Διαβάστε 5 έξυπνα tips για να δημιουργήσετε την απόλυτη εμπειρία ευεξίας στο ξενοδοχείο σας και να επιτύχετε μεγαλύτερη ανάπτυξη στις πωλήσεις σας!

12 mins read

Όπως επισημαίνεται και στο skift, η σταθερή δημοτικότητα των Hotel Gyms τα έχει αναγάγει σε ταξιδιωτικό trend, που είναι δύσκολο να αγνοηθεί. Τη σημερινή εποχή, τo γυμναστήριο είναι μεταξύ των κορυφαίων και πιο αναζητηθέντων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων κατά την έρευνα των ταξιδιωτών, πριν ολοκληρώσουν την κράτησή τους. Ωστόσο, πολύ λίγοι ξενοδόχοι δίνουν στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου τους, την απαιτούμενη προσοχή και συχνά το αντιμετωπίζουν ως το μέσο για να επιτύχουν την 5* κατηγοριοποίησή τους.

Αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη γυμναστηρίων μη φιλικών προς τον πελάτη, τα οποία δημιουργούνται με τις ελάχιστες απαιτήσεις, αγνοώντας τη χρησιμότητά τους ως πρόσθετη πηγή εισοδήματος. Αυτή η αντίληψη έχει αρχίσει να διαφοροποιείται από το 2020, καθώς ένα μεγάλο πλήθος ταξιδιωτών είχε αρχίσει να ενδιαφέρεται για το γυμναστήριο του ξενοδοχείου ως facility, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στις κορυφαίες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις για το 2020. Λόγω της πανδημίας ωστόσο, υπήρξε μία σημαντική ύφεση στις αναζητήσεις ξενοδοχειακών γυμναστηρίων από τους ταξιδιώτες, καθώς λόγω των lockdowns υπήρχε και μεγάλη δυσκολία στις μετακινήσεις και τα ταξίδια. Επίσης, σύμφωνα με τη νέα πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ταξιδιώτης εν μέσω πανδημίας, δύσκολα θα επιλέξει να γυμναστεί σε κοινόχρηστο γυμναστήριο. Συνεπώς, θα πρέπει να εξερευνήσετε και άλλες δυνατότητες για άθληση στο ξενοδοχείο σας, όπως π.χ. in-room fitness για να προσελκύσετε και περισσότερους ταξιδιώτες στο ξενοδοχείο σας!

Αυτή η εικόνα, βλέπουμε ότι με την είσοδο το 2021, έχει αρχίσει να τροποποιείται σημαντικά και πλέον η λέξη-κλειδί “hotel gym” έχει αρχίσει να γίνεται trend στις αναζητήσεις της Google για το 2021, σε μία πρόσφατη έρευνα poy κάναμε στα Google Trends, ενώ συναφείς λέξεις-κλειδιά όπως best hotel gyms, και hotel fitness center αντίστοιχα αυξάνουν συνεχώς τη δυναμική τους με την έλευση του νέου έτους. Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, τα πέντε βήματα που θα διασφαλίσουν μια επιτυχημένη εμπειρία γυμναστικής στο ξενοδοχείο και μερικές επιπλέον συμβουλές από την ομάδα μας.

Εξασφαλίστε σωστό φωτισμό σε όλο το γυμναστήριο, minimal και σύγχρονο σχεδιασμό του εξοπλισμού και, εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν, μία ωραία θέα για τους επισκέπτες

γυμναστήριο ξενοδοχείου hotelier academy

Το πρώτο βήμα για μια ολοκληρωμένη fitness εμπειρία είναι ο καθορισμός του design και της τοποθεσίας του γυμναστηρίου. Το γυμναστήριο του ξενοδοχείου πρέπει να είναι κατάλληλα φωτισμένο, επομένως, συνιστάται να τοποθετηθεί σε όροφο ή στο roof-top του ξενοδοχείου, αλλά όχι στο υπόγειο και να εξοπλιστεί με floor-to-ceiling παράθυρα, τα οποία θα επιτρέπουν την είσοδο στο εσωτερικό όσο το δυνατόν περισσότερου φυσικού φωτός. Το γυμναστήριο του ξενοδοχείου σας πρέπει, επίσης, να είναι ευρύχωρο, γι’αυτό μην αρκεστείτε στις ελάχιστες απαιτήσεις χώρου.

Η θέα είναι εξίσου σημαντική. Από τη μία πλευρά, τα ξενοδοχεία πόλης μπορούν να επιλέξουν να διαμορφώσουν το γυμναστήριο τους στους τελευταίους ορόφους, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν την θέα της πόλης ενώ ασκούνται. Από την άλλη πλευρά, τα ξενοδοχεία στην ύπαιθρο έχουν αρκετά περισσότερες επιλογές, καθώς διαθέτουν πολλά σημεία με ωραία θέα. Δεδομένων των συνθηκών, ορισμένα resorts μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν ένα υπαίθριο γυμναστήριο, προωθώντας περαιτέρω την αλληλεπίδραση των επισκεπτών με τη φύση και την ευημερία.

Φυσικά, καταλαβαίνουμε ότι πολλοί από εσάς ίσως έχετε ήδη διαμορφώσει το γυμναστήριό σας σε υπόγειο ή/και περιορισμένο χώρο, ωστόσο, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την εμπειρία του γυμναστηρίου σας, ακόμα και αν είναι υπόγειο. Παρακάτω, θα βρείτε τις τρεις πιο συνήθεις μεθόδους:

  • Ο φωτισμός πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικός: Αποφύγετε τα φώτα οροφής και προτιμήστε κρυφό led φωτισμό, ο οποίος διαχέει το φως ομοιόμορφα. Για να πάτε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε φώτα που μιμούνται το ηλιακό φως.
  • Οι καθρέφτες είναι ο καλύτερός σας φίλος: Χρησιμοποιήστε floor-to-ceiling καθρέφτες καθώς η αντανάκλαση φωτίζει ακόμη περισσότερο τον χώρο. Επιπλέον, προσθέτουν βάθος, κάνοντας το γυμναστήριό σας να φαίνεται πολύ πιο ευρύχωρο.
  • Συμπεριλάβετέ το στο concept και το design σας: Μετατρέψτε το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, το οποίο οι ταξιδιώτες θα ανυπομονούν να βιώσουν. Διακοσμήστε τον χώρο με φυσικά υλικά όπως λίθους και γήινα χρώματα και μετατρέψτε το υπόγειο γυμναστήριό σας σε μια σπηλιά ευεξίας.

Φυσικά, το design του εξοπλισμού πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη. Ένας κομψός και μοντέρνος σχεδιασμός προσθέτει μια ακόμη αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο του γυμναστηρίου.

*Sponsored

Πώς ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός της Technogym μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω το design του γυμναστηρίου σας και να αυξήσει την δημοτικότητά σας στους fitness ταξιδιώτες;

Συνεργαζόμενη με περισσότερα από 16.000 ξενοδοχεία και κρουαζιέρες παγκοσμίως, η Technogym δημιούργησε μια σειρά ξενοδοχειακών λύσεων που βελτιώνουν την εμπειρία ευεξίας στον χώρο του ξενοδοχείου. Ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός της Technogym προσέλκυσε το ενδιαφέρον της fitness κοινότητας λόγω της καινοτόμου προσέγγισής του. Αλλά πώς μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το ιδανικό γυμναστήριο για το ξενοδοχείο σας;

  • Μοντέρνο design υπογεγραμμένο από Ιταλό καλλιτέχνη: Ο εξοπλισμός γυμναστηρίου της Technogym υπογράφεται από τον Ιταλό σχεδιαστή Antonio Citterio, ο οποίος πρόσθεσε στον εξοπλισμό μια κομψή, μοντέρνα οπτική, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα του γυμναστηρίου (είναι σαν κοσμήματα!).
  • Καινοτόμος τεχνολογία για μια smart εμπειρία: Όλοι οι διάδρομοι και τα ποδήλατα διαθέτουν o-led οθόνες, μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες ενώ ασκούνται. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα μέσω της ειδικής εφαρμογής της Technogym.
  • Εργονομία και απόδοση: Ο minimal και εργονομικός σχεδιασμός του εξοπλισμού μειώνει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται η υπηρεσία housekeeping να τον καθαρίσει, ενώ, παράλληλα, μεγιστοποιεί την εμπειρία ακόμα και σε μικρούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να προωθήσετε την επιχείρησή σας στην Hotelier Academy

 

Καθορίστε μία ολοκληρωμένη εμπειρία Cardio μέσα στο ξενοδοχείο, καθώς είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες γυμναστικής. Μην αρκεστείτε στις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου, αλλά δημιουργείστε εμπειρίες σε όλο το ξενοδοχείο που ενισχύουν περαιτέρω την cardio εμπειρία

γυμναστήριο ξενοδοχείου hotelier academy

Ας προχωρήσουμε τώρα στον πυρήνα της fitness εμπειρίας του ξενοδοχείου σας – το Cardio. Η καρδιαγγειακή άσκηση, που ονομάζεται επίσης και αερόβια, είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους άσκησης και εκτελείται τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες. Καθώς οι περισσότεροι από τους επισκέπτες σας θα ενδιαφέρονται για αυτό το είδος άσκησης, προδιαγράφοντας μια cardio εμπειρία στο ξενοδοχείο σας εξασφαλίζετε την ικανοποίηση ενός μεγάλου ποσοστού των επισκεπτών σας – ακόμη και αν δεν έχετε γυμναστήριο.

Εάν η κατασκευή και η διάταξη του ξενοδοχείου σας δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια καθορισμένη περιοχή γυμναστικής, μπορείτε, και καλό θα ήταν, να συμπεριλάβετε εξοπλισμό cardio σε ένα ειδικό και προσχεδιασμένο σημείο στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι το “cardio-spot” σας βρίσκεται μπροστά από ένα παράθυρο, το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν τη θέα ενώ ασκούνται. Με αυτόν τον τρόπο, θα αισθάνονται πολύ πιο άνετα, καθώς θα μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από το τοπίο μπροστά τους.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να περιορίσετε τον εαυτό σας στους χώρους του ξενοδοχείου. Προδιαγράψτε μια σειρά υπαίθριων δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν cardio ασκήσεις, όπως τρέξιμο στο δάσος, cardio-sessions σε ένα όμορφο σημείο του ξενοδοχείου (στο rooftop ή στη φύση) ή ακόμη και τζόκινγκ στα πιο δημοφιλή κοντινά αξιοθέατα.

Μεταμορφώστε την συνεδριακή αίθουσά σας σε ένα δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον μέσω του Wellness Ball – Active Sitting. Εκτός από πρακτικές, οι μπάλες αυτές βοηθούν στην καλύτερη στάση του σώματος ενώ παράλληλα δίνουν έναν πιο διασκεδαστικό και φιλικό τόνο στην ατμόσφαιρα της συνάντησης.

Άσκηση εντός του δωματίου: Χρησιμοποιήστε εξοπλισμό εύκολης αποθήκευσης σε όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου και ογκώδη μηχανήματα γυμναστικής, όπως διαδρόμους και ποδήλατα, μόνο στα μεγαλύτερα. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από το κρεβάτι

γυμναστήριο ξενοδοχείου hotelier academy

Σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις στο fitness, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να διαθέτουν εξοπλισμό γυμναστηρίου και στα δωμάτια, κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό για τους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να ασκηθούν αλλά δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να επισκεφθούν το γυμναστήριο, όπως, για παράδειγμα, οι business travellers ή οι γονείς με μικρά παιδιά . Αλλά ποιο είδος εξοπλισμού γυμναστικής θα πρέπει να συμπεριλάβετε σε ένα δωμάτιο και ποια δωμάτια θα πρέπει να προσφέρουν τέτοιο εξοπλισμό;

Πρώτα απ ‘όλα, ελεύθερα βάρη. Τα ελεύθερα βάρη μπορούν εύκολα να αποθηκευθούν χωρίς να καταλάβουν πολύ χώρο, καθιστώντας τα μια τέλεια επιλογή για όλα τα είδη δωματίων. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να προσφέρετε πιο ογκώδη μηχανήματα, όπως ποδήλατα και διάδρομους, τα δωμάτια πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο μέγεθος, ώστε να μην φαίνονται πολύ μικρά και να υποβαθμίζουν την εμπειρία του επισκέπτη.

Προτιμήστε να τοποθετήσετε τον εξοπλισμό γυμναστήριου όσο το δυνατόν πιο μακριά από το κρεβάτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να συμπεριλάβετε τον ογκώδη εξοπλισμό στο ξεχωριστό καθιστικό της σουίτας, κατά προτίμηση δίπλα σε ένα παράθυρο με θέα!

Προσφέρετε στους καλεσμένους σας μια εξατομικευμένη γυμναστική εμπειρία δημιουργώντας ένα in-room gym-kit, το οποίο θα περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα χρειαστούν για να προπονηθούν εντός του δωματίου τους.

*Sponsored

Technogym Wellness Suite: Δημιουργήστε το ιδανικό σκηνικό δωματίου για τους fitness ταξιδιώτες

Το Wellness Room και Wellness Suite, οι σημαντικότερες ξενοδοχειακές καινοτομίες της Technogym, δημιουργούν την απόλυτη εμπειρία γυμναστικής εντός δωματίου, εξατομικευμένη στις ανάγκες των ταξιδιωτών. Και τα δύο δωμάτια διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό γυμναστικής από τις Home, Personal και Artis Συλλογές που είναι ευρέως δημοφιλείς για την ικανότητά τους να μετατρέψουν ακόμα και τη μικρότερη περιοχή σε ένα σύγχρονο και κομψό χώρο για άσκηση.

Η Technogym προτείνει: Δημιουργήστε θεματικά δωμάτια με βάση το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Μπορείτε να δημιουργήσετε ειδικά δωμάτια για δρομείς (εξοπλισμένα με διάδρομους) ή ειδικά δωμάτια για αναβάτες (εξοπλισμένα με ποδήλατα).

Φυσικά, η Technogym δεν έχει παραμελήσει τα μικρότερα δωμάτια, προσφέροντας δύο επιπλέον ξενοδοχειακές λύσεις, οι οποίες είναι τόσο προσιτές όσο και με μηδενικές απαιτήσεις χώρου, το Wellness A La Carte και Wellness upon Demand. Το Wellness A La Carte είναι ένα ειδικό wellness μενού που η Technogym δημιουργεί για το ξενοδοχείο με μια ποικιλία εξοπλισμού όπως μπάλα προπόνησης, βάρη και pad, τα οποίο οι επισκέπτες μπορούν να ζητήσουν για το δωμάτιό τους. Το Wellness on Demand, από την άλλη πλευρά, είναι μια ποικιλία εργαλείων πολυμέσων και βίντεο που θα κάνουν τους πελάτες σας να αισθάνονται σαν να έχουν τον δικό τους προσωπικό γυμναστή στο δωμάτιο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να προωθήσετε την επιχείρησή σας στην Hotelier Academy

 

Δημιουργήστε ένα εξατομικευμένο Detox Cuisine Menu, διαθέσιμο στο σπα, στο δωμάτιο και στα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Επίσης, προσθέστε ένα healthy corner στο πρωινό σας, καθώς και κοκτέιλ αποτοξίνωσης στα μπαρ σας!

γυμναστήριο ξενοδοχείου hotelier academy

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την fitness εμπειρία στο ξενοδοχείο από ένα καλό μενού αποτοξίνωσης / χαμηλών θερμίδων. Το πρώτο γεύμα που απαιτεί την προσοχή σας είναι το πρωινό. Φροντίστε να συμπεριλάβετε πολλές υγιεινές επιλογές, όπως super foods, τα οποία είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον πρωινό μπουφέ σας και θα προκαλέσουν θετική έκπληξη σε όλους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου (ακόμη και εκείνους που δεν ενδιαφέρονται για την fitness εμπειρία).

Επίσης, συνιστούμε όχι μόνο να συμπεριλάβετε μια ποικιλία από συνταγές χαμηλών θερμίδων στο μενού του εστιατορίου σας, αλλά και να δημιουργήσετε ένα ειδικό  detox μενού με υγιεινά σνακ και χυμούς, τα οποία θα διατίθενται στο χώρο του σπα και στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Για μία fun διάσταση στην εμπειρία ευεξίας του ξενοδοχείου σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη και μερικά signature detox cocktails.

Χρησιμοποιήστε τη Fitness Εμπειρία για να προσελκύσετε περισσότερους ταξιδιώτες στο ξενοδοχείο σας, καθιστώντας τη μέρος της ταυτότητάς σας. Δημιουργήστε μια καμπάνια μάρκετινγκ με στοχευμένες φωτογραφίες που υπογραμμίζουν την fitness εμπειρία, ειδικά άρθρα σε τρίτα μέσα και καμπάνιες στην Google.

γυμναστήριο ξενοδοχείου hotelier academy

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την fitness εμπειρία του ξενοδοχείου σας για να αυξήσετε τις συνολικές σας κρατήσεις. Πρώτα απ ‘όλα, δημιουργήστε μια targeted φωτογράφιση που θα υπογραμμίζει τις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου σας και την εμπειρία ευεξίας μέσα στο ξενοδοχείο. Για ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε βίντεο μικρού μήκους. Φυσικά, η δημιουργία του περιεχομένου δεν σημαίνει τίποτα χωρίς την απαραίτητη διανομή.

Χρησιμοποιήστε το φωτογραφικό σας υλικό για να βελτιώσετε τα προφίλ στα OTAs, ενώ παράλληλα σχεδιάστε μια ειδική ενότητα στον website σας με όλο το διαθέσιμο περιεχόμενο (φωτογραφίες και πληροφορίες). Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε sponsored posts σε travel blogs σχετικά με την υγεία και το fitness. Και, τέλος, η Google είναι ο καλύτερός σας φίλος σας (για άλλη μια φορά), καθώς μπορείτε να αναπτύξετε αρκετές Google καμπάνιες που στοχεύουν αυτά τα κοινά με πολύ χαμηλό κόστος.

Fancy Hotel Idea: Δημιουργήστε μια ειδική περιοχή ευεξίας στο ξενοδοχείο σας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να ασκηθούν με τα καθημερινά τους ρούχα. Μπορείτε να το ονομάσετε το fitness lounge του ξενοδοχείου σας – είμαστε σίγουροι ότι θα το λατρέψουν!

Επίλογος

Αυτά είναι τα σημαντικότερα σημεία που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε την ιδανική fitness εμπειρία, είτε έχετε ένα 5* Resort είτε ένα μικρό Boutique Hotel. Και, ποτέ μην ξεχνάτε ότι η συνοχή είναι το κλειδί για την επιτυχία. Ακόμα και αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου του ξενοδοχείου σας συντηρείται κατάλληλα κάθε χρόνο, έτσι ώστε να διατηρείται η premium εμπειρία!