Διαβάστε τα πάντα για το The Parisian Macao, ένα ξενοδοχείο που έχει το δικό του Πύργο του Άιφελ, καθώς και άλλα αξιοθέατα/αντίγραφα του Παρισιού!

8 mins read

Εμπνευσμένο από τη μαγεία και τη μεγαλοπρέπεια της φημισμένης «πόλης του φωτός», το The Parisian Macao είναι ένα εντυπωσιακό ξενοδοχειακό θέρετρο στο Μακάο της Κίνας. Το θεματικό αυτό κατάλυμα μάς κέντρισε το ενδιαφέρον, και ειδικά το αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ. Επικοινωνήσαμε με τον κύριο Mark McWhinnie, Senior Vice President του Resort Operations and Development, Sands China Ltd, για να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στο The Parisian Macao και τι σας χαρακτηρίζει ως επαγγελματία;

Mr Mark McWhinnie, the parisian macao

Λειτουργώ ως Senior Vice President του Resort Operations and Development για την Sands China Ltd, που περιλαμβάνει όλα τα ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα όπως το The Venetian Macao καθώς και το νεοσύστατο κατάλυμά μας, The Parisian Macao.

Οι καθημερινές μου ευθύνες περιλαμβάνουν το management του αυτοδιαχειριζόμενου ξενοδοχείου της εταιρείας, των τροφίμων και ποτών, των συνεδρίων, των εκθέσεων καθώς και των δραστηριοτήτων αναψυχής. Επιπλέον, διαχειρίζομαι τις δημόσιες σχέσεις της Sands China Ltd Hotels, για ξενοδοχεία με τα οποία έχουμε management συμβόλαιο, συμπεριλαμβανομένων των Sheraton Grand Hotel Macao, St Regis Macao και Four Seasons Macao. Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της φιλοξενίας, απολαμβάνω μια διεθνή σταδιοδρομία που μου επέτρεψε να δουλέψω στην Κίνα, την Ιαπωνία, το Μπρουνέι, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τα νησιά Φίτζι.

Η επίβλεψη του opening του The Parisian Macao ήταν αναμφίβολα ένα σημείο αναφοράς για μένα και μου έδωσε μια μεγάλη αίσθηση υπερηφάνειας όταν υποδεχτήκαμε τον πρώτο μας φιλοξενούμενο στο θέρετρο.

Ένα από τα δυνατά μου σημεία, πιστεύω είναι η ικανότητα του προσανατολισμού τόσο σε macro όσο και micro επίπεδο: δηλαδή να είμαι σε θέση να επικεντρωθώ στην ευρύτερη εικόνα αλλά και να κατανοώ τις ανάγκες της ομάδας των επιχειρήσεων και να τους δίνω τα εργαλεία για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Για να είναι κανείς επιτυχής σε αυτή τη βιομηχανία απαιτεί μια εις βάθος κατανόηση του κάθε ρόλου μέσα στον οργανισμό, σε συνδυασμό με την υπομονή, το tact και την κατανόηση του χειρισμού και των πιο απαιτητικών καταστάσεων.

Εργαζόμενοι σε ένα δυναμικό και γρήγορο σε ρυθμούς περιβάλλον φιλοξενίας, όπως είναι αυτό, οι managers και οι leaders θα πρέπει να είναι σε θέση να ρυθμίσουν τόσο δημιουργικές όσο και πρακτικές λύσεις μέσα σε μια στιγμή.

Με ποιο τρόπο έχει εμπνευστεί το Parisian Macao από την πόλη του Φωτός;

Το ξενοδοχείο είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει τις μεγάλες αίθουσες και τους κήπους των παριζιάνικων παλατιών στο Μακάο και εμπνευσμένο από την εξέλιξη του Παρισιού μέσα από τους αιώνες. Μια πόλη παγκοσμίως αναγνωρισμένη για την εξαίσια αρχιτεκτονική, τους κήπους και τις απαράμιλλες διακοσμητικές και καλές τέχνες. Το design του The Parisian Macao είχε σκοπό να δημιουργήσει κοινόχρηστους χώρους που να ανταγωνίζονται τα βασιλικά παλάτια της Γαλλίας. Πιστό στην κλασσική παριζιάνικη έμπνευση, το design επιδιώκει να συλλάβει το πνεύμα της αυθεντικότητας, της καλλιτεχνικής μεγαλοπρέπειας και του ρομαντισμού του Παρισιού μέσα από την ιστορία. Όπως και η ίδια η πόλη, η οποία οφείλει την ομορφιά της στους βασιλιάδες, τους τεχνίτες και τους δημιουργούς που την έχουν μεταμορφώσει κατά τη διάρκεια των ετών, το Parisian Macao είναι πολύπλευρο και πλούσιο, θυμίζοντας μια συλλογή επιρροών διαφόρων εποχών, που αφηγούνται μια ιστορία τόσο γοητευτική, όσο και η ίδια η πόλη.

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Η ιστορία ξεκινά από τις μαγευτικές επιχρυσωμένες πόρτες της εμπνευσμένης από το Palais Garnier πρόσοψης. Το L’Opera είναι το κατάλληλο μέρος για το Parisian Macao. Ένα σκηνικό που θα μεταφέρει όσους μπαίνουν, απευθείας στους δρόμους και τις πλατείες του Παρισιού, τα state rooms, τους κήπους των παλατιών και τις αίθουσες των μουσείων τέχνης του. Όπως ακριβώς και στα μεγάλα παλάτια, υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μέσα σε έναν δραματικό, εντυπωσιακό χώρο. Ο λαμπερός θόλος της Rotunda θυμίζει το L’Hotel National des Invalides στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, έναν από τους πιο εκλεκτούς θόλους σε όλη τη Γαλλία. Πλαισιωμένο από τα μεγαλύτερα ορόσημα γαλλικού ασβεστόλιθου, μαρμάρου και οροφών trompe l’oeil το Rotunda και το χάλκινο και επιχρυσωμένο Fontaine des Mers αποτελούν την καρδιά του The Parisian Macao. Μια ζωντανή πλατεία όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται, κοινωνικοποιούνται και όπου μπορούν εύκολα να φανταστούν τους εαυτούς τους να μεταφέρονται στη Γαλλία του 20ου αιώνα.

Είτε είναι περιτριγυρισμένος από την ελαφρότητα των νεοκλασικών αιθουσών του Λουδοβίκου XVI, τους πλούσιους τόνους της εμπνευσμένης από τις Βερσαλλίες reception, το θυρωρείο και το καζίνο ή τη λεπτή επιχρύσωση, τα floral μοτίβα και τα  δανεισμένα από το Les Jardins des Tulleries παστέλ, κάθε επισκέπτης θα βυθιστεί στην παριζιάνικη Τέχνη και Ιστορία. Στην κορυφή του Πύργου του The Parisian Macao, οι εσωτερικοί χώροι είναι εμπνευσμένοι από την Art Deco, με θέα το λαμπερό Πύργο του Άιφελ, σύμβολο της γαλλικής εφευρετικότητας και του μοντερνισμού.

Ποιες είναι οι καλύτερες αναπαραγωγές παριζιάνικων οροσήμων;

Ο Πύργος του Eiffel

Το The Parisian Macao είναι μια εκπληκτική κατασκευή, σχεδιασμένη για να εξάψει τη φαντασία και να κεντρίσει την προσοχή όλων. Εκτός από το υπέροχο κεντρικό κτήριο, το κυρίως θέμα είναι ο Πύργος του Άιφελ. Έχοντας το μισό μέγεθος του πρωτοτύπου στο Παρίσι, η λεπτομερειακή αναδημιουργία του το απογειώνει. Με περισσότερα από 6.600 LED φώτα που καλύπτουν την πρόσοψη, 26 χλμ ηλεκτρικής καλωδίωσης και ανελκυστήρα που οδηγεί στα δύο επίπεδα παρατήρησης (Επίπεδο 7 και Επίπεδο 37), ο Πύργος του Άιφελ στο The Parisian Macao είναι ο λαμπερός φάρος του The Cotai Strip. Ο πύργος διαθέτει επίσης εστιατόριο, το La Chine, επίπεδα παρατήρησης και παρουσιάζει εκθαμβωτικές παραστάσεις φώτων κάθε βράδυ.

Rotunda

Από τη στιγμή που οι επισκέπτες θα μπουν στο μεγάλο λόμπι, θα εμπνευστούν από το μεγαλείο και την ομορφιά του κλασικού συγκροτήματος που προκαλεί η γαλλική νεοκλασική αρχιτεκτονική. Οι εικοσιπεντάμετροι πτυχωτοί κίονες από μπεζ ασβεστόλιθο, Rosso Levanto και μάρμαρο Vert Guatamala, είναι υψωμένοι για να στηρίζουν τον τρούλο. Εκτενείς ζωγραφισμένες οροφές απεικονίζουν τον καλοκαιρινό ουρανό που επιπλέει με ελαφρότητα. Το βασικό ανάγλυφο, διακοσμημένο με γύψο και ξύλινα καλύμματα, απεικονίζει μυθολογικές, αλληγορικές μορφές, συνθέσεις λουλουδιών και σύμβολα, που αποτελούν μαρτυρία του συνδυασμού του νεοκλασικού, του Art Nouveau και του Avant-Garde. Η Μουσική Κρήνη στην Ροτόντα με ιστορικές αναφορές στα Fountaines de la Concorde του Παρισιού προσφέρει μεγαλοπρέπεια παράλληλα με μια γοητευτική παράσταση φωτός και μουσικής.

Reception & Concierge

Καθώς οι επισκέπτες κατευθύνονται προς την κύρια υποδοχή και το θυρωρείο, θα εντυπωσιαστούν από τη μεγαλοπρέπεια των μπαρόκ δωματίων του Λουδοβίκου XIV, την πλούσια και λεπτομερή διακόσμηση εποχής Λουδοβίκου XV Rococo και Regency. Οι Custom τοιχογραφίες στους τοίχους και τις οροφές, με ταπετσαρίες εμπνευσμένες από το Fromental της Γαλλίας και οι κατά παραγγελία χειροποίητοι πολυέλαιοι, ενισχύουν τη γαλλική ατμόσφαιρα. Η ρεσεψιόν 40 μέτρων με επένδυση μάρμαρο Rosso Levantoμ επιτρέπει στην ομάδα μας να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που προσφέρει το The Parisian Macao;

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του The Parisian Macao είναι η απευθείας σύνδεση με διαδρόμους, που οδηγούν στο The Venetian Macao και το Shoppes του Four Seasons και αυτό του Cotai Central, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν την πλήρη εμπειρία του Sands Resorts Macao, με επιπλέον 650 καταστήματα, 150 εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία, τρία θέατρα, συνεδριακό κέντρο, καθώς και το Cotai Arena 15.000 θέσεων.

Προσφέρει το ξενοδοχείο κάποια μοναδική υπηρεσία που οι επισκέπτες δεν μπορούν εύκολα να βρουν σε άλλα ξενοδοχεία;

Το Parisian Macao διαθέτει το δικό του θέατρο – το «Parisian Theatre» – το οποίο με σταθερούς ρυθμούς παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές διεθνούς διασκέδασης από όλο τον κόσμο. Από συναυλίες ζωντανής μουσικής μέχρι το θέατρο του Broadway και Vegas-style παραστάσεις. Το θέατρο παρουσιάζει εκδηλώσεις κατάλληλες για την ψυχαγωγία όλων των μελών της οικογένειας. Αυτή τη στιγμή έχουμε το Thriller Live, απευθείας από το West End του Λονδίνου.

Το ξενοδοχείο σας παρέχει εμπειρίες που οι επισκέπτες δεν μπορούν εύκολα να βιώσουν αλλού;

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι ότι εκτός αν βρίσκεστε στο Παρίσι της Γαλλίας, θα πρέπει να είναι μια μοναδική εμπειρία να ξυπνάτε με θέα τον Πύργο του Άιφελ από το δωμάτιό σας. Επιπλέον, οι επισκέπτες του The Parisian Macao μπορούν να απολαύσουν καθημερινή ψυχαγωγία από γαλλικούς χαρακτήρες της Streetmosphere, συμπεριλαμβανομένου ενός εκλεκτού συνδυασμού μίμων, ‘ζωντανά αγάλματα’ με θέμα το παριζιάνικο Θέατρο, αίθουσες χορού και χορευτές. Οι κουστουμαρισμένοι καλλιτέχνες της «Belle Époque» μπορούν επίσης να προσφέρουν οργανωμένες συναντήσεις προσφέροντας την ευκαιρία μοναδικών φωτογραφιών με barrel organ παίκτες ή και ακορντεόν, τραγουδιστές όπερας, Γάλλους και μη. Υπάρχουν επίσης κήποι, σιντριβάνια, λαβύρινθοι, reflective pools, καρουσέλ, στοές και μπιστρό, που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που θυμίζει την πόλη του Φωτός.

Ακολουθεί το ξενοδοχείο σας κάποια ειδική τακτική μάρκετινγκ ή branding που το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;

Η φημισμένη γαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Sophie Marceau είναι η πρέσβειρα του The Parisian Macao. Η ευγενική και κομψή προσωπικότητά της επιλέχθηκε ως το ιδανικό ταίρι για το ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο, όπως και η Sophie, συνδυάζει το κλασικό στιλ με τη σύγχρονη γαλλική φινέτσα. Η Sophie Marceau παρουσιάζεται σε διαρκή βάση στις διαφημιστικές εκστρατείες του The Parisian Macao.