Μάθετε περισσότερα για τα templates ξενοδοχειακών ιστοσελίδων, αλλά και τα οφέλη δημιουργίας ξενοδοχειακής ιστοσελίδας βάσει αυτών!

11 mins read

Με τη αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου για την εύρεση ξενοδοχείων, είναι πλέον απαραίτητο για κάθε ξενοδόχο να εστιάσει στη δημιουργία μίας άρτιας Digital Marketing στρατηγικής έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται πλήρως την προβολή που του παρέχεται μέσω αυτού του μέσου και να επιτυγχάνει ακόμη περισσότερες πωλήσεις. Σε αυτό το άρθρο, θα εστιάσουμε στον πυρήνα της διαδικτυακής σας παρουσίας, την ιστοσελίδα σας και στον πλέον αποτελεσματικότερο τρόπο για να τη δημιουργήσετε.

Πρώτα, όμως, πρέπει να κατανοήσουμε γιατί η ιστοσελίδα θεωρείται η διαδικτυακή ‘βιτρίνα’ ενός ξενοδοχείου. Μία λανθασμένη αντίληψη που επικρατεί στα μικρότερα ξενοδοχεία, είναι ότι τα προφίλ στα τρίτα κανάλια μπορούν να αντικαταστήσουν μία ιστοσελίδα. Τα τρίτα κανάλια, μπορεί να είναι τα σημεία στα οποία απευθύνονται πολλοί ταξιδιώτες για την αναζήτηση ενός ξενοδοχείου, αλλά πριν την τελική κράτηση, οι περισσότεροι αναζητούν το website του ξενοδοχείου ή και τα Social Media του, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για αυτό και να καταλήξουν στην τελική τους απόφαση. Συνεπώς, η ιστοσελίδα σας θα επισφραγίσει την κράτηση, ενώ αν είναι σωστά δομημένη, μπορεί ακόμη και να κατευθύνει τον ταξιδιώτη να την πραγματοποιήσει μέσω του ίδιου του booking engine του ξενοδοχείου σας, λαμβάνοντας έτσι το πλήρες ποσό της κράτησης.

Ταυτόχρονα, η δημιουργία ενός εξατομικευμένου website για το ξενοδοχείο σας, έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

 1. Προσαρμόζεται στην Αισθητική του Ξενοδοχείου: Ένα website που συμβαδίζει με την αισθητική του ξενοδοχείου σας, θα ενισχύσει σημαντικά το brand identity και την επικοινωνιακή σας στρατηγική.
 2. Συνδέεται με Booking Engine για Άμεσες Κρατήσεις: Ο στόχος κάθε ξενοδόχου είναι φυσικά να αυξήσει τις άμεσες πωλήσεις και δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος να το κάνει αυτό από ένα υψηλής ποιότητας website που επιτρέπει την εύκολη συνδεσιμότητα με το booking engine σας.
 3. Παρέχει καλύτερο Έλεγχο Τιμών: Αυξάνοντας τον αριθμό των απευθείας κρατήσεών σας, θα μπορείτε πλέον να κάνετε καλύτερες προσφορές που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι μελλοντικοί σας επισκέπτες.

Ωστόσο, η δημιουργία μίας ιστοσελίδας από την αρχή είναι περίπλοκη, πολυέξοδη και χρονοβόρα, καθώς απαιτεί την εξειδίκευση και συνεργασία πολλών ειδικοτήτων. Παραδοσιακά, για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας απαιτείται ένας Graphic Designer, για να σχεδιάσει γραφιστικά την εμφάνιση του, ένας Web Developer, για να χτίσει το τεχνικό κομμάτι και τις λειτουργίες του website, και ένας Web Designer, για να το αναγάγει στο τελικό αποτέλεσμα βασιζόμενος στη δουλειά των παραπάνω. Όλη αυτή η — σύνθετη και κοστοβόρα, ομολογουμένως — διαδικασία, οδήγησε στην αναζήτηση ευκολότερων και αμεσότερων λύσεων για τα ξενοδοχειακά websites. 

Τι είναι τα templates ιστοσελίδων και πώς έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια

Τα πρότυπα ιστοσελίδων ή hotel website templates, όπως είναι πιο γνωστά, παρέχουν μία οικονομική και λιγότερο χρονοβόρα εναλλακτική στα ξενοδοχεία που δεν έχουν τον χρόνο ή το budget για να επενδύσουν στη δημιουργία μιας custom ιστοσελίδας. Πρόκειται για ήδη σχεδιασμένες και δημιουργημένες ιστοσελίδες, συνήθως από τρίτες εταιρείες που εξειδικεύονται στην ανάπτυξη ξενοδοχειακών ιστοσελίδων, οι οποίες παρέχουν ουσιαστικά το design και τη δομή έτσι ώστε ο ξενοδόχος να πρέπει μόνο να προσθέσει το περιεχόμενο (φωτογραφίες, κείμενα, κ.ο.κ).

Βεβαίως, τα πρότυπα θεωρούνταν μέχρι πρότινος μία υποδεέστερη μέθοδος δημιουργίας ιστοσελίδας καθώς συνήθιζαν να έχουν πολλούς περιορισμούς στο design, την προσαρμοστικότητα, και την αναβάθμισή τους. Αυτό βεβαίως έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, καθώς πλέον πολλές εταιρείες έχουν αναβαθμίσει την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να προσφέρουν ένα υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα που πλέον μπορεί να συναγωνιστεί μία custom-built ιστοσελίδα.

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν γιατί η δημιουργία ιστοσελίδας με τη βοήθεια προτύπων θεωρείται πλέον ο αποτελεσματικότερος τρόπος δημιουργίας ιστοσελίδας και ας δούμε όλα τα οφέλη της.

*Sponsored

Η Hotelwize είναι μία πλατφόρμα δημιουργίας ξενοδοχειακών website που βασίζεται στα πρότυπα ξενοδοχειακών ιστοσελίδων. Αυτό που κάνει τη Hotelwize να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εταιρείες σχεδιασμού website, είναι ότι δημιουργήθηκε από ειδικούς στον τομέα του τουρισμού και των ξενοδοχειακών website, οπότε όλες οι ιστοσελίδες που προσφέρει απαντούν πλήρως στις ανάγκες του ξενοδόχου. Κάποια βασικά χαρακτηριστικά της Hotelwize που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι:

 1. Τα websites είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση, εστιάζοντας στον ταξιδιώτη και έμμεσα καθοδηγώντας τον στην κράτηση, με τη βοήθεια ενός έξυπνου design.
 2. Παρέχουν μία εξελιγμένη πλατφόρμα που διασφαλίζει την υψηλή απόδοση του website ως προς την Ταχύτητα και την Ασφάλεια καθώς και μια σειρά από διάφορες χρηστικές λειτουργίες για ευκολότερη διαχείριση.
 3. Προσφέρουν άψογη συνδεσιμότητα με τρίτα plug-ins όπως μηχανές κρατήσεων, widget σύγκρισης τιμών, υπηρεσίες Analytics, χάρτες, TripAdvisor (προβολή σχολίων), Newsletter, και Μηχανές Κρατήσεων Δραστηριοτήτων.

Τα hotel website templates που αναπτύσσει η Hotelwize αποτελούν την ιδανική λύση για κάθε κατάλυμα, τόσο για μεγάλες και πολυτελείς μονάδες, όσο και για μικρά ανεξάρτητα ξενοδοχεία, διαμερίσματα ή βίλες.

Τα website της Hotelwize παρέχουν μία σειρά από πλεονεκτήματα:

 • Design μοναδικής αισθητικής από βραβευμένους σχεδιαστές, εξειδικευμένους στα website ξενοδοχείων
 • Εκπληκτική απόδοση σε επίπεδο ταχύτητας εμφάνισης περιεχομένου που αγγίζει το 99% στους ελέγχους της Google
 • Εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής μέσα από ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική ανάλογα με το ύφος και τις ανάγκες κάθε καταλύματος
 • Δημιουργία του νέου website σε μόλις 7 ημέρες από την παραλαβή του περιεχομένου
 • Διασύνδεση με τις δημοφιλέστερες εφαρμογές τρίτων για υποστήριξη των πωλήσεων των ξενοδοχείων
 • Υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης τόσο κατά τη διάρκεια δημιουργίας του νέου website, όσο και μετά τη δημοσίευσή του

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να αποκτήσετε χωρίς κόπο, σε μόλις 7 ημέρες ένα website υψηλής ποιότητας σε αισθητική, απόδοση και ασφάλεια, επικοινωνήστε στο info@hotelwize.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Design Υψηλής Αισθητικής για κάθε τύπο Ξενοδοχείου και πλήρης προσαρμογή σε Mobile Συσκευές

Ο μέσος χρήστης χρειάζεται περίπου 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου (δηλαδή 0,05 δευτερόλεπτα) για να διαμορφώσει άποψη για την ιστοσελίδα σας, και να αποφασίσει εάν θα παραμείνει ή όχι. Για αυτό και η αισθητική της ιστοσελίδας σας θα παίξει κομβικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της.

Επιλέγοντας να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας με τη βοήθεια ειδικά διαμορφωμένων templates (website templates), η εταιρεία που θα επιλέξετε θα πρέπει να μπορεί να σας προτείνει μία ποικιλία από ιστοσελίδες με όλων των ειδών τις αισθητικές – υψηλής ποιότητας πάντοτε, έτσι ώστε να επιλέξετε αυτήν που εκφράζει περισσότερο το κατάλυμά σας.

Ταυτόχρονα, επειδή πλέον οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν κινητές συσκευές αντί για σταθερούς υπολογιστές, θα πρέπει να επιλέξετε μία εταιρεία η οποία προσφέρει πρότυπα που προσαρμόζονται πλήρως και σε κινητές συσκευές, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν την ίδια υψηλή ποιότητα πλοήγησης σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Μάλιστα, τα πιο αναπτυγμένα templates, από εταιρείες που έχουν ακολουθήσει τις τάσεις τις εποχής, έχουν εξ’ αρχής σχεδιαστεί με βάση τη ‘mobile-first’ λογική, που προτείνει και η Google τα τελευταία χρόνια.

«Το 57% των χρηστών του Διαδικτύου δηλώνουν ότι δεν θα προτείνουν μια επιχείρηση χωρίς mobile-friendly αισθητική»

Λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης για αποτελεσματικότερη μετατροπή των επισκέψεων σε κρατήσεις

Το αμέσως επόμενο χαρακτηριστικό ενός website, που παρατηρεί ο μέσος χρήστης, είναι η λειτουργικότητα και η εμπειρία πλοήγησης που προσφέρει (user experience). Ο στόχος ενός ξενοδοχειακού website, θα πρέπει να είναι η μετατροπή των επισκέψεων σε κρατήσεις, συνεπώς θα πρέπει να έχει και τον ανάλογο σχεδιασμό έτσι ώστε να καθοδηγεί τον ταξιδιώτη να προβεί σε κράτηση, ακόμα και με τη χρήση διάφορων pop-up widgets. Επίσης, είναι σημαντικό μία τέτοια ιστοσελίδα να ενσωματώνει και το booking engine του ξενοδοχείου σας.

Το πλεονέκτημα που προσφέρουν ορισμένα από τα Templates Ιστοσελίδων είναι ότι όλα σχεδιάζονται με αυτήν ακριβώς τη λογική. Στην Ελλάδα υπάρχουν ορισμένες από τις πιο καινοτόμες εταιρείες διεθνώς που αναπτύσσουν Templates Ιστοσελίδων που διαμορφώνονται μετά από εκτενή μελέτη του ταξιδιωτικού κοινού, καθώς θα πρέπει να έχουν ληφθεί υπ’ όψιν όλοι οι πιθανοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την μετατροπή μίας επίσκεψης σε κράτηση. Βεβαίως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι σημαντικό ρόλο στο παραπάνω θα παίξει και η ποιότητα του περιεχομένου (φωτογραφίες/video και κείμενα) της ιστοσελίδας σας.

Value for Money λύση, χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά την ποιότητα του τελικού προϊόντος

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, η δημιουργία μίας ιστοσελίδας από το μηδέν απαιτεί την εξειδίκευση και συνεργασία πολλών ειδικοτήτων. Αυτό οδηγεί σε ένα ιδιαίτερα υψηλό κόστος, που, ιδιαίτερα τα μικρότερα ξενοδοχεία, δεν έχουν το budget για να το επενδύσουν. Έτσι ο ξενοδόχος αναγκάζεται να προτιμήσει είτε μία φθηνότερη λύση που σημαίνει χαμηλότερης ποιότητας αποτέλεσμα, είτε να μη δημιουργήσει καθόλου ιστοσελίδα.

Απαντώντας και σε αυτήν την ανάγκη, τα πρότυπα ξενοδοχειακών websites που αναπτύσσονται από εξειδικευμένες εταιρείες, παρέχουν ένα υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Βεβαίως, τα πρότυπα δεν μπορούν να σας προσφέρουν την πλήρη εξατομίκευση που προσφέρει μία custom-built ιστοσελίδα, ωστόσο αυτός είναι ίσως και ο μόνος συμβιβασμός που θα χρειαστεί να κάνετε με αυτή τη λύση.

Σίγουρα, επιλέγοντας μια από αυτές τις εξειδικευμένες εταιρείες δεν θα «ρισκάρετε» ως προς τελικό αποτέλεσμα. Συνεργαζόμενοι με μία τέτοια εταιρεία θα λάβετε μία ιστοσελίδα υψηλής ποιότητας με όμορφη αισθητική και σε πολύ χαμηλό κόστος. Η ιστοσελίδα σας πρέπει να σας προσφέρει τη σωστή βάση και το ανάλογο περιεχόμενο – οι φωτογραφίες, τα κείμενα ή και τα βίντεο – είναι αυτό που θα καθορίσει την επιτυχία της, και τη θέση της επιχείρησή σας στην αγορά. Άλλωστε, είτε επιλέξετε ένα Template για την ιστοσελίδα σας είτε επιλέξετε μια custom-built ιστοσελίδα, το περιεχόμενό σας είναι αυτό που θα σας διαφοροποιήσει πραγματικά!

Γρήγορη δημιουργία και δημοσίευση του website σε μία εβδομάδα ή και λιγότερο

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι ο εξαιρετικά λίγος χρόνος που χρειάζονται για δημιουργία και δημοσίευση. Ο χρόνος είναι πολύτιμος για κάθε ξενοδοχείο, είτε είναι εποχικό είτε λειτουργεί όλο τον χρόνο, και ιδιαίτερα όταν αφορά άμεσα τις πωλήσεις, συνεπώς είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να λαμβάνεται πάντοτε υπ’ όψιν.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, όταν επιλέξετε να δημιουργήσετε/αναβαθμίσετε την ιστοσελίδα σας, να μπορεί να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε να μειώσετε την πιθανή απώλεια πωλήσεων.

Σε περίπτωση που επιλέξετε η ιστοσελίδα σας να βασιστεί σε κάποιο πρότυπο, υπάρχουν εταιρείες στην Ελληνική αγορά που εξασφαλίζουν ότι θα μπορείτε να παραλάβετε την ιστοσελίδα σας ακόμη και σε μία μόλις εβδομάδα (απαιτεί καλή έρευνα αγοράς). Υπό άλλες συνθήκες, ένα custom website χρειάζεται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μήνες για να δημιουργηθεί, οπότε το κέρδος ως προς τον χρόνο είναι ξεκάθαρο.

Συμβατότητα με όλα τα σύγχρονα εργαλεία και widgets για εμφάνιση reviews, σύγκριση τιμών, κ.ο.κ

Τελευταίο χαρακτηριστικό μίας ξενοδοχειακής ιστοσελίδας είναι η συμβατότητά της με διάφορα εργαλεία που θα διευκολύνουν τον επισκέπτη να προβεί σε μια κράτηση. Είτε πρόκειται για εμφάνιση reviews του ξενοδοχείου από τρίτα μέσα, ή ένα widget που παρέχει τη χαμηλότερη τιμή στο διαδίκτυο, πρόκειται για δυνατότητες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας.

Τα templates ξενοδοχειακών ιστοσελίδων είναι συμβατά με όλα τα σύγχρονα εργαλεία και widgets που είναι διαθέσιμα στην αγορά, οπότε θα μπορείτε εύκολα να τα εντάξετε στην ιστοσελίδα σας. Ταυτόχρονα, θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις αυτών των εργαλείων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται αυτόματα από τον πάροχό σας. Με γνώμονα τα πιο πάνω, το site του ξενοδοχείου σας θα είναι μονίμως ενημερωμένο και λειτουργικό.

*Sponsored

 

Πώς μπορείτε να συνεργαστείτε με τη Hotelwize

Τα βήματα συνεργασίας με τη Hotelwize είναι εύκολα και έχουν ως εξής:

 1. Καλείτε τη Hotelwize και ενημερώνετε σχετικά με τις σχεδιαστικές ανάγκες του website του ξενοδοχείου σας έτσι ώστε η ομάδα της Ηotelwize να επιλέξει και να σας προτείνει πρότυπα ξενοδοχειακών ιστοσελίδων που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας
 2. Γίνεται προσαρμογή της αισθητικής του σχεδιαστικού προτύπου από την ειδική ομάδα σχεδιαστών και προγραμματιστών της Ηotelwize, έτσι ώστε να συμβαδίζει με την αισθητική και το στυλ του ξενοδοχείου σας
 3. Ανεβαίνει το περιεχόμενο (φωτογραφίες κείμενα) στο νέο σας website μετά από επεξεργασία από την ομάδα της Ηotelwize και πραγματοποιούνται όλες οι συνδέσεις με τη μηχανή κρατήσεων
 4. Γίνεται δημοσίευση του ξενοδοχειακού σας website και μπορείτε πλέον να λάβετε απευθείας κρατήσεις μέσα από αυτό

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να διαρκέσει το λιγότερο 7 ημέρες, ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα για τη ποιότητα που θα λάβετε. Φυσικά, είναι σημαντικό να τονίσουμε και τη μετέπειτα υποστήριξη που θα λάβετε καθώς η Ηotelwize αναλαμβάνει και την επίλυση πιθανών bugs και γενικότερα την ομαλή λειτουργία του website.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να συνεργαστείτε με τη Hotelwize, επικοινωνήστε στο info@hotelwize.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνοψίζοντας…

Αυτά ήταν λοιπόν τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας μιας ξενοδοχειακής ιστοσελίδας με τη βοήθεια κατάλληλα διαμορφωμένων templates, αλλά και οι λόγοι για τους οποίους θεωρούνται πλέον ο βέλτιστος τρόπος δημιουργίας ιστοσελίδας για ένα ξενοδοχείο. Κλείνοντας, ένα βασικό Hotelier Academy Tip είναι ότι θα πρέπει να κάνετε μία εκτενή έρευνα πριν την τελική επιλογή της εταιρείας που θα δημιουργήσει την ιστοσελίδα σας, καθώς θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα διαχείριση του website σας. Πιο συγκεκριμένα, δώστε έμφαση στην after-sales υποστήριξη που προσφέρει, καθώς με την πάροδο του χρόνου, η κάθε ιστοσελίδα παρουσιάζει bugs ή χρήζει αναβάθμισης, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να έχετε εξειδικευμένους συνεργάτες που θα αναλαμβάνουν αυτές τις εργασίες.