Δείτε πώς το ξενοδοχείο Villa Boscarino στη Σικελία, κάνει κάθε επισκέπτη να αισθάνεται σαν μέλος της οικογένειας, ενώ εξοικειώνεται με την ιστορία της πρώην εγκαταλελειμμένης Βίλας!

5 mins read

Όλα τα Hotel Stories της Hotelier Academy, αποσκοπούν στο να διηγηθούν την ιστορία ενός καταλύματος, μιλώντας απευθείας με την πηγή! Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε μια συνομιλία με τον Alex Massari από τη Villa Boscarino στη Σικελία, που θα μοιραστεί μαζί μας τη μοναδικότητα του συγκεκριμένου καταλύματος. Η ιδιαιτερότητα της Villa Boscarino, δεν περιορίζεται μόνο στο γεγονός πως παλαιότερα αποτελούσε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που έχει πλέον μεταμορφωθεί σε boutique hotel. Ο τρόπος με τον οποίο όλη η ιστορία της βίλας παρουσιάζεται στους επισκέπτες, μέσω της προσπάθειας του προσωπικού να μεταδώσει κάθε λεπτομέρεια, είναι εξίσου αξιοσημείωτος!

Μεταδίδοντας την ιστορία ενός καταλύματος στον επισκέπτη, δημιουργείται μια αίσθηση οικειότητας, σαν να επισκέπτεται κανείς έναν φίλο! Αυτό δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα, δημιουργώντας μια φιλική και μοναδική εμπειρία στο κατάλυμα, κάτι που ο ταξιδιώτης θα επιδιώξει να ξαναζήσει, επομένως και θα θέλει να επιστρέψει στο ξενοδοχείο. Αυτό ακριβώς μας άρεσε στο concept της Villa Boscarino. Όπως αναφέρουν συχνά οι άνθρωποί της, ο κύριος στόχος τους είναι ο κάθε επισκέπτης τους, να αισθάνεται σαν μέλος της οικογένειάς τους στη Σικελία.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στη Villa Boscarino και τι σας χαρακτηρίζει ως επαγγελματία;

Ειμαι ο Front Desk Manager της Βίλας, και θεωρώ τον ευατό μου τοπικό πρεσβευτή, ένα κοινωνικό και γοητευτικό άτομο, πάντα στη διάθεση των καλεσμένων μας.

Πόσο καιρό λειτουργεί η Villa Boscarino ως κατάλυμα;

Η Villa Boscarino είναι ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο, που λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2015, έπειτα από 10 χρόνια ανακαίνισης και ακόμη 50 χρόνια σε κατάσταση εγκατάλειψης. Αποτελεί το παλιό σπίτι της οικογένειας Boscarino, και σήμερα είναι από τα μοναδικότερα boutique hotel της Σικελίας. Οι Boscarino, είναι μια από τις αριστοκρατικές οικογένειες της Ragusa, με πλούσια ιστορία.

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για την ιστορία της οικογένειας Boscarino και τη Βίλα;

Ο παππούς της οικογένειας Boscarino έχτισε τη Βίλα τον 19ο αιώνα, με σκοπό να σώσει την οικογένειά του από την επιδημία χολέρας εκείνης της εποχής. Έτσι, η Βίλα, όπως την ονομάζουμε, είναι ένα υπόδειγμα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, που εκείνη την εποχή ήταν κρυμμένο στην εξοχή, η οποία σήμερα αποτελεί το κέντρο της πόλης.

Ποιο δωμάτιο είναι το πιο αντιπροσωπευτικό της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, που δεν έχει τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης;

Η καρδιά της Villa Boscarino, το μικρό δωμάτιο όπου σερβίρεται το πρωινό, είναι το πιο αντιπροσωπευτικό της τμήμα. Το δωμάτιο αυτό αποτελούσε το ιδιωτικό παρεκκλήσι της βίλας, ένα στοιχείο-κλειδί στην αρχιτεκτονική των πιο σημαντικών αριστοκρατικών οικημάτων της Ιταλίας. Μπορεί κανείς ακόμα να δει τις αυθεντικές Λατινικές χαράξεις, το πέτρινο δάπεδο και τον αχνό ασβεστόλιθο που χρονολογείται στην αρχική κατασκευή του κτιρίου. Με την προσεκτική αποκατάσταση και φροντίδα, το παλιό έχει ενωθεί με το νέο.

Τι είναι μοναδικό στη στρατηγική που ακολουθείτε ώστε να συμβάλετε στην εμπειρία του επισκέπτη;

Απολαμβάνουμε να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας αφηγούμενοι την ιστορία του σπιτιού και της οικογένειας, παρουσιάζοντας τις ειδικές εγκαταστάσεις όπως η αίθουσα πρωινού που ήταν το ιδιωτικό παρεκκλήσι του σπιτιού. Μας αρέσει να αντιμετωπίζουμε τους επισκέπτες μας σαν φίλους που έχουν έρθει από μακριά, δείχνοντάς τους την πόλη και τα περίχωρα ως ντόπιοι, ενθαρρύνοντάς τους να δουν τα σωστά μέρη και να βρουν τα καλύτερα εστιατόρια με τοπικό και μη τουριστικό φαγητό.

villa boscarino 2

Πώς καταφέρνετε να μεταδίδετε με επιτυχία τη φιλοσοφία σας;

Μας αρέσει να εξηγούμε ότι δεν δεχόμαστε τουρίστες, αλλά φίλους. Κάθε ένας από τους επισκέπτες που επιλέγουν τη Villa Boscarino είναι μοναδικός και μας αρέσει να τον γνωρίζουμε ακόμα και μέσα από το αρχικό αίτημα κράτησης, στο οποίο ανταποκρινόμαστε με απόλυτη προσοχή. Θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουμε σχεδόν εμμονή στο να παρουσιάζουμε την ιστορία της Βίλας και τις αξίες της φιλοξενίας μας, δημιουργώντας μια εξατομικευμένη εμπειρία ταξιδιού.

Κάποιο αγαπημένο design αντικείμενο, όπως ένα έπιπλο για παράδειγμα;

Η Eames Plastic Side Chair “DSW” καρέκλα, σχεδιασμένη από τον Charles & Ray Eames το 1950, η οποία αντιπροσωπεύει μία από τις πιο αξιοσημείωτες συνεισφορές στο σύγχρονο design.

Τι μπορώ να βρω στη Βίλα που δεν μπορώ να βρω πουθενά αλλού;

Έναν ιδιωτικό κήπο 2000 τετραγωνικών μέτρων, που προσφέρει στους επισκέπτες μια χαλαρωτική και ιδιωτική όαση, όπου μπορούν να απολαύσουν τον ελεύθερο τους χρόνο ανάμεσα σε οπωροφόρα δέντρα και ήρεμη φύση. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, μπορούν ακόμα να απολαύσουν το πρωινό τους στην αυλή.

villa boscarino room

Προσφέρει το ξενοδοχείο σας κάποια μοναδική υπηρεσία, που οι επισκέπτες δεν μπορούν εύκολα να βρουν αλλού; 

Η Βίλα, δεν είναι απλά ένα ξενοδοχείο. Είναι περισσότερο μια κοινότητα, κυρίως λόγω του αριθμού των ανθρώπων που εμπλέκονται στην ιδεολογία του καταλύματος. Είναι άνθρωποι που ζουν κοντά μας και είναι εξοικειωμένοι με το κατάλυμα, αφού σχετίζονται με την τοποθεσία. Έχουν μεγαλώσει στην περιοχή, και έχουν εμπλακεί με το περιβάλλον του σπιτιού. Κάποιοι είναι παιδιά και εγγόνια των ανθρώπων που έχουν εργαστεί για την οικογένεια του Boscarino, ή άνθρωποι που είναι παθιασμένοι με το γεγονός της ‘αναγέννησης’ της Βίλας, καθώς θυμούνται την προηγούμενη κατάσταση εγκατάλειψής της. Κάθε μέρα, άνθρωποι έρχονται για να ‘συναντήσουν’ και πάλι τη Villa Boscarino και να μας πουν διαφορετικές ιστορίες για αυτήν. Με τον τρόπο αυτό, γινόμαστε μία δίοδος επικοινωνίας και επαφής, μεταξύ ντόπιων και φιλοξενουμένων.