Δείτε πώς το Hotel Castel Rudnegg στο Μεράνο της Ιταλίας, εισάγει τον όρο "Beauty Hotels", μέσα από το συνδυασμό της Ιστορίας με τη Detox διατροφή

6 mins read

Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών θέλει να ζήσει μια αρχοντική εμπειρία διακοπών — πόσο μάλλον όταν αυτή θα προσομοιάζει σε μια άλλη εποχή. Τα ιστορικά κτήρια που έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία πρωταγωνιστούν στις υψηλές θέσεις των προτιμήσεων των ταξιδιωτών, αφού είναι το ιδανικό περιβάλλον για αξιομνημόνευτες εμπειρίες. Το ερώτημα όμως που τίθεται, είναι αν ένα όμορφο ιστορικό κτήριο είναι από μόνο του αρκετό για να κερδίσει την αγάπη του ταξιδιωτικού κοινού.

Την απάντηση στο ερώτημα δίνει ένα ξενοδοχείο-κάστρο στο Μεράνο της Ιταλίας, το Hotel Castel Rundegg, το οποίο, παρόλο που βρίσκεται μέσα σε ένα κτήριο με σημαντική ιστορία, έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό Concept ευεξίας, αποτελώντας πλέον ένα από τα γνωστότερα Beauty Hotels στην Ευρώπη.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την περίπτωση του Hotel Castel Rundegg (που θα μπορούσε να είναι και μέρος του παραμυθιού “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”), μιλήσαμε με το διευθυντή του ξενοδοχείου κο David Kofler, ο οποίος μας εξήγησε την ιδιαιτερότητα και τον ξεχωριστό χαρακτήρα του καταλύματος.

Αρχικά, ποια είναι η ιστορία πίσω από το κτήριο του Hotel Castel Rundegg;

Το κτήριο υπολογίζεται ότι χτίστηκε γύρω στο 1154, ως κατοικία ευγενών οικογενειών της περιοχής. Φαίνεται να έχει αποτελέσει ένα από τα σημαντικά σημεία αναφοράς της περιοχής και οι επισκέπτες διακρίνουν άμεσα την ιστορία που αντανακλά, αφού μεγάλο κομμάτι της διακόσμησης έχει διατηρηθεί σχεδόν αυτούσιο, όπως για παράδειγμα οι ζωγραφιές στα ταβάνια από την πρώτη ανακαίνιση. Η αίσθηση της επαφής με την ιστορία του κτηρίου ενισχύεται και από την πληροφορία που δίνουμε στους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους, έτσι ώστε να γίνει μια πρώτη εισαγωγή στην εμπειρία.

Και πώς προέκυψε η ιδέα της μετατροπής του κάστρου σε ξενοδοχείο;

Η χρήση του κάστρου ως ξενοδοχείο ξεκίνησε το 1979, με βασική κατεύθυνση του καταλύματος να είναι η ομορφιά και η ευεξία, με έμφαση στη detox κουζίνα. Εξάλλου, ένα τέτοιο κτήριο μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό σκηνικό για τους ανθρώπους που θέλουν να ανανεωθούν και να κάνουν μια νέα αρχή. Βέβαια, με το πέρασμα των χρόνων και τις συχνές αλλαγές ιδιοκτησίας, ο χαρακτήρας αυτός αποδυναμώθηκε, ωστόσο, είναι κάτι που σκοπεύουμε να επαναφέρουμε δυναμικά, και με τη δική μου εμπλοκή στη διοίκηση του ξενοδοχείου.

Άρα προσπαθείτε να διαμορφώσετε μια πρωτότυπη εμπειρία ευεξίας με επίκεντρο τη detox διατροφή, πέρα από το κομμάτι της ιστορίας του κτηρίου…

Ακριβώς, και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί. Υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος θα ήθελε να προσφέρει στον εαυτό του ευεξία και χαλάρωση, που να εστιάζει όμως στην ουσία. Και δεν υπάρχει καλύτερο περιβάλλον από ένα ξενοδοχείο που φροντίζει για την ευεξία σε όλα τα επίπεδα! Τι νόημα έχει, άλλωστε, μια detox θεραπεία spa, αν δεν υπάρχει και η ανάλογη κουζίνα με detox γεύσεις; Επίσης, ένα άλλο ιδιαίτερο κοινό σχετικά με την ευεξία, είναι αυτό που θέλει να χάσει κάποια κιλά. Έχοντας την κατάλληλη ομάδα, προσφέρουμε ειδικά προγράμματα τα οποία επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να αδυνατίσουν, απολαμβάνοντας όμως μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία χωρίς στερήσεις.

Αυτό είναι όντως ένα εύστοχο σημείο. Στη ουσία, μιλάμε για ολοκληρωμένο pampering, το οποίο, εκτός από χαλάρωση, εγγυάται και οφελος για τον επισκέπτη

Όντως, είναι όπως ακριβως τα λέτε! Ο κόσμος, πλέον, έχει περιορισμένο χρόνο στη καθημερινότητά του και οι διακοπές είναι το ιδανικό χρονικό σημείο για να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Ένα σημαντικό, όμως, κομμάτι των διακοπών είναι το να μην στερείσαι πράγματα — και ειδικά στο κομμάτι του φαγητού, που αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά σημεία της συνολικής εμπειρίας. Έτσι, φροντίσαμε να έχουμε πλήρως καταρτισμένους Chefs αλλά και ειδικούς διατροφολόγους, που φροντίζουν γι’ αυτό.

Η διατροφή είναι σημαντικό κομμάτι. Υπάρχουν όμως και άλλες υπηρεσίες ευεξίας;

Βασικά, όλο το concept του Hotel Castel Rundegg είναι στημένο γύρω από την ευεξία. Αρχικά, οι εντυπωσιακοί του κήποι, που φιλοξενούν και το βασικό εστιατόριο, αλλά και το ίδιο το φυσικό τοπίο, προδιαθέτουν ανάλογα. Επίσης, οι υπηρεσίες του Spa του ξενοδοχείου ενισχύουν την εμπειρία, ενώ ακόμα και οι εμπειρίες στην περιοχή, όπως το hiking και η επίσκεψη στο βοτανικό κήπο, συμβάλλουν στη χαλάρωση του ταξιδιώτη.

Πέρα από το κομμάτι της εμπειρίας ομορφιάς του ξενοδοχείου, υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα σημεία που ξεχωρίζετε;

Το πάρκο που περιστοιχίζει το ξενοδοχείο, είναι ένα από τα αγαπημένα μου σημεία, αφού προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία, λόγω και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής των κτηρίων. Ωστόσο, το αγαπημένο μου σημείο μέσα στο ξενοδοχείο, είναι η Towersuite, στην οποία ανεβαίνεις από μια στριφογυριστή σκάλα. Από εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την εμβληματική θέα από τα χαρακτηριστικά μικροσκοπικά παράθυρα των πύργων.

Και μια κλασική ερώτηση: Ποιο είναι το πιο πολυ-φωτογραφημένο σημείο του ξενοδοχείου;

Εγώ φυσικά! Αστειεύομαι. Είναι σίγουρα δύσκολο να το προσδιορίσω, καθώς το ξενοδοχείο είναι σε όλα τα επίπεδα μοναδικό και οι ταξιδιώτες δεν σταματάνε να το φωτογραφίζουν. Μπορείς να δεις φωτογραφίες από τους κήπους μέχρι και τα δωμάτια. Και αν ξεκινήσεις, σίγουρα είναι δύσκολο να σταματήσεις. Παρόλα αυτά, το εστιατόριο αποτελεί ένα φωτογραφικό highlight, καθώς συνδυάζει με μοναδικό τρόπο όλα τα στοιχεία του καταλύματος: φυσικό τοπίο, υπέροχη αρχιτεκτονική και εξαιρετικό φαγητό!

Αυτό ακούγεται και σαν ένα τέλειο σκηνικό για γάμους! Και για το κλείσιμο, ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να έρθει κάποιος στο Μεράνο και τι είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να δει ή να κάνει στην πόλη σας;

Όσο αφορά τους γάμους που αναφέρατε, όντως το ξενοδοχείο είναι ιδανικό, ειδικά αν αξιοποιηθούν και οι κήποι. Με δεδομένο αυτό, η Άνοιξη είναι η καλύτερη περίοδος του χρόνου για να μας επισκεφθεί κάποιος, καθώς τα πάντα είναι ανθισμένα. Παρόλα αυτά, και καθώς το Μεράνο είναι μια πλούσια σε ομορφιά περιοχή, προτείνεται για όλο τον χρόνο. Ιδιαίτερα το Φθινόπωρο, που μετατρέπεται σε έναν πραγματικό πίνακα ζωγραφικής ή μια εικόνα που μοιάζει με carte-postale!

Το Μεράνο υπήρξε ανέκαθεν ένας πολύ αγαπητός προορισμός για το ήπιο κλίμα του — ειδικά αφότου η Σίσι, η διάσημη Αυτοκράτειρα της Αυστρίας, άρχισε να επισκέπτεται την περιοχή. Στο Μεράνο έζησαν επίσης και πολλοί άλλοι άνθρωποι των τεχνών και των επιστημών, όπως ο Franz Kafka και ο Paul Lazarsfest. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εδώ, είναι το πανέμορφο κάστρο Trauttmansdorff με τους απίστευτους βοτανικούς του κήπους. Το κάστρο βρίσκεται μόλις μερικά λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας, συνεπώς είναι μια μοναδική ευκαιρία να περπατήσετε ανάμεσα στους πλούσιους κήπους του και να θαυμάσετε τα χιλιάδες πολύχρωμα φυτά από όλο τον κόσμο!

Το Hotel Castel Rudnegg αποτελεί ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία της Hotelier Academy. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.rundegg.com.