6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε μία premium εμπειρία στο mini-bar των δωματίων του ξενοδοχείου σας, αναβαθμίζοντας έτσι την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών σας

9 mins read

Αν και ίσως κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες δωματίου, το mini-bar εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για ένα κατάλυμα να αυξήσει τα έσοδά του, και να ενισχύσει την εμπειρία δωματίου που προσφέρει. Από την άλλη όμως, η διαχείριση και η λειτουργία του mini bar απαιτεί σημαντικά επιπλέον χρόνο, που τα περισσότερα μικρά και μεσαία ξενοδοχεία δεν έχουν. Για να συντηρηθεί ένα mini bar, και να είναι ελκυστικό στον πελάτη χρειάζεται καλή διαχείριση αποθεμάτων, σωστή ροή παραγγελιοληψίας, επικαιροποιημένη αναφορά κατανάλωσης, και ενδελεχή καθαρισμο.

Λόγω των παραπάνω, πολλά ξενοδοχεία έχουν σταματήσει να δίνουν σημασία σε αυτήν την παροχή, ενώ κάποια την έχουν καταργήσει. Ωστόσο, το γεγονός ότι το mini-bar είναι μια εξαιρετική πηγή επιπλέον εσόδων για κάθε ξενοδοχείο εξακολουθεί να ισχύει, ενώ είναι αναγκαίο για μία πραγματικά αναβαθμισμένη εμπειρία δωματίου. Και σε αυτό το σημείο, έρχεται στην επιφάνεια το βασικό ερώτημα αυτού του άρθρου: πώς μπορεί να διαμορφωθεί μία premium εμπειρία στο mini-bar των δωματίων του ξενοδοχείου σας;

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μία σειρά από έξυπνες ιδέες και λύσεις που αφορούν κυρίως την αναβάθμιση της εμπειρίας του mini-bar, ενώ μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε ξενοδοχείο ανεξαρτήτως τύπου, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών, και αυξάνοντας το Upselling.

Εντάξτε υψηλής ποιότητας κρασιά στο mini-bar σας, αλλά και επενδύστε σε ένα ειδικό ψυγείο-βιτρίνα (συντηρητή κρασιών), για να διατηρούνται σε σωστή θερμοκρασία, επιτρέποντας στον πελάτη να τα απολαύσει σωστά.

Τα κρασιά έχουν αρκετά υψηλή δημοτικότητα, και πλέον πολλοί ταξιδιώτες εκτιμούν ένα καλό κρασί. Γιατί δεν εκμεταλλεύεστε αυτή τη τάση, προσφέροντας τους μία ειδική ποικιλία από κρασιά στο δωμάτιο τους; Φροντίστε τα κρασιά που επιλέξετε να είναι καλής ποιότητας (όχι απαραίτητα ακριβά), και να καλύπτουν όλα τα γούστα. Προσθέστε τουλάχιστον μία επιλογή από κάθε χρώμα (λευκό, ροζέ, κόκκινο) και γλυκύτητα, ενώ αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο κρασί για το οποίο φημίζεται ο προορισμός σας, προτιμήστε το διότι πέρα από το ότι θα στηρίζετε έτσι τους τοπικούς παραγωγούς, θα παρέχετε στους επισκέπτες σας μία μοναδική, τοπική εμπειρία γευσιγνωσίας που δεν μπορούν να ζήσουν σε άλλο προορισμό.

Το δεύτερο σημαντικό κομμάτι που αφορά τα κρασιά, είναι η συντήρησή τους. Δυστυχώς ένα συμβατικό ψυγείο mini-bar δεν παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για ένα κρασί να διατηρηθεί. Άλλωστε κάθε ποικιλία κρασιού απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες συντήρησης. Είναι σημαντικό λοιπόν, για να επεκτείνετε τη ζωή των κρασιών σας και να παρέχετε ένα υψηλής ποιότητας γευστικό αποτέλεσμα στους επισκέπτες σας, να επενδύσετε έναν συντηρητή κρασιών.

 

*Sponsored

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα με τα Coppa Cocktails, την ιδανική λύση για τους ξενοδόχους

Τα Coppa Cocktails της εταιρείας Premium Brands είναι αλκοολούχα κοκτέιλ 100% φυσικά, φτιαγμένα με φρέσκα φρούτα, που παραδίδονται έτοιμα για σερβίρισμα ή σε ατομικές συσκευασίες για χρήση σε mini bar.

Τι τα κάνει τόσο ξεχωριστά;

  • Έχουν σταθερή γεύση, αφού είναι φτιαγμένα από 100% φυσικά συστατικά
  • Συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παρασκευής, αλλά και της φύρας, χωρίς σπατάλη πρώτων υλών
  • Σε κάθε φιάλη των 700ml περιέχει 7 cocktails προς σερβίρισμα
  • Είναι βραβευμένα προϊόντα από αυθεντικές συνταγές, με 14 διαθέσιμες γεύσεις — από το κλασσικό Mojito έως και Espresso Martini.
  • Αποθηκεύονται εύκολα σε θερμοκρασία δωματίου και δεν αλλοιώνονται
  • Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος εξειδικευμένες γνώσεις για να τα σερβιρει, καθώς χρειάζεται μόνο η προσθήκη του πάγου.

Με την προσθήκη των Coppa Cocktails στην ξενοδοχειακή σας μονάδα, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα ποιοτικό cocktail σαν να παρασκευάστηκε μπροστά του από κάποιον bartender. Παράλληλα, έχετε την ευκαιρία για ταχύτατο σερβίρισμα, τέλεια παρουσίαση και μείωση κόστους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Διαμορφώστε μία προσωποποιημένη συλλογή από τοπικά προϊόντα για το mini-bar του ξενοδοχείου σας, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γευτεί τοπικά προϊόντα.

Mini Bar Opus Hotel

Photo Credits: Opus Hotel, Vancouver, British Columbia

Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν οι ξενοδόχοι όσον αφορά τα προϊόντα του mini-bar τους, είναι ότι επιλέγουν δημοφιλή brands στον προορισμό του ξενοδοχείου τους. Τα δύο βασικά μειονεκτήματα αυτού, είναι ότι τις περισσότερες φορές οι τιμές είναι διπλάσιες ή και τριπλάσιες της αγοράς, κάτι το οποίο οι καταναλωτές μπορούν να το αντιληφθούν εύκολα, γεγονός που μπορεί να σας στερήσει μία ευκαιρία να στηρίξετε τον προορισμό σας, παρουσιάζοντας τοπικά προϊόντα, ή προϊόντα δημιουργημένα από τοπικούς παραγωγούς.

Το συγκεκριμένο tip στηρίζεται επίσης στην αυξανόμενη ζήτηση των ταξιδιωτών να απολαμβάνουν τοπικές εμπειρίες στον προορισμό που επισκέπτονται. Ιδιαίτερα η αναζήτηση τοπικών φαγητών είναι ίσως από τις πιο αγαπημένες ασχολίες των ταξιδιωτών, οπότε γιατί να μην καλυφθεί αυτή η ανάγκη τους μέσα στο ξενοδοχείο;

Επενδύστε σε μοντέρνο εξοπλισμό για το mini-bar σας, και σε συσκευές που προσφέρουν αναβαθμισμένες λειτουργίες — ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται υψηλότερο κόστος

Photo Credits: The St. Regis Hong Kong

Ένα mini-bar πλέον αποτελείται από περισσότερες συσκευές πέρα από το γνωστό σε όλους μας ψυγειάκι. Ακόμη και αυτό, βεβαίως, θα πρέπει να είναι μοντέρνο και να υποστηρίζει όλες τις πιο πρόσφατες λειτουργείες που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία δωματίου. Για παράδειγμα, πλέον υπάρχουν ψυγειάκια που μπαίνουν σε λειτουργεία σίγασης όσο βρίσκονται οι επισκέπτες στο δωμάτιο, και η απόψυξη και άλλες θορυβώδεις διαδικασίες συμβαίνουν ενώ λείπουν. Από την άλλη, και όσο αφορά τη λειτουργικότητα του, θα πρέπει να είναι μικρό και ταυτόχρονα ευρύχωρο, έτσι ώστε να χωράει όσα περισσότερα προϊόντα γίνεται.

Ωστόσο, θα πρέπει να δίνεται η απαραίτητη προσοχή και στον υπόλοιπο εξοπλισμό του mini-bar, ο οποίος, βεβαίως, μπορεί να διαφέρει σε σχέση με το τι θέλει να προσφέρει το κατάλυμα. Σε περίπτωση που προσφέρετε κρασιά, για παράδειγμα, είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνεται ένα μοντέρνο ανοιχτήρι στο δωμάτιο, αλλά και ποτήρια για να μπορεί ο επισκέπτης να πιεί το κρασί του. Ή αν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας cocktail, πρέπει να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία του, τα οποία και πρέπει να είναι σύγχρονα και να διευκολύνουν τη διαδικασία όσο περισσότερο γίνεται.

 

Δώστε έμφαση στο design του mini-bar και φροντίστε να το εντάξετε με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να μην φαντάζει παράταιρο σε σχέση με το σύνολο του δωματίου

Photo Credits:  Felix Forest at Architonic

Στα περισσότερα ξενοδοχεία, mini-bar θεωρείται μόνο το ψυγειάκι, το οποίο συνήθως βρίσκεται σε ένα παλαιομοδίτικο ντουλαπάκι, είτε σε αυτά τα γνωστά σε όλους μας γραφεία που έχουν συνήθως και ένα μεγαλύτερο ντουλαπάκι για ακριβώς αυτή τη χρήση. Αυτή η συνήθεια σιγά σιγά πρέπει να αλλάξει. Σε μία design-driven εποχή, που οι περισσότεροι ταξιδιώτες αποζητούν παροχές υψηλής αισθητικής από το κατάλυμά τους, είναι σημαντικό να μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις προσδοκίες τους πλήρως.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα έπιπλα mini-bar στην αγορά, τα οποία ποικίλλουν τόσο σε design όσο και σε μέγεθος. Αυτό που θα επιλέξετε είναι σημαντικό να ταιριάζει με την αισθητική του ξενοδοχείου σας, αλλά και του δωματίου που θα το τοποθετήσετε. Βεβαίως, το μέγεθος των δωματίων σας θα παίξει επίσης κομβικό ρόλο στο mini-bar που θα επιλέξετε. Είναι σημαντικό λοιπόν, να μην υπερκαλύπτει τον χώρο, και το μέγεθος του να είναι αναλογικό του μεγέθους του δωματίου.

Τέλος, σε περίπτωση που θέλετε το mini-bar των δωματίων σας να έχει περισσότερο χαρακτήρα, απευθυνθείτε σε εταιρείες που δημιουργούν custom-made σχέδια, κάτι το οποίο προτείνεται ιδιαίτερα σε boutique ξενοδοχεία ή ξενοδοχεία με συγκεκριμένο design concept.

Προσθέστε επιλογές για όλων των ειδών τις διατροφικές συνήθειες / διατροφικούς περιορισμούς συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων gluten-free, vegan, lactose-free, gmo-free, κ.ο.κ

Photo Credits: TW photo by Christina Jelsk

Οι διατροφικές συνήθειες του κόσμου αλλάζουν και θα πρέπει και στον ξενοδοχειακό κλάδο να εντάσσονται πιο ενεργά επιλογές που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επισκεπτών τους. Πολλοί ταξιδιώτες που ακολουθούν μία συγκεκριμένη διατροφή όπως είναι οι Vegans, θα αναζητήσουν ξενοδοχεία με vegan επιλογές στο εστιατόριό τους, ενώ είναι πιθανότερο να λάβουν τα γεύματα τους μέσα στο ξενοδοχείο , αυξάνοντας έτσι και το Upselling. Αντίστοιχα, και στην περίπτωση του Mini Bar, αν υπάρξουν επιλογές που σέβονται τον τρόπο ζωής τους, πολύ πιθανόν να τις προτιμήσουν.

 

Προσθέστε κάποια «μοναδικά» προϊόντα στο mini bar σας που πιστεύετε θα ήταν χρήσιμα στο κοινό σας αλλά δεν συνηθίζονται σε mini-bars

hotel mini bar

Photo Credits: The Mark Hotel

Για να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο tip, θα πρέπει να έχετε καλή γνώση του κοινού σας και των αναγκών του. Ένα mini-bar μπορεί να συμπεριλαμβάνει όλων των ειδών προϊόντα, και ο μόνος περιορισμός σας είναι η φαντασία. Κάνετε μία έρευνα του κοινού σας, μάθετε αν κάποιο ιδιαίτερο προϊόν θα τους ήταν χρήσιμο και εντάξτε το στο mini bar σας. Διαφορετικά, προσθέστε ένα ιδιαίτερο προϊόν που θα προκαλεί εντύπωση και το γνωστό “wow factor”.

Για να κατανοήσετε λίγο καλύτερα τι εννοούμε, χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής αυτού του tip είναι το Tree Ringha Resort & Spa, ένα ξενοδοχείο σε υψόμετρο 3200 μέτρων που προσφέρει δοχεία οξυγόνου στο mini-bar του. Ή το The Loews Hotel, ένα pet-friendly ξενοδοχείο που παρέχει gourmet λιχουδιές για σκυλάκια. Άλλα περίεργα προϊόντα που έχουν προστεθεί σε mini-bars είναι selfie sticks, παπιγιόν, ζελεδάκια πολυτελείας, ή ακόμα και hangover kits.

Συνοψίζοντας…

Photo Credits: Studio Locomotive at archello

Αυτοί ήταν 6 έξυπνοι και δημιουργικοί τρόποι που θα δώσουν ένα added-value στο mini-bar των δωματίων σας, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και την εμπειρία διαμονής που προσφέρετε. Κλείνοντας αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να τονίσουμε πώς δεν υπάρχει λόγος να μπαίνετε σε κουτάκια, ακούστε τους επισκέπτες σας, τι τους λείπει και το αποζητούν από το κατάλυμά σας, και διαμορφώστε τις υπηρεσίες/υποδομές βάσει των αναγκών τους.

*Sponsored

Γνωρίστε τα μοναδικά προϊόντα της Premium Brands και ενισχύστε τις πωλήσεις του bar του ξενοδοχείου σας

Η Premium Brands εκτός των ποιοτικών Coppa Cocktails είναι εισαγωγέας και μη-αλκοολούχων αφεψημάτων όπως είναι τα Ice Tea Arizona και τα Premium Aloe.

Πώς μπορείτε να εντάξετε τα προϊόντα της Premium Brands  στο ξενοδοχείο σας;

    • Με τα προϊόντα της Premium Brands μπορείτενα γεμίσετε ένα mini-bar με σοκολάτες με οικολογικό χαρακτήρα, αφεψήματα με αγνά υλικά και γνωστά brands μέχρι ατομικές συσκευασίες Coppa Cocktails, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο το τέλειο mini-bar για τα δωμάτια του ξενοδοχείου σας!
    • Μπορείτε να εμπλουτίσετε το bar του ξενοδοχείου σας με προϊόντα όπως τα Arizona & Premium Aloe και να δημιουργήσετε στρατηγικές προώθησης για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, από τους πελάτες που επιθυμούν ένα δροσιστικό ρόφημα κατά την παραμονή τους στη πισίνα ή την παραλία του ξενοδοχείου σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ