Δημιουργικά tips και συμβουλές που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία ύπνου του καταλύματος σας, ενισχύοντας την εμπειρία διαμονής σας, αλλά και τη συνολική ικανοποίηση των επισκεπτών σας

7 mins read

Ο Ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική εμπειρία διαμονής που προσφέρει ένα κατάλυμα, καθώς συμβάλλει άμεσα στην ξεκούραση των επισκεπτών, αλλά και στην πιο ευχάριστη διαμονή τους. Άλλωστε, οι διακοπές είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις έννοιες της ξεκούρασης και της χαλάρωσης, συνεπώς, όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται, μπορεί εύκολα να δημιουργήσει μία αρνητική προδιάθεση στους επισκέπτες.

Έχοντας επίγνωση των παραπάνω, πολλά ξενοδοχεία δίνουν πλέον πολύ μεγάλη έμφαση στο κομμάτι του ύπνου, καθώς δεν αρκούνται μόνο στην αναβάθμιση των υποδομών τους, αλλά στοχεύουν στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας γύρω από τον ύπνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αλυσίδα Six Senses που προσφέρει ειδικά προγράμματα ύπνου, δημιουργημένα από επαγγελματίες στον χώρο της υγείας.

Ωστόσο, η προδιαγραφή μίας αναβαθμισμένης εμπειρίας ύπνου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν πολλοί παράγοντες, όπως, για παράδειγμα, τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του κοινού που στοχεύει το κατάλυμα.

Για τον λόγο αυτό, σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε την εμπειρία ύπνου του καταλύματός σας, που μπορούν να εφαρμοστούν ανάλογα με τον τύπο του δικού σας ξενοδοχείου, αλλά και την εμπειρία που τελικά θέλετε να προσφέρετε στους πελάτες σας.

 *Sponsored

Εξατομικευμένες Λύσεις Στρωμάτων για Ξενοδοχεία από τη CANDIA

Η CANDIA είναι η κορυφαία εταιρεία στρωμάτων για Ξενοδοχεία στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της, με αντοχή στον χρόνο και αντίσταση στη φθορά χρήσης. Οι εξειδικευμένες λύσεις της CANDIA θα αναβαθμίσουν την εμπειρία ύπνου των επισκεπτών σας, ενώ παράλληλα, θα σας παρέχουν value for money λύσεις που ενισχύσουν σημαντικά τα κέρδη σας.

Μία από τις διαθέσιμες υπηρεσίες της CANDA είναι οι Custom Λύσεις για Ξενοδοχεία, κατά τις οποίες η Candia δημιουργεί στρώματα σύμφωνα με τις ανάγκες του δικού σας καταλύματος, είτε ως προς την διάσταση είτε το σχήμα. Με αυτή την υπηρεσία, θα πετύχετε καλύτερη αξιοποίηση των χώρων των δωματίων, ενώ θα αυξήσετε σημαντικά την εργονομία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να συνεργαστείτε με την εταιρεία CANDIA, αλλά και να μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα και τους συνεργάτες κατασκευαστές επίπλων της εταιρείας, επικοινωνήστε στο info@candia.gr.

Tip 1: Επενδύστε σε υψηλής ποιότητας στρώματα, χωρίς να σας αποθαρρύνει το αρχικό υψηλό ποσό

Η αγορά κορυφαίων στρωμάτων για ένα κατάλυμα είναι μία επένδυση που πολλοί ξενοδόχοι δυσκολεύονται να κάνουν, σε μια προσπάθειά τους να μειώσουν κόστη από το αρχικό budget στησίματος ή ανακαίνισης του ξενοδοχείου τους. Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις επιλέγονται στρώματα χαμηλότερης αξίας, τα οποία, βεβαίως, δεν παρέχουν την ίδια εμπειρία ύπνου που προσφέρει ένα στρώμα υψηλής ποιότητας.

Από την άλλη, η διαφορά τιμής είναι μικρότερη απ’ ό,τι φαίνεται εξ αρχής, καθώς η υψηλή ποιότητα του στρώματος συνήθως συνεπάγεται περισσότερη αντοχή στον χρόνο, οπότε, μακροπρόθεσμα, το κόστος εξισορροπείται. Φτάνει μόνο να σκεφτούμε ότι ένα χαμηλότερης αξίας στρώμα θα φθαρεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα, απαιτώντας την άμεση αντικατάστασή του με ένα καινούριο. Κάποια βασικά χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητο να έχει το στρώμα που θα επιλέξετε είναι:

  1. Να είναι διπλής όψεως, έτσι ώστε να το αλλάζετε συχνά και να το βοηθάτε να διατηρεί το σχήμα του
  2. Να έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, έτσι ώστε να εξασφαλίζει μεγαλύτερη υγιεινή για τους πελάτες, αλλά και μα καθαρίζεται πιο εύκολα και αποτελεσματικά
  3. Να είναι σκληρό και, σε περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί μαλακό, να δίνεται η επιλογή για ανώστρωμα με επιπλέον κόστος

Tip 2: Προτιμήστε γήινα χρώματα για τη διακόσμηση του δωματίου, που δεν δημιουργούν πολύ «θόρυβο»

Photo Credits: Candia

Η ατμόσφαιρα του δωματίου παίζει κομβικό ρόλο στην εμπειρία ύπνου του επισκέπτη. Ακόμη και τα χρώματα που θα επιλέξετε για τους τοίχους ή τα έπιπλα, θα πρέπει να είναι απαλά και να προάγουν χαλάρωση και ευεξία. Προτιμήστε αποχρώσεις του γκρι, γαλάζιου, ανοιχτού πράσινου, ή ακόμη και βιολετί.

Σε γενικότερες γραμμές, τα τελευταία interior design trends φέρνουν τα γήινα χρώματα στο επίκεντρο της προσοχής, οπότε πολλά ξενοδοχεία τα έχουν εντάξει στην αισθητική τους. Επίσης, καλό είναι με τη βοήθεια διακοσμητικών μαξιλαριών, ριχταριών και άλλων αντικειμένων χώρου, να προσθέτετε κι άλλες αποχρώσεις των χρωμάτων που έχετε επιλέξει να κυριαρχούν στον χώρο.

Φροντίστε βεβαίως να μην προσθέσετε πολλά διαφορετικά χρώματα σε έναν χώρο, καθώς θα δώσει περιττή ένταση στους χώρους και έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το ζητούμενο.

Tip 3: Αρωματίστε τον χώρο του δωματίου με ήπια, χαλαρωτικά αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα ή το lemongrass

Photo Credits: Scent+

Το άρωμα του δωματίου μπορεί επίσης να επηρεάσει καθοριστικά τη συνολική αίσθηση του χώρου, αλλά και την εμπειρία ύπνου του επισκέπτη. Κατά την επιλογή του αρώματος για το δικό σας ξενοδοχείο, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να είναι, μεν, αναγνωρίσιμο αλλά σχετικά ελαφρύ, έτσι ώστε να μην επηρεάζει τον ύπνο του επισκέπτη.

Μία απαλή μυρωδιά λεβάντας, που να μην γίνεται όμως έντονα αισθητή, θα μπορούσε να χαλαρώσει τους επισκέπτες σας και να τους κάνει να νιώσουν πιο οικεία με τον χώρο. Μπορείτε, φυσικά, πέρα από το να αρωματίζετε τον χώρο, να αρωματίζετε και τα λινά που χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε να ενισχύετε ταυτόχρονα και την αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας.

Tip 4: Δώστε έμφαση στον φωτισμό του δωματίου και προτιμήστε κρυφό ή περιμετρικό φωτισμό

Βεβαίως, δεν γίνεται να αναφερθούμε στην εμπειρία ύπνου χωρίς να μιλήσουμε για τον φωτισμό του δωματίου. Πρώτο και κυριότερο, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε blackout κουρτίνες, οι οποίες αποτρέπουν το φυσικό ή το τεχνητό φως να εισέρχεται στο δωμάτιο. Είναι βασικό ο πελάτης, εάν το επιθυμεί, να έχει τη δυνατότητα να επιτυγχάνει πλήρη συσκότιση του χώρου του, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Όσον αφορά τον φωτισμό του δωματίου, είναι βασικό να επιλέξετε ρυθμιζόμενη τεχνολογία, επιτρέποντας στον πελάτη να ορίσει μόνος του την ένταση και τη φωτεινότητα του χώρου του. Αν υπάρχει η δυνατότητα, δημιουργείστε και συγκεκριμένα light moods, τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν μέσω ειδικών διακοπτών τοίχου ή ακόμα και μέσω ηλεκτρονικών συσκευών ελέγχου, όπως τα γνωστά room tablets.

Τέλος, φροντίστε όλες οι συσκευές μέσα στο δωμάτιο να παρέχουν δυνατότητα μείωσης του μπλε φωτός, καθώς η έντονη ακτινοβολία από τις ψηφιακές οθόνες καταστέλλει την παραγωγή μελατονίνης (γνωστή και ως ‘η ορμόνη του σκότους”) από τον εγκέφαλο, η οποία αποτελεί μέρος του συστήματος που ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου.

 

 *Sponsored

Αναβάθμιση Υπάρχοντων Στρωμάτων από τη CANDIA

Θέλετε να αναβαθμίσετε την ποιότητα των στρωμάτων σας, αποφεύγοντας το υψηλό κόστος που συνοδεύει την αγορά καινούριων; Με την υπηρεσία αναβάθμισης των υπάρχοντών στρωμάτων της CANDIA, θα μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα ύπνου των επισκεπτών σας με την χαμηλότερη δυνατή επένδυση.

Η CANDIA θα σας παρέχει μια σειρά προτάσεων με περιφερειακό εξοπλισμό, όπως ανωστρώματα, σύμφωνα πάντα με το στάδιο που βρίσκετε το κατάλυμα σας και τον υπάρχοντα εξοπλισμό που διαθέτετε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε τα υπάρχοντα στρώματα σας, επικοινωνήστε στο info@candia.gr.

Tip 5: Επενδύστε σε μοντέρνα in-room facilities και τεχνολογίες

Ο μοντέρνος ταξιδιώτης πλέον αποζητά τις ανέσεις που του προσφέρει η τεχνολογία στο σπίτι του και στο κατάλυμα που διαμένει. Είναι σημαντικό λοιπόν το δωμάτιο σας να είναι εξοπλισμένο με smart tv, Bluetooth ηχείο, πρίζες φόρτισης ή ακόμη και ασύρματη φόρτιση ενσωματωμένη με το κομοδίνο, και άλλα gadgets που θα φανούν χρήσιμα πριν και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πώς όμως αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να επηρεάσουν την εμπειρία ύπνου; Το Bluetooth ηχείο, για παράδειγμα, θα μπορούσε να συνδεθεί με τη συσκευή του επισκέπτη και να παίξει την αγαπημένη του μουσική ενώ κοιμάται. Από την άλλη, η smart tv θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για Netflix, Online Yoga Sessions, Youtube, κ.ο.κ.

Σε γενικές γραμμές, ενώ μπορεί σαν συνήθειες να μην συντελούν σε καλύτερη ποιότητα ύπνου, είναι σημαντικό να βοηθάτε τους επισκέπτες σας να διατηρήσουν τις συνήθειες τους, έτσι ώστε να νιώθουν περισσότερο οικεία στο κατάλυμα σας.

Συνοψίζοντας…

Μπορεί οι ξενοδοχειακές τάσεις συνεχώς να μεταβάλλονται, αλλά ο ύπνος και η παροχή διαμονής θα θεωρείται πάντοτε η βασική υπηρεσία των καταλυμάτων. Η επένδυση σε υψηλής ποιότητας in-room υποδομές αλλά και η σωστή προδιαγραφή και σχεδιασμός των δωματίων σας, θα ενισχύσουν σημαντικά τη ποιότητα διαμονής σας, αλλά και την συνολική ικανοποίηση των επισκεπτών σας. Και αυτό είναι που θέλουμε να πετύχουμε με τα παραπάνω tips, τα οποία έχουν προδιαγραφεί έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν τον ξενοδόχο με περιττό κόστος και operation.