Δείτε πώς η μεγαλοπρεπής υπόσταση ενός ξενοδοχείου όπως το Dolce Sitges στη Βαρκελώνη, επηρεάζει τη συνολική εμπειρία του ταξιδιώτη!

7 mins read

Τα τελευταία χρόνια, και ειδικά στη luxury ξενοδοχειακή αγορά, βλέπουμε ότι τα μικρά boutique ξενοδοχεία κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, αποκτώντας φανατικό κοινό. Από την άλλη όμως, διακοπές σημαίνει άνεση αλλά ακόμα και ανωνυμία, για ένα μεγάλο μερίδιο των ταξιδιωτών. Ένα μικρό ξενοδοχείο δεν είναι σε θέση να παρέχει απόλυτα τα στοιχεία αυτά, αφού μοιραία φέρνει τους ταξιδιώτες σε κοντινότερη επαφή τόσο με το προσωπικό, όσο και με τους υπόλοιπους διαμένοντες.

Για να να αποδείξουμε, λοιπόν, ότι σε κάποιες περιπτώσεις το ξενοδοχειακό μέγεθος μετράει, επιλέξαμε το ξενοδοχείο Dolce Sitges στην Ισπανία. Μέσα από το άρθρο αυτό, παρουσιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο η μεγάλη κλίμακα αυτού του καταλύματος δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία διακοπών, κάνοντας τους ταξιδιώτες όχι μόνο να οδηγούνται σε θετικές κριτικές, αλλά και να γίνονται repeaters σε βάθος χρόνου!

Γιατί επιλέξαμε το Dolce Sitges;

Το Dolce Sitges βρίσκεται σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, σε απόσταση αναπνοής από τη Βαρκελώνη. Ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ έντονος, αφού η ευρύτερη ξενοδοχειακή αγορά είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη. Αποτελώντας ένα μεγάλης κλίμακας ξενοδοχείο και διατηρώντας ένα ουδέτερο design χωρίς κραυγαλέες δηλώσεις, το Dolce Sitges έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών αλλά και να πετύχει υψηλή ικανοποίηση. Θα ήταν απλό να στηριχτούμε σε ένα ξενοδοχείο που ανήκει σε κάποια από τα πλέον γνωστά luxury brands του τουρισμού ή σε κάποιο ξενοδοχείο με ένα πιο χαρακτηριστικό concept, ωστόσο αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι το μέγεθος, σαν βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, αποτελεί συστατικό επιτυχίας.

Οι πισίνες σε έναν καλοκαιρινό προορισμό, καθορίζουν ένα μεγάλο ποσοστό της εμπειρίας

Dolce Sitges

Πολλές φορές, μας δημιουργείται η απορία “για ποιο λόγο οι ταξιδιώτες προτιμάνε τις πισίνες ακόμη και σε προορισμούς που φημίζονται για τις εκπληκτικές τους παραλίες”; Και ο λόγος είναι κάτι παραπάνω από απλός: η ευκολία και η άνεση. Αν και δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από την επαφή με την φύση, οι ταξιδιώτες επιλέγουν συχνά να χαλαρώσουν στις πισίνες των ξενοδοχείων, κάτι που τους εξασφαλίζει ξεκούραση και άμεσο service. Κάτι όμως που συχνά δημιουργεί δυσαρέσκεια, είναι η μικρή διαθεσιμότητα χώρων, που μπορεί να τους στερήσει τη χαρά να απολαύσουν την πισίνα, είτε γιατί είναι δύσκολο να βρουν διαθέσιμη ξαπλώστρα είτε γιατί είναι υπερβολικά κοντά με τους άλλους ταξιδιώτες.

Η περίπτωση του Dolce Sitges
Αυτό ακριβώς βλέπουμε να καλύπτεται πλήρως από το Dolce Sitges, το οποίο προσφέρει στους ταξιδιώτες μια σειρά από εναλλακτικές προτάσεις σε πισίνες, εξασφαλίζοντας πάντα άνεση αλλά και υψηλής ποιότητας service. Παρόλο που το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα από μια υπέροχη παραλία, έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί πελάτες προτιμούν να χαλαρώσουν στην τεράστια εξωτερική του πισίνα. Παράλληλα, οι οικογένειες με παιδιά λατρεύουν να περνάνε τις μέρες τους στην ειδική πισίνα για παιδιά, όπου οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο ενώ τα παιδιά τους παίζουν με ασφάλεια στο νερό.

Η άνεση και το μέγεθος των δωματίων, συγκαταλέγονται στους κορυφαίους παράγοντες ικανοποίησηςτων ταξιδιωτών

 

Το δωμάτιο αποτελεί τον προσωπικό χώρο του ταξιδιώτη, μέσα στον οποίο περνάει μεγάλο μέρος των διακοπών του. Η συνολική, όμως, εμπειρία της διαμονής του επισκέπτη, εξαρτάται πάντα από το μέγεθος των δωματίων, και το κατά πόσο αυτά προσφέρουν το αναμενόμενο αίσθημα άνεσης και χαλάρωσης. Έχει παρατηρηθεί ότι το ευρύχωρο μέγεθος ενός δωματίου μπορεί ακόμη και να “σώσει” αισθητικές αστοχίες, αφού η άνεση του πελάτη υπερτερεί της αισθητικής. Σαφώς όμως, ένας ο ισορροπημένος συνδυασμός λειτουργικότητας και αισθητικής, είναι αυτός που φέρνει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Η περίπτωση του Dolce Sitges
Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το μεγάλο μέγεθος των δωματίων είναι δεδομένο. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τον ουδέτερό τους χαρακτήρα, τα δωμάτια καταφέρνουν να κλέψουν την παράσταση, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στην υψηλή ικανοποίηση των ταξιδιωτών μέσα από τις κριτικές.

Τα μπάνια δεν επηρεάζουν μόνο τη συνολική εμπειρία των ταξιδιωτών, αλλά γίνονται και κριτήριο επιλογής

Dolce Sitges

Μέσα από διάφορα πειράματα και μελέτες που διεξήγαγαν εταιρείες που ασχολούνται με το digital marketing των ξενοδοχείων, αποδείχτηκε πως το κομμάτι του μπάνιου αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς ενότητες στα websites των ξενοδοχείων! Όταν το μπάνιο έχει ευρύχωρους χώρους και ευχάριστο design, αναβαθμίζει αμέσως το επίπεδο του δωματίου, προδιαθέτοντας τον επισκέπτη για μία άνετη διαμονή και εμπειρία. Μεγάλα και άνετα μπάνια συναντάμε συχνότερα σε μεγάλης κλίμακας ξενοδοχεία, τα οποία μάλιστα τα προβάλλουν ως ένα από τα δυνατότερα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Η περίπτωση του Dolce Sitges
Στα περισσότερα δωμάτια, το μέγεθος του μπάνιου κλέβει την παράσταση, ενώ η υψηλή αισθητική τους ανεβάζει συνολικά τα standards της διαμονής. Παρόλα αυτά, αυτό που τελικά καταφέρνει να κάνει τη διαφορά στην εμπειρία, είναι το υψηλό επίπεδο του Housekeeping του ξενοδοχείου, που επιμελείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κομβικό σημείο της καθαριότητας και της υγιεινής.

Σε ένα Resort, η γαστρονομία θέλει επιλογές και χώρους

Dolce Sitges

Το φαγητό, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της εμπειρίας του ταξιδιώτη. Ειδικά, μάλιστα, σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, όπου οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα. Οι ταξιδιώτες απαιτούν περισσότερες επιλογές εστίασης που δεν θα τους επιτρέψουν να βαρεθούν, χωρίς όμως να κάνουν εκπτώσεις στη γεύση και τη συνολική γαστρονομική εμπειρία. Η άνεση και ο σωστός σχεδιασμός των χώρων αποτελούν επίσης βασικά συστατικά, αφού, ειδικά στις πιο μαζικές προσεγγίσεις καταλυμάτων, είναι απαραίτητο να προστατεύεται το privacy και η άνεση των ταξιδιωτών.

Η περίπτωση του Dolce Sitges
Είναι αξιοσημείωτο ότι ένα ξενοδοχείο τόσο μεγάλης κλίμακας και με μια μεγάλη ποικιλία επιλογών εστίασης, έχει κατορθώσει να μετατρέψει τη γαστρονομία του σε σημείο αναφοράς των κριτικών του, οι οποίες, εκτός από τις εξαιρετικές γεύσεις, εστιάζουν συχνά και στη συνολική γαστρονομική εμπειρία που προσέφεραν στον ταξιδιώτη.

Η μεγάλη κλίμακα επιβεβαιώνει τη δυναμική της, όταν εφαρμόζεται σε όλα τα facilities

Τα ξενοδοχεία μεγαλύτερης κλίμακας, δίνουν υποσυνείδητα την υπόσχεση στον ταξιδιώτη ότι θα διατηρήσουν το αίσθημα της άνεσης και της μεγαλοπρέπειας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του. Ένα μικροσκοπικό Spa σε ένα τόσο μεγάλο ξενοδοχείο, θα ήταν, άλλωστε παράταιρο, και σίγουρα δε θα πληρούσε τις προδιαγραφές του κοινού που φιλοξενεί. Είναι, εξάλλου, γνωστό ότι οι ταξιδιώτες μαγεύονται από τα εντυπωσιακά facilities και πολλές φορές ενισχύουν το συνολικό brand awareness του καταλύματος, κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά σε αυτά.

Η περίπτωση του Dolce Sitges
Τα facilities του ξενοδοχείου, από το Spa μέχρι και τις συνεδριακές αίθουσες, ακολουθούν τη μεγάλη κλίμακα του καταλύματος, φροντίζοντας για μια ομοιογενή εμπειρία για τους ταξιδιώτες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το ξενοδοχείο έχει φροντίσει για τη διασφάλιση της ποιότητας και του απόλυτα επαγγελματικού και υψηλού επιπέδου service σε όλα τα τμήματα και outlets, κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, όταν η θέα είναι εντυπωσιακή και μεγαλοπρεπής

Dolce Sitges

Όταν το σημείο που βρίσκεται το κατάλυμα είναι προνομιακό, προσφέροντας απεριόριστη θέα στο εντυπωσιακό τοπίο που περιβάλλει το ξενοδοχείο, το ξενοδοχείο βρίσκεται αντιμέτωπο με την πρόκληση να συνδυάσει και να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το πλεονέκτημά του αυτό. Όταν, λοιπόν, επιτυγχάνεται ένας αρμονικός συνδυασμός χώρων, service και θέας, τότε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό και δημιουργεί απόλυτα ικανοποιημένους πελάτες.

Η περίπτωση του Dolce Sitges
Το ξενοδοχείο εκμεταλλεύεται πλήρως την εξαιρετική του τοποθεσία και τη μοναδική του θέα, φροντίζοντας ώστε οι καλεσμένοι του να μπορούν να θαυμάζουν τη γύρω περιοχή σχεδόν από κάθε γωνιά του καταλύματος. Και δεν είναι μόνο η θέα! Η ίδια η τοποθεσία του καταλύματος, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και καταπράσινους κήπους, επιτρέπει στους ταξιδιώτες να νιώσουν απόλυτη άνεση και χαλάρωση, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση και υπηρεσίες.


Το Dolce Sitges αποτελεί ένα απτό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ακόμα και τα πιο κλασικά ξενοδοχεία 5 αστέρων, έχουν ενεργό ρόλο στη luxury αγορά, με την μεγάλη τους κλίμακα και το σωστό service να γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ταξιδιώτη.