13 mins read

Κατά την αναζήτησή σας για το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τις επόμενες διακοπές σας, ένα πράγμα είναι σίγουρο: αναζητάτε έναν χώρο με εγκαταστάσεις που προσφέρουν χαλάρωση και μοναδικές εμπειρίες, τόσο μέσα στο ξενοδοχείο, όσο και γύρω από αυτό. Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση που ψάχνετε ένα ξενοδοχείο για το επόμενο επαγγελματικό σας ταξίδι, σας ενδιαφέρει συνήθως κάτι που δεν θα καλύπτει απλώς τις “επαγγελματικές” σας ανάγκες, αλλά θα είναι παράλληλα και ένα μέρος διαφυγής και διασκέδασης για εσάς και τους συναδέλφους σας, που θα μεταμορφώσει το επαγγελματικό σας ταξίδι σε μοναδική εμπειρία.

Οι δημιουργοί του “Savoy Palace”, ενός εξαιρετικού νεόκτιστου ξενοδοχείου στο Φουντσάλ της Μαδέρα, ήρθαν αντιμέτωποι με όλες τις παραπάνω προκλήσεις. Η ομάδα του ξενοδοχείου είχε ως στόχο να δημιουργήσει ένα ξενοδοχειακό προϊόν που θα προσελκύει τόσο ταξιδιώτες αναψυχής που αναζητούν πολυτέλεια και άνεση στο ταξίδι τους, όσο και ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Πορτογαλία για επαγγελματικούς λόγους. Το Savoy Palace εισάγει μια απόλυτα νέα προσέγγιση στο κομμάτι αυτό, συνδυάζοντας την κορυφαία τοποθεσία του ξενοδοχείου με τις πρωτοποριακές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες που προσφέρει σε όλα τα επίπεδα. Εγκαταστάσεις που έχει επιμεληθεί ένας διάσημος designer, επιτυγχάνοντας μια διαφοροποιημένη και πλήρως αναβαθμισμένη εικόνα για το νέο αυτό κατάλυμα.

Η ομάδα διαχείρισης του Savoy Palace αποκαλύπτει στην Hotelier Academy όλα τα μυστικά πίσω από την πολυαναμενόμενη αυτή νέα ξενοδοχειακή άφιξη στη Μαδέρα, και ο κύριος Ricardo Farinha, Chief Commercial Officer, συζητά με τον Νίκο Σ. Μοράντη σχετικά με το τι είναι αυτό που κάνει το ξενοδοχείο τόσο μοναδικό και ξεχωριστό.

*Sponsored

Γνωρίστε τον Ricardo Farinha, Chief Commercial Officer του Savoy Palace

  • Ο Ricardo εργάζεται στο Τμήμα Στρατηγικής και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων της Grupo AFA, εστιάζοντας τις προσπάθειές του κυρίως στο Μάρκετινγκ και την Εταιρική Ανάπτυξη
  • Από τον Ιούλιο του 2017, ο Ricardo κατέχει θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Savoy Hotels & Resorts (SHR) ως Γενικός Εμπορικός Διευθυντής. Σε αυτό το ρόλο, επιβλέπει την ολοκλήρωση και την ευθυγράμμιση σε θέματα μάρκετινγκ, πωλήσεων, διαχείρισης εσόδων, τιμολόγησης, διαχείρισης καναλιών διανομής, εξυπηρέτησης πελατών, διαχείρισης επωνυμίας, επικοινωνιών, ανάπτυξης προϊόντων, προσφοράς υπηρεσιών και εταιρικής ανάπτυξης.
  • Ο Ricardo είναι κάτοχος πτυχίου BSc και μεταπτυχιακού τίτλου Πολιτικού Μηχανικού με εξειδίκευση στις μεταφορές και τις αστικές μελέτες από το Instituto Superior Técnico. Έχει επίσημη ακαδημαϊκή κατάρτιση στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στο École Nationale des Ponts et Chaussées στο Παρίσι και αποφοίτησε από το Columbia Business School στη Νέα Υόρκη με MBA στη Λογιστική και την Ακίνητη Περιουσία

Βρείτε τον κύριο Rafinha στο προφίλ του στο LinkedIn

 

Επιτρέψτε μου να αρχίσω τη συζήτηση αναφέροντας πόσο εντυπωσιάστηκα από το pre-opening έντυπο του Savoy Palace. Είναι, πραγματικά, αξιοσημείωτη η προσοχή που έχετε δώσει στην κάθε λεπτομέρεια προδιαγραφής του νέου σας ξενοδοχείου. Θα μπορούσατε να μας πείτε τι απαιτήσεις έχει η διαδικασία δημιουργίας ενός νέου ξενοδοχείου σε έναν τόσο δημοφιλή προορισμό όπως η Μαδέρα και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα;

Savoy Palace | Hotelier Academy

Το project ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και από την 1η Ιουλίου 2019 βρισκόμαστε σε περίοδο soft opening. Είχαμε από την αρχή μια ομάδα εξειδικευμένων και ταλαντούχων ανθρώπων μαζί μας, με κοινό στόχο όλων μας την συνεισφορά στην τοποθέτηση της Μαδέρα ως ενός προορισμού για luxury ταξιδιώτες που αναζητούν την πολυτέλεια, μέσω ενός προϊόντος ανώτερης ποιότητας αλλά και υπηρεσιών που διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Saraiva & Associados έκανε μια εκπληκτική δουλειά στην διαμόρφωση του κτηρίου. Παρά τις όποιες προκλήσεις, το αποτέλεσμα ήταν εκθαμβωτικό και καταφέραμε να έχουμε μια υποδομή που συνδυάζει άνεση, λειτουργικότητα και αισθητική. Καταφέραμε να συνδυάσουμε τα τροπικά αλλά και τα παραδοσιακά στοιχεία του τόπου. Η βραβευμένη interior designer Nini Andrade Silva, σε συνεργασία με την RH + Arquitectos, χάρισε στο εσωτερικό όλες τις λεπτομέρειες της κληρονομιάς και της φύσης της Μαδέρα.

Τοποθετημένο στην καρδιά της Φουντσάλ, της πρωτεύουσας της Μαδέρα, το ξενοδοχείο φαίνεται να αναλαμβάνει μια ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη, καθώς αναπόφευκτα διαμορφώνει το τοπίο της ευρύτερης περιοχής. Το γεγονός αυτό ήταν κάτι που επηρέασε τις τελικές σας αποφάσεις κατά την ανάπτυξή του;

Το Savoy Palace βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στο Φουντσάλ και είναι πλήρως εναρμονισμένο με το τοπίο. Αυτό ήταν, βέβαια, μια από τις κυριότερες ανησυχίες μας κατά την κατασκευή του. Έχουμε δημιουργήσει, ουσιαστικά, μια νέα γειτονιά και ένα σημείο συνάντησης για την πόλη. Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά σε μαγαζιά και εστιατόρια, ενισχύοντας την αναγέννηση του όμορφου τοπίου που το περιβάλει. Κατασκευάζουμε επίσης μια εμπορική περιοχή γύρω από το Savoy Palace, στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχουμε φροντίσει να διατηρήσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου. Ο στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την εμπειρία τόσο των ταξιδιωτών όσο και των κατοίκων της Μαδέρα, δημιουργώντας μια ‘γειτονιά’ στους δρόμους γύρω από το ξενοδοχείο, όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να βρουν διάφορα μαγαζιά και υπηρεσίες, καθώς επίσης και πλατείες και δημόσια πάρκα.

Κάτι ακόμη που τράβηξε την προσοχή μου είναι το γεγονός ότι έχετε επιλέξει μια παγκοσμίως γνωστή σχεδιάστρια, την κυρία Nini Andrade Silva, η οποία έχει τοπικές ρίζες. Κατά τη γνώμη μου, αυτό ήταν ένας βασικός παράγοντας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ξενοδοχείου που έχει στόχο τη διατήρηση της τοπικής εμπειρίας. Ποιες ήταν οι σκέψεις πίσω από το concept σχεδιασμού του ξενοδοχείου και πόσο σημαντική ήταν η συνεργασία με έναν τοπικό σχεδιαστή προκειμένου να αποδοθεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

Savoy Palace | Hotelier Academy

Καταρχάς, επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι η Nini Andrade Silva συνεργάστηκε με τους RH+ Arquitectos, μια τοπική ομάδα αρχιτεκτόνων. Και οι δύο μεριές έχουν σφαιρική γνώση του πλούτου του νησιού και ως εκ τούτου ήταν καθοριστικής σημασίας η επιλογή τους προκειμένου να φτάσουμε στο αποτέλεσμα του εσωτερικού σχεδιασμού του Savoy Palace. Το ξενοδοχείο αποκόμισε ό,τι καλύτερο μπορούσε από τη Μαδέρα.

Οι εσωτερικοί χώροι του Savoy Palace είναι κλασικοί και διαχρονικοί, επηρεασμένοι από την “Belle Époque” και συνδυάζουν πλήθος στοιχείων όπως την ζωντάνια του γύρω τοπίου, την μοναδικότητα του περιβάλλοντος [και κυρίως των καναλιών άρδευσης (levadas) και των παλιών τούνελ (furados)], την τέχνη του κεντήματος της Μαδέρα όπως επίσης και την τέχνη της ψάθας που διαπερνά τους αιώνες και, τέλος, την παραγωγή του ξεχωριστού κρασιού της περιοχής. Τα μοναδικά αυτά χαρακτηριστικά τονίζουν την αρμονική μετάβαση από την έμπνευση της ιδέας στην τελική αποτύπωση της μορφής των εσωτερικών χώρων.

Η συνεργασία με σχεδιαστές που γνωρίζουν καλά το νησί διασφάλισε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα αντικατόπτριζε πλήρως την περιοχή και θα τόνιζε την μοναδικότητά της.

Παρόλο που η Μαδέρα είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι το ξενοδοχείο τοποθετείται ως ένα σύγχρονο κατάλυμα που απευθύνεται σε επαγγελματικά ταξίδια, έτοιμο να καλύψει τις ανάγκες εκδηλώσεων και συνεδρίων, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς επαγγελματίες. Ταυτόχρονα, παρουσιάζεται ως ένα ιδανικό μέρος για ξεκούραση και αναψυχή. Με ποιους τρόπους συνδυάζονται αυτά τα δύο είδη ταξιδιού και πώς καταφέρνουν να συνυπάρχουν αρμονικά ταξιδιώτες με διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες;

Savoy Palace | Hotelier Academy

Οι εγκαταστάσεις του Savoy Palace μάς επιτρέπουν να παρέχουμε τον μέγιστο βαθμό υπηρεσιών και στους δύο κόσμους: τόσο αυτόν των επαγγελματικών ταξιδιών όσο και αυτόν της αναψυχής. Έχουμε αναγνωρίσει τις διαφορές μεταξύ των αναγκών των business ταξιδιωτών και εκείνων που έρχονται στο νησί για διακοπές και γι’ αυτό μπορούμε να στοχεύουμε καλύτερα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις δύο διαφορετικές αυτές αγορές.

Για τους επαγγελματίες, το ξενοδοχείο παρέχει την πιο κεντρική τοποθεσία στην πόλη, γρήγορο Wi-Fi σε όλους τους χώρους του, καθώς επίσης και υψηλών προδιαγραφών συνεδριακές εγκαταστάσεις. Το συνεδριακό μας κέντρο έχει άμεση είσοδο από το εξωτερικό του ξενοδοχείου, κάτι που δεν επιτρέπει στους επισκέπτες που συμμετέχουν στα συνέδρια να έρχονται σε άμεση επαφή με τους υπόλοιπους πελάτες του ξενοδοχείου.

Από την άλλη, οι ταξιδιώτες αναψυχής απολαμβάνουν στιγμές ηρεμίας δίπλα στην πισίνα, χαλάρωσης στο Spa, αλλά και μια συνολική εμπειρία στο νησί. Είναι σαν να προσφέρουμε ένα μικρό boutique ξενοδοχείο μέσα σε ένα μεγαλύτερο και πολυτελές κατάλυμα — κάτι που φαίνεται να ικανοποιεί και τα δύο είδη ταξιδιωτών.

Με μια πιο προσεκτική ματιά στο Savoy Palace, είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για ένα κανονικό business ξενοδοχείο. Προφανώς έχετε προδιαγράψει κάποιες αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Μαδέρα για επαγγελματικούς λόγους (για παράδειγμα, μου άρεσε πραγματικά η ειδική reception του συνεδριακού χώρου, κάτι που λείπει από τα περισσότερα business ξενοδοχεία) ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει, είναι η ιδέα δημιουργίας ενός χώρου όπου οι business travellers μπορούν να συνυπάρξουν, απολαμβάνοντας εργασία και διασκέδαση ταυτόχρονα. Φαίνεται ότι προσπαθείτε να μετατρέψετε κάθε επαγγελματικό ταξίδι σε μια εμπειρία τόνωσης της ομάδας! Αυτό ήταν κάτι που προέκυψε μετά από έρευνα σχετικά με τις νέες τάσεις στην αγορά των επαγγελματικών ταξιδιών;

 

Πράγματι! Η λέξη “αναψυχή” είναι η πλέον κατάλληλη για να περιγράψει αυτό που προσφέρουμε. Η αγορά των επαγγελματικών ταξιδιών έχει αλλάξει στις μέρες μας και ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις διοργανώνουν ταξίδια που συνδυάζουν δουλειά και αναψυχή ταυτόχρονα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στα συνέδρια και τις εκδηλώσεις τείνουν να επωφελούνται από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, επεκτείνοντας την διαμονή τους στο ξενοδοχείο προκειμένου να περάσουν λίγες επιπλέον μέρες χαλάρωσης.

Ας επιστρέψουμε στους χώρους του ξενοδοχείου μιλώντας για κάτι που βρίσκω εξαιρετικά συναρπαστικό: το γεγονός ότι έχετε εγκαταστάσεις μόνο για ενήλικες όπως η εκπληκτική πισίνα στον τελευταίο όροφο, καθώς και ειδικά facilities για παιδιά. Μια αξιοσημείωτη προσέγγιση, που δείχνει ότι το Savoy Palace είναι έτοιμο να φιλοξενήσει όλα τα κοινά ταξιδιωτών. Αυτό είναι ακόμη ένα σημάδι ότι η προωθητική καμπάνια σας στοχεύει σε διάφορα επίπεδα και κοινά; Θα θέλατε να μας μιλήσετε λίγο για την στρατηγική πίσω από αυτή την ιδέα;

Savoy Palace | Hotelier Academy

Το Savoy Palace είναι μια ιδανική επιλογή για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες που αναζητούν χαλάρωση και πολυτέλεια, σε ένα πλαίσιο κομψότητας, σύγχρονης άνεσης και φιλοξενίας. Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου εξυπηρετούν τις διαφορετικές κατηγορίες επισκεπτών που στοχεύουμε — και ειδικά τους leisure, MICE και wellness ταξιδιώτες, πάντα ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του καθενός. Η στρατηγική μας είναι, σαφώς, να έχουμε μια ευρύτερη προσέγγιση της αγοράς και του κάθε τμήματος που στοχεύουμε αναδεικνύοντας τις εγκαταστάσεις μας, καθώς θέλουμε να θεωρούμαστε η πρώτη επιλογή για μια πληθώρα διαφορετικών τύπων ταξιδιώτη. Από οικογενειακές αποδράσεις, ατομικά ταξίδια, ταξίδια ζευγαριών έως και επαγγελματικά meetings, το Savoy Palace προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, εκλεπτυσμένη και χαλαρωτική ταυτόχρονα.

Ως γνήσιος λάτρης του φαγητού, δεν θα μπορούσα να μην φέρω στην κουβέντα μας την γαστρονομική εμπειρία του ξενοδοχείου. Μεταξύ των πολλών εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου που έχουν να κάνουν με το φαγητό, ξεχωρίζει το γεγονός ότι έχετε ετοιμάσει ένα διαφορετικό concept για κάθε εστιατόριο. Ποια ήταν η ιδέα πίσω από τα F&B outlets του καταλύματος και ποια θα είναι η διαφοροποιημένη εμπειρία που προσφέρει το καθένα στους καλεσμένους σας, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ταξιδιώτες αναψυχής ή business;

Savoy Palace | Hotelier Academy

Όσον αφορά τη γαστρονομία, θέλουμε να αποτελούμε έναν αυτόνομο προορισμό, με την έννοια ότι οι πελάτες μας θα απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη και διαφοροποιημένη εμπειρία. Στο Savoy Palace, η διάθεση για ξεχωριστές γεύσεις θα επεκταθεί σημαντικά και θα ικανοποιεί πλήρως τους πελάτες, ανεξαρτήτως της κουζίνας που επιλέγουν: διεθνή, μεσογειακή, ελαφριά γεύματα, υγιεινά σνακ, αλλά και γευστικά ροφήματα.

Τα εστιατόρια συνδυάζουν επίσης τολμηρό, μοντέρνο και παραδοσιακό στυλ. Μέσω των διαφορετικών concepts, οι αισθήσεις διεγείρονται με τις γαστρονομικές εμπειρίες στα εστιατόρια και τα μπαρ μας και πιο συγκεκριμένα στα Orchidaceae και Hibiscus (τα μπουφέ εστιατόρια), το Alameda (το κεντρικό εστιατόριο στην πισίνα), το Galáxia Skyfood και το Skybar, που βρίσκονται στην οροφή του ξενοδοχείου. Και τέλος, τα μπαρ μας: το Vimes και το Lobby Lounge Bar & Cigars θα επιτρέψουν στους επισκέπτες μας να απολαύσουν το ποτό τους χαλαρώνοντας σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Τώρα ας περάσουμε στο κομμάτι του Wellness. Με μια ματιά στο σχεδιασμό του Spa σας, είναι ξεκάθαρο ότι σχεδιάζετε να προσφέρετε μια ολιστική εμπειρία Spa, κάτι που θεωρείται το μέλλον στην αγορά του Wellness. Πώς καταλήξατε σ’ αυτή την προσέγγιση και πόσο σημαντική είναι η συμβολή ενός ειδικού στην δημιουργία μιας αναβαθμισμένης εμπειρίας;

 

Το Laurea Spa, με έκταση 3.100 τ.μ, παρουσιάζει στου επισκέπτες μας ένα εντυπωσιακό πακέτο μασάζ, περιποίησης και άλλων υπηρεσιών χαλάρωσης. Διαθέτει 11 δωμάτια περιποίησης, σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, σιντριβάνι, ντουζ με αισθητήρες και αίθουσα αρωματοθεραπείας. Για όλα αυτά, χρειάστηκε σαφώς η συμβολή ειδικού ευεξίας που, σε συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα του Spa, μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε έναν μοναδικό χώρο με βοτανική, φυσική και ολιστική προσέγγιση, δίνοντας έμφαση στην παροχή πραγματικά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

 Το Laurea Spa είναι το μέρος για να απολαύσετε μοναδικά, πολυτελή συναισθήματα μέσω προϊόντων παγκόσμιας αναγνώρισης. Έχουμε συνδυάσει τη φυσική φροντίδα σώματος Sodashi — σανσκριτική λέξη που περιγράφει την ολότητα, την αγνότητα και την ακτινοβολία — για καλύτερα αποτελέσματα και εμπειρίες. Επίσης, προσφέρουμε θεραπείες με τα ισχυρά οφέλη των ελαίων αρωματοθεραπείας από τους βραβευμένους ειδικούς Aromatherapy Associates.

Η εταιρεία Linda Meredith Skincare ήταν η ιδανική επιλογή για την απόλυτη εξατομίκευση της εμπειρίας. Ο μοναδικός συνδυασμός αιθέριων ελαίων, βιταμινών και συστατικών με τη δύναμη του οξυγόνου οδηγούν σε γρήγορα αποτελέσματα. Γνωρίζοντας, επίσης, ότι οι σύγχρονοι άνδρες επιθυμούν να αποκτήσουν μια καλύτερη ποιότητα δέρματος, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Tonic Gentleman για την πολυτελή φροντίδα του δέρματος και με το Vitaman, για τις πιο σημαντικές ανάγκες του σώματος. Την περιποίηση των άκρων επιμελείται η εταιρεία Margaret Dabbs London, που εγγυάται εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πριν αποχαιρετιστούμε, θα ήθελα να μιλήσουμε για τις καταπληκτικές σουίτες με ιδιωτική πισίνα (οι προσωπικές μου αγαπημένες), τις οποίες οι ταξιδιώτες μπορούν ήδη να απολαύσουν από τις αρχές Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εργάζεστε ήδη πολύ σκληρά μαζί με το προσωπικό του ξενοδοχείου σας, προκειμένου να παρέχετε τόσο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Πόσο σας ικανοποιεί η διαδικασία αυτή και τι είναι αυτό που συναρπάζει τους πρώτους επισκέπτες σας;

 

Οι σουίτες με ιδιωτική πισίνα είναι και τα δικά μου αγαπημένα δωμάτια, αφού προσφέρουν ένα πιο οικείο περιβάλλον, μοναδικό στη Μαδέρα, ακόμη και στην ενδοχώρα. Ωστόσο, θα πρέπει να προσθέσω ότι όλα τα δωμάτια και οι σουίτες του ξενοδοχείου είναι πολύ ιδιαίτερα, άνετα και πολυτελή. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνια, καθώς και ξεχωριστούς χώρους αναψυχής και εργασίας με σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, εξατομικευμένα υφάσματα και custom-made έπιπλα.

Έχουμε ήδη υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες στο Παλάτι μας! Η ομάδα μας είναι πλήρως αφοσιωμένη και εργάζεται σκληρά για να προσφέρει αυθεντικές και τοπικές εμπειρίες. Και το αρχικό feedback που παίρνουμε μας δίνει όλη τη δύναμη και την ενέργεια για να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά και να δημιουργήσουμε πραγματικά το επόμενο ξενοδοχείο-ορόσημο στη Μαδέρα!