Ανακαλύψτε παραδείγματα ξενοδοχείων που επέλεξαν ζωηρά χρώματα για το hotel design τους, καθώς και τους λόγους που αυτό αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα!

4 mins read

Όταν έρχεται η στιγμή της διακοσμητικής προσέγγισης που θα έχει ένα κατάλυμα, είτε πρόκειται για ανέγερση νέου ξενοδοχείου, είτε για ανακαίνιση, η απόφαση του διακοσμητικού ύφους και των χρωμάτων είναι καθοριστική. Κάθε ξενοδοχείο επιθυμεί να ξεχωρίζει και οι χώροι του να είναι αντιπροσωπευτικοί του ύφους του καταλύματος, επομένως κατά τη διάρκεια του σχετικού brainstorming, η κυρίως χρωματική παλέτα είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Οι περισσότεροι επιλέγουν ουδέτερες & basic αποχρώσεις, και ίσως λίγες πινελιές χρώματος σε διάφορα σημεία, καθώς αυτό αποτελεί μια ασφαλή επιλογή η οποία θα αρέσει στους περισσότερους επισκέπτες.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια δυναμική εναλλακτική, που λίγοι τολμούν να επιλέξουν. Όταν όμως γίνει σωστά, αποτελεί φανταστικό υπόδειγμα design! Τα χρώματα, ειδικότερα όταν καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες, επιδρούν άμεσα στη διάθεση και την ψυχολογία των επισκεπτών σας. Επομένως, όταν χρησιμοποιηθούν σωστά, δημιουργούν μια έντονη εμπειρία, επομένως και ανάμνηση στους ταξιδιώτες. Επιπλέον, περιβάλλοντα που παρουσιάζουν πολλά χρώματα, δεν είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο όχι μόνο στη διακόσμηση των καταλυμάτων, αλλά και των οικιακών χώρων, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα να εντυπωσιαστεί ένας ταξιδιώτης.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα ξενοδοχείων που έδωσαν βάση στα ζωηρά χρώματα στους χώρους τους, καθώς και μια σύντομη ανάλυση στις χρωματικές επιλογές του καθενός από αυτά:

Το κλειδί είναι η ισορροπία!

Byblos Art Hotel Villa Amista, San Pietro In Cariano, Veneto, Italy

Byblos Art Hotel Villa Amista, San Pietro In Cariano, Veneto, Italy

Στην παραπάνω φωτογραφία μπορείτε να δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έντονων χρωμάτων σε ισορροπημένο συνδυασμό. Το Byblos Art Hotel Villa Amista βέβαια, δεν περιορίστηκε μόνο στα χρώματα, αλλά επέλεξε να συμπεριλάβει και έντονα σχέδια στα λευκά ήδη και τις πολυθρόνες! Οι κυρίως επιφάνειες, δηλαδή οι τοίχοι, είναι βαμμένες σε μια απαλή μπλε απόχρωση, μια έξυπνη επιλογή για ένα κατά τα άλλα “έντονο” δωμάτιο. Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, το μπλε σχετίζεται με την ηρεμία και τη γαλήνη, συνεπώς είναι ένα χρώμα που υποσυνείδητα θα χαλαρώσει τον επισκέπτη.

Η επιλογή λοιπόν της μπλε απόχρωσης στη μεγαλύτερη επιφάνεια, είναι ένα πολύ έξυπνο κόλπο για να έρθει ισορροπία, καθώς τα υπόλοιπα χρώματα είναι αρκετά πιο έντονα σε χαρακτήρα. Οι πορτοκαλί τόνοι στο σχέδιο του παπλώματος και των καθισμάτων, είναι τόνοι που αντιπροσωπεύουν χαρά και ενέργεια, όπως και το κίτρινο χρώμα των κομοδίνων. Τέλος, το κόκκινο χρώμα του καθρέπτη, φημίζεται για το συμβολισμό πάθους και έντασης, ή ακόμα και αγάπης — για τους ρομαντικούς μας αναγνώστες. Όλα αυτά τα στοιχεία χρώματος σε συνδυασμό με την ηρεμία του μπλε, δημιουργούν μια ισορροπία και ένα καλαίσθητα τολμηρό περιβάλλον!

Η λευκή βάση είναι ο ιδανικός καμβάς!

Grecotel Pallas Athena, Athens, Greece

Το Grecotel Pallas Athena εφάρμοσε μια διαφορετική τεχνική για να φέρει ισορροπία μεταξύ των χρωμάτων. Παρατηρούμε πως εδώ κυριαρχεί το λευκό, δημιουργώντας μια ουδέτερη βάση, που στη συνέχεια φιλοξενεί έντονους χρωματισμούς στα διάφορα αντικείμενα, τα οποία και συνθέτουν το γενικότερο ύφος της διακόσμησης. Το χαρακτηριστικό σχέδιο του δαπέδου, ενισχύει το απαλό ροζ χρώμα του ενός φωτιστικού, το οποίο με τη σειρά του συμπληρώνει το λαχανί ταίρι του. Ο συνδυασμός λαχανί και ροζ χρησιμοποιείται συχνά, καθώς οι δύο αυτές αποχρώσεις συμπληρώνουν ιδανικά η μια την άλλη.

Το μαύρο αναδεικνύει τα χρώματα και το ξύλο προσθέτει ρουστίκ πινελιές

Excelsior Hotel, Thessaloniki, Greece

Excelsior Hotel, Thessaloniki, Greece

Στο Excelsior Hotel, βλέπουμε έντονη παρουσία σκούρων χρωμάτων, που με επιτυχία αναδεικνύουν τις ζωηρές πινελιές των αντικειμένων στο χώρο. Το δάπεδο αποτελεί μια λεία μαύρη επιφάνεια, ενώ μαυροπίνακες υπάρχουν περιμετρικά στους τοίχους του χώρου. Ακόμη, η πλειονότητα των χρωμάτων που παρουσιάζει ο χώρος, κινείται σε σκούρους τόνους & αποχρώσεις, με εξαίρεση τους σκελετούς κάποιων καθισμάτων και συγκεκριμένες λεπτομέρειες στη διακόσμηση του μπαρ. Οι εξαιρέσεις αυτές μπορεί να είναι μικρές σε αριθμό, αλλά καθώς τα υπόλοιπα χρώματα είναι σκούρα, αναδεικνύονται και κεντρίζουν έντονα τη προσοχή.

Τολμήστε χρωματιστούς εξωτερικούς χώρους!

smiramis pool, colourful pool

Semiramis Hotel, Athens, Greece

Οι εσωτερικοί χώροι δεν είναι το μοναδικό τμήμα ενός ξενοδοχείου, όπου μπορούμε να συναντήσουμε μοναδικό ξενοδοχειακό design. Στην παραπάνω φωτογραφία, βλέπουμε ένα εύστοχο παράδειγμα ενός πολύχρωμου εξωτερικού χώρου, στο Hotel Semiramis. Το συγκεκριμένο κατάλυμα έχει κάνει τολμηρές χρωματικές επιλογές σε όλους τους χώρους του, και η πισίνα δεν αποτελεί εξαίρεση. Το φανταχτερό λαχανί του εσωτερικού της πισίνας κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ κάθε άλλο χρώμα εντός της πισίνας απλά προσθέτει ήρεμους τόνους. Στον υπόλοιπο χώρο, οι ροζ ομπρέλες έρχονται να συμπληρώσουν τη ζωντάνια των χρωμάτων της πισίνας, δημιουργώντας ένα παιχνιδιάρικο και μοναδικό περιβάλλον. Το κίτρινο δάπεδο, έχει έναν πιο ήπιο τόνο, εξισορροπώντας τα πάντα, ενώ τα ξύλινα καταστρώματα δίνουν γήινες πινελιές.

Στον παρακάτω slider μπορείτε να δείτε κάποια ακόμη παραδείγματα ξενοδοχείων που επέλεξαν έντονα χρώματα στη διακόσμηση των χώρων τους, που θα σας προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη έμπνευση: