωμα είναι ένα λεπτό στρώμα, συνήθως περίπου 6 εκατοστών+ σε πάχος, το οποίο τοποθετείται ακριβώς πάνω από το κυρίως στρώμα. Πολλά στρώματα πια προωθούνται με ενσωματωμένο ανώστρωμα, αλλά δεν προτείνεται στην περίπτωση των ξενοδοχείων. Το ανώστρωμα βοηθάει σε όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μία εξατομικευμένη εμπειρία ύπνου για κάθε πελάτη.

Extra Tip: Κατα τη διάρκεια του Check-In, ρωτήστε πληροφορίες σχετικά με τη σκληρότητα του στρώματος που προτιμάει ο επισκέπτης σας και τοποθετείστε το κατάλληλο ανώστρωμα στο δωμάτιο του, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μία εξατομικευμένη εμπειρία ύπνου για εκείνον.

Μαξιλάρια – Εξασφαλίστε μία σωστή στάση σώματος κατα τη διάρκεια του ύπνου του επισκέπτη σας και δημιουργήστε μια εξατομικευμένη εμπειρία για αυτόν

Η ποιότητα των μαξιλαριών πολλές φορές παραβλέπεται από τους ξενοδόχους με σκοπό την μείωση του αρχικού κόστους στησίματος, αλλά έχει αποδειχθεί πως τα μαξιλάρια είναι εξίσου σημαντικά με ένα πολύ καλό στρώμα. Ο λόγος που τα μαξιλάρια είναι τόσο σημαντικά είναι επειδή επάνω σε αυτά, ξεκουράζουμε το κεφάλι και τον αυχένα μας, οπότε παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμπειρία ύπνου.

Βεβαίως, η επιλογή του μαξιλαριού πρέπει να είναι εξατομικευμένη για κάθε πελάτη, διότι ανάλογα με την στάση που συνηθίζει να κοιμάται, έχει και διαφορετικές ανάγκες (πχ. εάν κοιμάται στο πλάι, πρέπει να βάλετε ένα ψηλό μαξιλάρι στο δωμάτιο, το οποίο θα κρατάει τον αυχένα στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης. Ή, αν κοιμάται μπρούμυτα ή ανάσκελα, χρειάζεται ένα χαμηλό σε ύψος μαξιλάρι).

Για αυτό είναι σημαντικό να δώσουμε βάση στην ποικιλία μαξιλαριών που έχουμε στο ξενοδοχείο μας και να δημιουργήσουμε ένα stock με μαξιλάρια από μαλλί, πούπουλα, φτερά πάπια ή χήνας, συνθετικές ίνες, ή ακόμη και με ειδικό gel που σε κρατούν δροσερό το καλοκαίρι. Και, φυσικά, να δώσουμε βάση και στην σκληρότητα των μαξιλαριών (μαλακά, μεσαία, σκληρά).

Extra Tip: Προσφέρετε στους επισκέπτες σας την επιλογή να επιλέξουν το μαξιλάρι τους, με το γνωστό pillow menu.

Υψηλής Ποιότητας Λινά και Παπλώματα – Δώστε extra value στο κρεβάτι και προστατέψτε το από πιθανές φθορές

Ένα ακόμη στοιχείο του κρεβατιού που πρέπει να του δώσετε την ύψιστη προσοχή είναι τα λευκά είδη που θα χρησιμοποιήσετε για την επένδυση του κρεβατιού. Η επένδυση του κρεβατιού με υψηλής ποιότητας λινά θα του αποδώσει ένα extra value, καθώς θα το προστατεύσει καλύτερα από πιθανές φθορές.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες σεντονιών που μπορείτε να επιλέξετε όπως βαμβάκι, βαμβακοσατεν, βαμβάκι-περκάλι, μικροΐνες, κ.ο.κ., βεβαίως εμείς προτείνουμε να προτιμήσετε υλικά όπως το βαμβάκι, το βαμβακοσατέν και οι μικροίνες, καθώς και τα τρία αυτά υλικά είναι απαλά και θα εντυπωσιάσουν θετικά τους επισκέπτες σας.

Βεβαίως, και τα παπλώματα θεωρούνται μέρος της επένδυσης του κρεβατιού, καθώς ένα πλούσιο, πάπλωμα θα δώσει μία διαφορετική “πνοή” στο κρεβάτι, και θα το κάνει να φαντάζει πιο πλούσιο.

Extra Tip: Χρησιμοποιείστε βιολογικά υλικά έτσι ώστε να δώσετε έναν οικολογικό χαρακτήρα στο δωμάτιο και, κατ’επέκταση, ξενοδοχείο σας. Αυτό θα εντυπωσιάσει θετικά τους επισκέπτες σας ενώ θα στοχεύσετε ακόμη ένα κοινό, που είναι οι eco-conscious ταξιδιώτες.

Επίλογος – Ολοκληρώνοντας την ιδανική ατμόσφαιρα ύπνου!

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα ύπνου στο δωμάτιο που θα βοηθάει τους ταξιδιώτες να ηρεμούν και να απολαμβάνουν καλύτερα τον ύπνο τους. Στα καινούργια ξενοδοχεία, προτείνουμε να δώσετε ιδιαίτερη βάση στα χρώματα των τοίχων να είναι φυσικά και earthy (όχι πολύ έντονα), να είναι minimally designed, και να γίνει η σωστή προδιαγραφή φωτισμού τους σύμφωνα πάντα με την τοποθέτηση τους (νότια, βόρεια, κλπ).

Στα ήδη υπάρχοντα ξενοδοχεία, προτείνουμε να κάνετε ένα μικρό re-design στα δωμάτια σας (όπου χρειάζεται), έτσι ώστε να μην είναι γεμάτα με πληροφορία αλλά μόνο με αισθητικές λεπτομέρειες, αλλά και φωτιστικά με θερμά χρώματα που ΔΕΝ αναστέλλουν την μελατονίνη, βελτιώνοντας αισθητά τον ύπνο των επισκέπτών σας. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μία playlist με χαλαρωτικά τραγούδια και ήχους φύσης μέσω spotify που μπορούν οι επισκέπτες να ακούν κατα τη διάρκεια του ύπνου τους.

Αυτοί είναι οι τρόποι που μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία ύπνου στα δωμάτια σας. Έχετε να προτείνετε περισσότερους τρόπους; Στείλτε μας τα σχόλια σας και μπορεί να τους συμπεριλάβουμε στο μέλλον!