Το “iWish Mykonos”, μια από τις κορυφαίες εταιρείες με βίλες στο πιο “lifestyle” νησί της Ευρώπης, αποκαλύπτει τα μυστικά που θα κάνουν τους villa guests σας χαρούμενους!

13 mins read

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μύκονος είναι ένας από τους πιο πολυτελείς προορισμούς στον κόσμο, φιλοξενώντας κάποιους από τους πιο περιζήτητους και πολυταξιδεμένους επισκέπτες. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα την ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς των villas στο νησί, δημιουργώντας έντονο ανταγωνισμό που κάνει την διαδικασία επιλογής της κατάλληλης βίλας ιδιαίτερα δύσκολη, τόσο για τους ταξιδιώτες όσο και για τους Travel Agents.

Ποια είναι, όμως, τα κριτήρια με τα οποία οι ταξιδιώτες κάνουν την έρευνα αγοράς για το μέρος που θα περάσουν τις πιο ονειρικές και χαλαρωτικές διακοπές της ζωής τους; Προκειμένου να απαντήσουμε σε αυτή την απλή αλλά ιδιαίτερα σημαντική ερώτηση, μιλήσαμε με την ιδιοκτήτρια του “iWish Mykonos”, κα Όλγα Παναγιωτοπούλου, η οποία μοιράστηκε μαζί μας την άποψή της σχετικά με τους “ικανοποιημένους villa guests”, μέσα από την εμπειρία της στο management 12 εντυπωσιακών βιλών στη Μύκονο.

iwish mykonos

Σε συνδυασμό με τα Top Tips που η Όλγα μοιράστηκε με την Hotelier Academy, θα παρουσιάσουμε και μερικά παραδείγματα του “iWish Mykonos”, ώστε να εμπνεύσουμε  την παγκόσμια αγορά ιδιοκτητών villas και να τους ενημερώσουμε σχετικά με τις τελευταίες τάσεις του κλάδου. Παράλληλα, τα παραδείγματα αυτά θα δώσουν πολύ καλές ιδέες τόσο στους Travel Agents όσο και τους ταξιδιώτες που ακολουθούν την Hotelier Academy.

iwish mykonos

 *Sponsored

Γνωρίστε την Όλγα του “iWish Mykonos”!

Πριν ιδρύσει την εταιρεία διαχείρισης βιλών “iWish Mykonos”, η Όλγα εργαζόταν στον ξενοδοχειακό κλάδο για πολλά χρόνια.
Ως μόνιμη κάτοικος του νησιού, γνωρίζει καλά τον προορισμό και ενημερώνει τους ταξιδιώτες για τις εμπειρίες που μπορούν να αποκομίσουν από τις διακοπές τους σε αυτό.
Έρχεται σε προσωπική επαφή με τους ταξιδιώτες για να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα των αναγκών τους και να αντιληφθεί τη νοοτροπία και τις επιθυμίες τους.

Ακολουθήστε την Όλγα στο LinkedIn και επικοινωνήστε μαζί της για περισσότερες πληροφορίες συνεργασίας με το I Wish Mykonos.

 

Το βασικό μυστικό είναι να γνωρίζεις πάντα τον τύπο του κάθε πελάτη, και να κατανοείς σε βάθος τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Αρχικά, Όλγα, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη θετική σου πρόθεση να μοιραστείς με την Hotelier Academy τα μυστικά της επιτυχίας του “iWish Mykonos” και να μας εξηγήσεις τι είναι αυτό που ικανοποιεί ουσιαστικά έναν villa guest. Μπορείς να μας αναλύσεις ποιοι είναι οι τύποι των ταξιδιωτών που επιλέγουν μια βίλα για τις διακοπές τους, καθώς και ποια είναι η βασική τους επιθυμία ανά περίπτωση;

iwish mykonos

Η ευχαρίστηση είναι δική μου!

Συναντάμε όλους τους τύπους πελάτη, αφού η Μύκονος είναι πραγματικά ένα μοναδικό νησί για όλα τα γούστα, παρόλο που ο κάθε ταξιδιώτης θέλει να νιώθει ξεχωριστός, απολαμβάνοντας μια προσωποποιημένη εμπειρία.

Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε οικογένειες, οι οποίες στην πλειονότητά τους, προτιμούν τις βίλες αντί των ξενοδοχείων, εξαιτίας της αίσθησης του σπιτιού που δημιουργούν. Προτιμούν κατοικίες που βρίσκονται κοντά σε παραλίες και εστιατόρια με μεγάλες εκτάσεις και χώρους αναψυχής για τα παιδιά, όπως επίσης κήπους και μεγάλες πισίνες.

Από την άλλη μεριά, έχεις και τους επισκέπτες αναψυχής, κυρίως στην ηλικία των 20 – 30, που επισκέπτονται τη Μύκονο από όλο τον κόσμο, κυρίως για την έντονη νυχτερινή ζωή της. Σε αυτούς, προτείνουμε βίλες κοντά στη Χώρα αλλά και σε γνωστά beach spots. Αν επιθυμούν να οργανώσουν κάποιο event στις βίλες (για παράδειγμα, ένα bachelor πάρτι ή ένα πάρτι γενεθλίων), συνήθως ζητάνε βίλες σε περιοχές αραιά κατοικημένες (ώστε να μην ενοχλούν τους γείτονες), με μεγάλους εξωτερικούς χώρους και ειδικά χαρακτηριστικά όπως εξωτερικά μπαρ στην πισίνα κ.λπ.

Ένας άλλος τύπος πελάτη είναι αυτός που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και επισκέπτεται το νησί για την ιστορία του, την τοπική κουζίνα και τα εντυπωσιακά αξιοθέατά του, όπως η Δήλος, η Μικρή Βενετία, οι ανεμόμυλοι, τα ξωκλήσια και τα μουσεία. Γι’ αυτούς, είμαστε όχι μόνο ξενοδόχοι αλλά και ‘ξεναγοί’, καθώς προτείνουμε και οργανώνουμε εκδρομές σύμφωνα με τις επιθυμίες τους: επισκέψεις σε μέρη με αυξημένο ενδιαφέρον, τοπικά εργαστήρια παρασκευής τυριού, τοπική οινογευσία κ.λπ.

Φιλοξενούμε, επίσης, ζευγάρια που αναζητούν τον ιδανικό προορισμό για τον γάμο ή την επέτειό τους: οι συγκεκριμένοι πελάτες επιθυμούν ιδιαίτερη φροντίδα, έτσι ώστε η κάθε μικρή λεπτομέρεια να έχει προδιαγραφεί άψογα πριν την εκδήλωση. Ως εκ τούτου, η εξαιρετική οργάνωση έχει, σε αυτές τις περιπτώσεις, τη μεγαλύτερη σημασία. Για ρομαντικές αποδράσεις, οι επισκέπτες μας αναζητούν βίλες με ιδιωτικότητα και θέα στο ηλιοβασίλεμα, ενώ πολύ συχνά επιθυμούν υπηρεσίες όπως μασάζ, δραστηριότητες για ζευγάρια, δείπνο για δύο κ.λπ.

 

Πιστεύεις ότι οι ταξιδιώτες γνωρίζουν ότι “κατατάσσονται” σε κάποια ειδική κατηγορία πελάτη ή πρέπει οι εταιρείες, όπως η δική σας, να τους βοηθούν να καταλάβουν τις επιθυμίες τους και να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους με έναν ευκολότερο — και ίσως πιο δημιουργικό – τρόπο; Είναι πρόθυμοι να μοιραστούν πληροφορίες για τον εαυτό τους, έτσι ώστε να λάβουν μια σωστή υπηρεσία;

iwish mykonos

Ναι, οι ταξιδιώτες επιλέγουν τη Μύκονο για την πολύπλευρη ταυτότητά της και τις περισσότερες φορές γνωρίζουν καλά τι ψάχνουν. Παρόλα αυτά όμως, εκμεταλλεύονται την δυνατότητα να ζήσουν περισσότερες από μια πτυχές του νησιού. Για τον λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει την δική μας εφαρμογή “iWish Mykonos”, που επιτρέπει στους επισκέπτες να μάθουν τα πάντα σχετικά με τις διάφορες εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν και να περιηγηθούν μέσα σε μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που τους προσφέρεται.

 

Δεν είναι πιο εύκολο να μαθαίνεις τα πάντα για τους ταξιδιώτες και να διαμορφώνεις το αντίστοιχο επίπεδο υπηρεσιών για τον καθένα συνεργαζόμενος με τους Travel Agents, οι οποίοι αποτελούν και το πιο κοινό μέσο που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες για να κλείσουν την βίλα τους; Αν ναι, πώς συνεργάζεστε μαζί τους για να το πετύχετε αυτό;

iwish mykonos

Ο ρόλος ενός Agent είναι πολύτιμος στο να μας παρέχει πληροφορίες σχετικά με το προφίλ των ταξιδιωτών — κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σημαντικό, ειδικά για τις περιπτώσεις που μιλάμε για repeaters. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τον ρόλο τους στον κλάδο και διατηρούμε εκτεταμένη λίστα των κορυφαίων agencies με τους οποίους έχουμε ιδιαίτερα επιτυχημένες συνεργασίες. Στο τέλος, πάντα αφιερώνουμε χρόνο στο να εξηγήσουμε στους συνεργάτες μας λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά της κάθε βίλας και στοχεύουμε στο να την επισκέπτονται από κοντά, έτσι ώστε να γνωρίσουν το προϊόν από κάθε οπτική, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το προωθούμε. Έτσι, θα είναι σε θέση να επιλέξουν και να προτείνουν το καλύτερο κατάλυμα για κάθε πελάτη, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης.

 

Μια βίλα για ταξιδιώτες που αγαπούν τα events.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να φιλοξενείς επισκέπτες που ταξιδεύουν με την ευκαιρία ενός ειδικού γεγονότος, όπως ενός πάρτι γενεθλίων, ενός γάμου κ.λπ. Φυσικά, μια βίλα είναι η καλύτερη επιλογή για τέτοιου τύπου ταξίδια και εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, αν έχεις έναν επισκέπτη που επιθυμεί να οργανώσει έναν γάμο ή ένα ξεχωριστό event, όπως μια επαγγελματική συνάντηση, ή ακόμα και οικογενειακές διακοπές, η “Destiny Resort” είναι η ιδανική πρόταση, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει έως και 32 άτομα σε πάνω από 16 δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, ενώ διαθέτει μεταξύ άλλων και έναν τεράστιο υπαίθριο χώρο, επαγγελματική κουζίνα και εξοπλισμό, αλλά και ένα παρεκκλήσι.

Είναι πάντα καλή ιδέα να έχεις πολλές διαφορετικές επιλογές σε βίλες, ανάλογα με το Design και την Εμπειρία που θέλεις να προσφέρεις

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια βίλα να ξεχωρίζει πραγματικά; Υπάρχουν ειδικές εγκαταστάσεις που “τραβούν” περισσότερο την προσοχή των επισκεπτών; Και πώς λειτουργεί το “iWish Mykonos” για την ενίσχυση των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, στις περιπτώσεις ανακαίνισης ή κατασκευής μιας νέας βίλας;

iwish mykonos

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό σε μια βίλα είναι να έχει ιδιωτικότητα και αποκλειστικότητα, που δίνει στους επισκέπτες μας την αίσθηση ότι βρίσκονται στο σπίτι τους. Ιδανικά, προσπαθούμε να πετύχουμε τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ ακριβώς αυτού του αισθήματος και υπηρεσιών/εγκαταστάσεων που αρμόζουν σε ένα ξενοδοχείο. Εκτός από την καλόγουστη διακόσμηση, τα in-room μπάνια, τις πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες και τις ιδιωτικές πισίνες, που είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά των βιλών μας, προσπαθούμε να ενσωματώσουμε πρόσθετες εγκαταστάσεις στα ακίνητά μας, οι οποίες θα τραβήξουν την προσοχή των ταξιδιωτών και θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους, προσφέροντας εμπειρίες που ξεπερνούν την απλή διαμονή σε βίλα.

Γυμναστήρια, hammam και σάουνες δεν είναι παρά μόνο μερικά παραδείγματα, ενώ πραγματικά κάθε επιπλέον χαρακτηριστικό μετράει: εξαιρετικό design, επαγγελματική κουζίνα και εξοπλισμός, θερμαινόμενη πισίνα, δωμάτιο μασάζ, jaccuzzi, ΒΒQ, pool bar, έξυπνοι αυτοματισμοί, δωμάτια ψυχαγωγίας, γρήγορο internet και γενικά οτιδήποτε μπορεί να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός απίστευτα ευχάριστου περιβάλλοντος για τους επισκέπτες. Επίσης, οι εγκαταστάσεις διευκόλυνσης πρόσβασης για άτομα ΑΜΕΑ είναι εξαιρετικά σημαντικές και κάτι που οι ταξιδιώτες αναζητούν αρκετά συχνά. Κάθε φορά που χρειάζεται να χτίσουμε ή να ανακαινίσουμε μια βίλα, συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας, προσπαθώντας να συμπεριλάβουμε όσα περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά γίνεται.

 

Εκτός από το design, είναι αλήθεια ότι οι ταξιδιώτες τείνουν να αναζητούν βίλες που προσφέρουν κάτι παραπάνω από την απλή διαμονή και προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία, όπως οι εγκαταστάσεις wellness ή η θεματική διαμονή; Πώς μπορεί μια βίλα να διαχειριστεί τέτοιες επιθυμίες;

iwish mykonos

Όντως, αυτό είναι αλήθεια, ειδικά όσον αφορά το wellness που γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό τα τελευταία χρόνια, έχοντας, πλέον, ξεπεράσει την έννοια της σωματικής δραστηριότητας και χαλάρωσης. Πέρα από τις ανέσεις, η βίλα μπορεί να παρέχει υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, μια ομάδα προσωπικού έτοιμη να φροντίσει τους πελάτες και να οργανώνει την κάθε δραστηριότητα, από συνεδρίες yoga και massage μέχρι hammam και sauna. To wellness πρέπει να ενσωματώνεται σε κάθε πτυχή της διαμονής των επισκεπτών στη βίλα, μέσα από μοναδική και πολυτελή αρχιτεκτονική, καθώς και με διακοσμητικά στοιχεία που χαλαρώνουν το μάτι και ηρεμούν το μυαλό, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

 

Πιστεύεις ότι η διαφοροποιημένη εμπειρία μπορεί να αποτελέσει πωλησιακό πλεονέκτημα για τις βίλες που βρίσκονται σε όχι τόσο κεντρικά ή δημοφιλή σημεία; Είναι, τελικά, αυτές οι εμπειρίες αρκετές για να κρατήσουν τους ταξιδιώτες ικανοποιημένους κατά τη διαμονή τους;

Στη δική μας περίπτωση, το iWish έχει βίλες διάσπαρτα σε όλο το νησί και κάθε τοποθεσία έχει τους δικούς της πιστούς “ακολούθους”. Οι πολύ δημοφιλείς προορισμοί μπορούν να γίνουν θορυβώδεις και συνωστισμένοι, κάνοντας πολλούς από τους ταξιδιώτες τελικά να επιλέγουν πιο απομονωμένα καταλύματα, καθώς η ιδιωτικότητα και η αποκλειστικότητα που προσφέρουν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνουν.

 

Μια βίλα με wellness concept

Έχοντας 11 διαφορετικές βίλες, το “iWish Mykonos” αποφάσισε να διαφοροποιήσει τα προϊόντα του βάσει των ιδιαίτερων εμπειριών που οι επισκέπτες θέλουν να ζήσουν.

Για παράδειγμα, στην Amra Villa, δημιουργήθηκε ένα concept meditation και wellness, με την απομονωμένη τοποθεσία του καταλύματος και την άμεση σύνδεσή του με την τοπική γη, να αποτελούν τα ιδανικά χαρακτηριστικά. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, οι ειδικοί της εταιρείας ξεκίνησαν να επενδύουν περισσότερο στην ανάπτυξη ειδικών εγκαταστάσεων wellness, όπως “Γυμναστήριο με θέα” και εντυπωσιακά hammam από μάρμαρο, πάντα αναδεικνύοντας και τονίζοντας τις εγκαταστάσεις και τα χαρακτηριστικά του καταλύματος. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, οι ειδικοί του “iWish Mykonos” συγκέντρωσαν κάποιους από τους πλέον καταξιωμένους σεφ, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην detox κουζίνα, όπως και διάφορους ειδικούς στο κομμάτι του wellness, που δημιούργησαν μια ολοκληρωμένη εμπειρία Wellness για την Amra Villa.

Προσφέρετε υπηρεσίες όμοιες με αυτές που ο ταξιδιώτης μπορεί να βρει και σε ένα ξενοδοχείο, ενισχύοντάς τες με αληθινή προσωπική επαφή και προσεγμένη φροντίδα.

Ποιες είναι οι νέες ανάγκες και απαιτήσεις των Villa guests στο κομμάτι του service; Πιστεύεις ότι οι πελάτες σας σήμερα αναζητούν περισσότερες υπηρεσίες όμοιες με αυτές που μπορούν να έχουν σε ένα ξενοδοχείο;

Πέρα από το πρωινό, ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες μας ζητάνε, κατά τη διαδικασία κράτησης της βίλας τους, υπηρεσίες που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να προσφερθούν σε ένα ξενοδοχείο, όπως προσωπικό σεφ, συνεδρίες yoga, θεραπείες massage. Οι βίλες μας διαθέτουν μια ειδική ομάδα έμπειρου προσωπικού, έτοιμου να εξυπηρετήσει όλες αυτές τις επιθυμίες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην εφαρμογή του “I Wish Mykonos”, να επιλέξουν και να παραγγείλουν μόνοι τους μέσα από μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, τις επιπρόσθετες δραστηριότητες που επιθυμούν.

 

Ας μιλήσουμε τώρα για την εμπειρία του φαγητού μέσα σε μια βίλα. Πιστεύεις ότι το πρωινό γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό για τους ταξιδιώτες; Και με ποιον τρόπο το “iWish Mykonos” διαχειρίζεται τις γαστρονομικές ανάγκες των επισκεπτών;

iwish mykonos

Το πρωινό είναι σίγουρα μια από τις συχνότερες επιθυμίες! Τι καλύτερο από το να αρχίσεις τη μέρα σου με ένα πλούσιο πρωινό; Έχουμε διαμορφώσει ειδικά μενού βασισμένα σε μια μεγάλη ποικιλία επιλογής πρωινού, προκειμένου να καλύψουμε όλες τις διατροφικές συνήθειες, ακόμα και χορτοφαγικές και vegan, χρησιμοποιώντας τοπικά βιολογικά προϊόντα.

 

Κλείνοντας, μπορείς να μας μιλήσεις για την σημασία μιας σωστής concierge υπηρεσίας για τους villa guests; Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί οι ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει να περάσουν τις διακοπές τους πιο “απομονωμένα”, απαιτούν όχι μόνο υψηλού επιπέδου concierge, αλλά επίσης και ενισχυμένη προσωπική επαφή;

Ένα υψηλού επιπέδου concierge μπορεί να πάει την συνολική εμπειρία του πελάτη πραγματικά σε άλλο επίπεδο. Η ιδέα μας για την ιδανική υπηρεσία είναι να ξεπερνά τα όρια της απλής κράτησης σε εστιατόριο ή του transfer για το αεροδρόμιο: δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για τους επισκέπτες από το να νιώθουν πολύτιμοι και ξεχωριστοί. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται όχι απλά με το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών concierge, αλλά και με μια ομάδα προσωπικού που είναι εύκολα προσβάσιμη στον κάθε επισκέπτη ξεχωριστά, ακούει, ανταποκρίνεται και τον φροντίζει ανάλογα με τις ατομικές του ανάγκες.

The “iWish Mykonos” App

Γνωρίζοντας καλά ότι οι επισκέπτες χρειάζονται ιδιωτικότητα αλλά ταυτόχρονα και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών concierge, οι ειδικοί του “iWish Mykonos” έχουν δημιουργήσει ένα ειδικό App, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια ζωντανή υπηρεσία, μέσω της οποίας οι επισκέπτες μπορούν να έχουν 24ωρη επικοινωνία με την ομάδα concierge, λαμβάνοντας άμεσες απαντήσεις σε οποιαδήποτε επιθυμία μπορεί να έχουν.

Παρόλα αυτά, η πιο συναρπαστική λειτουργία του app είναι το γεγονός ότι βοηθάει τους ταξιδιώτες να νιώσουν 100% ότι βρίσκονται στο σπίτι τους. Για παράδειγμα, τους δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλουν φαγητό delivery στη βίλα τους, από επιλεγμένα εστιατόρια σε ολόκληρη τη Μύκονο.