Δείτε πώς το La Maltese Estate στη Σαντορίνη, διαμορφώνει μια mix & match εμπειρία, εντάσσοντας στο εστιατόριό του την γνωστή αλυσίδα “Buddha-Bar”

7 mins read

Τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης ξεχωρίζουν, αναμφισβήτητα, τόσο για το πολυτελές τους design, όσο και για τη μοναδική θέα που προσφέρουν στην καλντέρα. Το γεγονός αυτό, αν και αποτελεί ένα δυνατό συγκριτικό πλεονέκτημα από μόνο του, δυσκολεύει τα ίδια τα ξενοδοχεία στην προσπάθειά τους να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό, καθώς αρκετά από αυτά απολαμβάνουν τα ίδια ακριβώς προνόμια.

Ερχόμενοι, όμως, σε επαφή με το La Maltese Estate, καταλάβαμε ότι στο νησί υπάρχουν καταλύματα που όντως έχουν βασίσει το concept τους σε μια διαφοροποιημένη εμπειρία, διαμορφώνοντας έτσι έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Διατηρώντας πλήρως την ελληνικότητα και την τοπική αρχιτεκτονική, το La Maltese Estate αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση στη Σαντορίνη, καθώς, με την ένταξη του κεντρικού του εστιατορίου στην παγκοσμίου φήμης αλυσίδα “Buddha-Bar”, προσφέρει μια mix & match oriental εμπειρία στους επισκέπτες της περιοχής, που ορίζει, σε μεγάλο βαθμό, και τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη στο κατάλυμα.Για την καλύτερη κατανόηση του ιδιαίτερου αυτού concept, επικοινωνήσαμε με τον κο Νίκο Μπάλο, ιδιοκτήτη του καταλύματος, ο οποίος μας παρουσιάζει το ξενοδοχείο από τη δική του οπτική γωνία και απαντά σε ερωτήσεις αναφορικά με το τι κάνει το La Maltese Estate τόσο ξεχωριστό.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στο La Maltese Estate;

Ονομάζομαι Νίκος Μπάλος και είμαι ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής αλυσίδας “La Maltese Hotels”, με καταλύματα στη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Κρήτη και πολύ σύντομα στη Λεμεσό της Κύπρου. Βρίσκομαι στο χώρο πολλά χρόνια και γνωρίζω καλά τις ανάγκες του κάθε επισκέπτη, ακόμα και τις πιο ιδιαίτερες, αφού αναλαμβάνουμε και γάμους από όλο τον κόσμο, που λαμβάνουν χώρα στο “La Maltese Estate Buddha-Bar Beach Santorini”.

Ποια είναι η αρχική αντίδραση των επισκεπτών με το που φθάσουν στο ξενοδοχείο;

Σαντορινη

Πρώτα απ’ όλα, αυτό που εισπράττουμε είναι μια θετική αντίδραση και εντυπωσιασμός από τη θέα και την τοποθεσία του ξενοδοχείου μας. Η Σαντορίνη είναι ένας εντυπωσιακός προορισμός ούτως ή άλλως, ωστόσο, όταν το ίδιο το ξενοδοχείο σε φέρνει διαρκώς σε επαφή με την καλντέρα και την απεριόριστη θέα, δημιουργεί πάντα ένα μοναδικό συναίσθημα.

Θεωρείτε ότι το ξενοδοχείο σας προσφέρει την καλύτερη θέα στην καλντέρα;

Σαντορινη

Πολλά είναι τα ξενοδοχεία τα οποία προσφέρουν θέα στην καλντέρα. Το “La Maltese Estate Buddha-Bar Beach Santorini”, ωστόσο, έχει τη μοναδικότητα να προσφέρει την θέα αυτή από το κέντρο του νησιού, ακριβώς μπροστά από το Σκάρο. Έτσι, δίνει στον επισκέπτη μια μοναδική οπτική του τοπίου, που συμπεριλαμβάνει και ένα από τα εμβληματικότερα σημεία του νησιού.

Πώς συνδέεται το κατάλυμά σας με το Buddha Bar Beach και γιατί δώσατε αυτή την ονομασία, εφόσον δεν βρίσκεται σε παραλία;

Σαντορινη

Το “La Maltese Estate” συνδέεται με το “Buddha-Bar Beach”, καθώς το ξενοδοχείο διαθέτει ανατολίτικα στοιχεία, κάτι το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το ύφος. Τα “Buddha-Bar Beach”, είναι το νέο brand της παγκοσμίως γνωστής αλυσίδας “Buddha-Bar Worldwide”. Η συγκεκριμένη ονομασία, δίνεται σε καταλύματα και εστιατόρια που βρίσκονται σε θερινούς προορισμούς (και κατά βάση σε νησιά), ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται ή όχι πάνω σε παραλία.

Μιλήστε μας λίγο για το “luxury furnished” χαρακτήρα του ξενοδοχείου σας.

Το “La Maltese Estate Buddha-Bar Beach Santorini” στο Ημεροβίγλι, δεν διαθέτει μόνο luxury γραμμές στο design του, αλλά και μία συνολική luxury διάθεση! Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνουμε να μεταφέρουμε άμεσα τα vibes του χώρου και των υπηρεσιών μας στους επισκέπτες και τους πελάτες μας. Τα luxury στοιχεία μας, που μας διαφοροποιούν από τους περισσότερους χώρους του νησιού της Σαντορίνης, είναι και ο βασικός λόγος που στο χώρο του εστιατορίου μας φιλοξενούνται και πολλοί γάμοι. Στην ουσία, το ξενοδοχείο είναι εμπνευσμένο από τον παραδοσιακό χαρακτήρα του κτηρίου, κάνοντας και ένα πάντρεμα της Ανατολής με την Δύση.

Ποιο δωμάτιο είναι το αγαπημένο σας και γιατί;

Σαντορινη

Τα δωμάτια που ξεχωρίζουμε λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα του ξενοδοχείου μας, είναι η “Collection Suite” και η “Diamond Suite”. Δύο ευρύχωρες σουίτες με αυξημένη χωρητικότητα, κατάλληλα είτε για οικογένεια είτε για παρέα, με ξεχωριστή είσοδο, θέα στην καλντέρα και, από φέτος, εξωτερικά ιδιωτικά hot tubs. Αυτό που κάνει τα δωμάτια αυτά πραγματικά ξεχωριστά, είναι τα παραδοσιακά έπιπλα, που παραπέμπουν στη διαχρονική πολυτέλεια του προορισμού.

Κάποιο αγαπημένο αντικείμενο design, όπως ένα έπιπλο για παράδειγμα;

Σαντορινη

Το πιάνο! Οι πελάτες μας διασκεδάζουν και χαλαρώνουν με το πιάνο του ξενοδοχείου καθημερινά. Βρίσκεται στον εσωτερικό χώρο του “ Buddha-Bar Beach Santorini”, τον οποίο οι πελάτες μας επιλέγουν συνήθως τις βραδινές ώρες, είτε για να γευματίσουν, είτε για να απολαύσουν το ποτό τους με τη χαλαρή μουσική του επαγγελματία πιανίστα. Επομένως, μιλάμε για ένα αντικείμενο που συνδέεται άρρηκτα με τη συνολική εμπειρία!

Ποιο είναι το πιο φωτογραφισμένο σημείο του ξενοδοχείου και γιατί πιστεύετε ότι το αγαπούν οι επισκέπτες σας;

Σαντορινη

Η πισίνα του “Buddha-Bar Beach Santorini”, η οποία βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου και προσφέρει μοναδική θέα στην καλντέρα, μαγεύει πραγματικά όλους τους επισκέπτες μας και αποτελεί το πιο φωτογραφισμένο σημείο του χώρου μας. Το γεγονός ότι μιλάμε για μια infinity pool ενισχύει ακόμη περισσότερο την επιθυμία του κόσμου να φωτογραφηθεί εκεί — από το πρωί μέχρι και το ηλιοβασίλεμα!

Ποιο είναι το αγαπημένο γεύμα των επισκεπτών σας και με ποια ποικιλία κρασιού επιλέγουν να το συνοδέψουν;

Οι περισσότεροι πελάτες μας, επιλέγουν συνήθως sushi για το γεύμα τους, συνοδεύοντάς το με εξαιρετικό λευκό κρασί από το νησί της Σαντορίνης. Με τον τρόπο αυτό, καταφέρνουμε να συνδέουμε την τοπική γαστρονομία με τον international & oriental χαρακτήρα του Buddha Bar. Θα ήθελα, όμως, να αναφερθώ και στο πρωινό, και πιο συγκεκριμένα στις βάφλες μας, οι οποίες έχουν πλέον μια ιδιαίτερη φήμη και είναι το αγαπημένο πιάτο των επισκεπτών μας.

Υπάρχουν διάφορα καταλύματα στη Σαντορίνη με θέα στην καλντέρα. Ποια υπηρεσία σας ή χαρακτηριστικό της πολιτικής σας θεωρείτε ότι σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;

Σαντορινη

Ασφαλώς το φιλικό προσωπικό μας που είναι διαθέσιμο να εξυπηρετήσει ανά πασά στιγμή, φροντίζοντας να παρέχει ένα εξαιρετικό customer service. Επίσης, η μοναδική θέα στην καλντέρα σε συνδυασμό με τις Μεσογειακές αλλά και τις Ασιατικές γεύσεις του εστιατορίου μας “Buddha-Bar Beach Santorini”. Τέλος, η εμπειρία στο ξενοδοχείο μας ενισχύεται και διαφοροποιείται και λόγω του συνολικού oriental experience που προκύπτει από το βασικό σημείο αναφοράς του καταλύματος, που είναι το ίδιο το Buddha Bar.

Η Σαντορίνη είναι ένας γνωστός προορισμός για γάμους. Μας είπατε ότι ήδη φιλοξενείτε αρκετούς στο ξενοδοχείο σας, ωστόσο σε ποιο βαθμό το La Maltese Estate εστιάζει στη συγκεκριμένη υπηρεσία;

Θα λέγαμε ότι οι γάμοι αποτελούν εξειδίκευση του La Maltese Estate, καθώς είναι ένα από τα λίγα καταλύματα που διαθέτουν έναν τόσο καλά οργανωμένο αλλά και μεγάλο εξωτερικό χώρο. Μοιραία, λοιπόν, και λόγω του “Buddha-Bar Beach Santorini”, φιλοξενούμε αρκετά events γάμου. Έχουμε, μάλιστα, αναπτύξει και μια εξειδικευμένη ομάδα πάνω σε αυτό, που βοηθάει σημαντικά στην οργάνωση, δίνοντας άμεσες λύσεις.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κανείς το ξενοδοχείο σας;

Καθώς το “La Maltese Estate Buddha-Bar Beach Santorini” είναι εποχικό ξενοδοχείο, λειτουργεί κάθε χρόνο από τον Απρίλιο μέχρι και το Νοέμβριο. Όλοι οι μήνες της λειτουργίας του είναι ιδανικοί για να επισκεφτεί κανείς το ξενοδοχείο, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το το νησί της Σαντορίνης. Ασφαλώς, ιδανικότεροι μήνες για μια απόλυτη εμπειρία, θεωρούνται οι καλοκαιρινοί.Για το κλείσιμο, θα μπορούσατε να μας προτείνετε 3 τοποθεσίες κοντά στο ξενοδοχείο που θα παροτρύνατε ένα ταξιδιώτη να τους επισκεφθεί;

Οία: Η παραδοσιακή περιοχή του νησιού. Γνωστή για τους πεζόδρομούς της, τα σοκάκια της, τους τουρίστες της και φυσικά, το κάστρο της, όπου, κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, συγκεντρώνεται ένα πολύ μεγάλο πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι μαγεύονται από την πραγματικά μοναδική θέα και τα χρώματα του ουρανού.

Φηρά: Το κέντρο του νησιού. Εκεί, μπορεί κανείς να συναντήσει από μουσεία μέχρι καταστήματα, αλλά και πολλές επιλογές σε εστιατόρια και μπαρ, για τη βραδινή του έξοδο.

Ακρωτήρι: Ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του Αιγαίου, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού. Θεωρώ ότι κανείς δεν πρέπει να φεύγει από το νησί της Σαντορίνης χωρίς να έχει επισκεφτεί την ανασκαφή της «Πομπηίας του Αιγαίου»!

Περισσότερες πληροφορίες για το La Maltese Estate μπορείτε να βρείτε στο επίσημο website του καταλύματος, www.lamaltese.com