Μάθετε σε ποια σημεία του καταλύματος μπορείτε να προσθέσετε φωτεινές επιγραφές, και ειδικά tips που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

6 mins read

Η βιομηχανία της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, έτσι και οι υποδομές των καταλυμάτων αναβαθμίζονται για να προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής στους ταξιδιώτες. Μία από τις υποδομές που έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, και πάντοτε με τη συμβολή της τεχνολογίας, είναι οι επιγραφές, που πλέον αντικαθίστανται από τις φωτεινές επιγραφές και παίζουν κομβικό ρόλο στη ξενοδοχειακή εμπειρία.

Πώς, όμως, οι φωτεινές επιγραφές μπορούν να επηρεάσουν την εμπειρία των επισκεπτών σας και τη λειτουργικότητα του καταλύματός σας; Οι φωτεινές επιγραφές έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ένα στοιχείο εντυπωσιασμού στο ξενοδοχείο, βελτιώνοντας αισθητά το design του, και ταυτόχρονα δημιουργώντας ένα πιο οικείο περιβάλλον για τους επισκέπτες.

Ποια είναι τα σημεία του ξενοδοχείου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι φωτεινές επιγραφές; Ας τα ανακαλύψουμε παρακάτω!

Στην κεντρική σήμανση του ξενοδοχείου

Photo by Marten Bjork on Unsplash

Η κεντρική σήμανση του ξενοδοχείου είθισται να είναι από τα πιο συνήθη σημεία όπου χρησιμοποιούνται φωτεινές επιγραφές. Αυτό συμβαίνει, διότι η κεντρική σήμανση υπήρξε ανέκαθεν μία από τις πιο σημαντικές επιγραφές σε ένα ξενοδοχείο, επηρεάζοντας σημαντικά την πρώτη εντύπωση του επισκέπτη, ενώ βοηθώντας τον ταυτόχρονα να εντοπίσει το ξενοδοχείο πιο εύκολα. Η κεντρική σήμανση πρέπει να έχει ένα αρκετά μεγάλο μέγεθος και το φως δεν πρέπει ποτέ να επισκιάζει τα γράμματα. Το χρώμα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι θερμό και “οικείο”, ενώ φροντίστε να συνάδει με την ταυτότητα του ξενοδοχείου σας.

Χρήσιμη Συμβουλή: Βεβαιωθείτε πως η φωτεινή επιγραφή που χρησιμοποιείται για την κεντρική σήμανση του ξενοδοχείου σας, δεν είναι πολύ έντονα φωτισμένη γιατί θα επισκιάσει τα γράμματα καθώς το έντονο φως, ίσως δημιουργήσει κακή εντύπωση τις βραδινές ώρες.

*Sponsored

σήμανση ξενοδοχείου

Με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρία στην προδιαγραφή και κατασκευή σημάνσεων, η εταιρεία Bratti είναι η πλέον καταλληλότερη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την τοποθέτηση και τη συντήρηση φωτεινών επιγραφών σε ξενοδοχεία, δημιουργώντας ένα άψογο αποτέλεσμα πλήρως εναρμονισμένο με το design του ξενοδοχείου σας και με μειωμένο λειτουργικό κόστος.

Η εταιρεία διαθέτει νέας τεχνολογίας φωτεινές επιγραφές, που χρησιμοποιούν led λαμπτήρες ελάχιστης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, και χωρίς την ανάγκη για συντήρηση του ηλεκτρολογικού υλικού μετά την τοποθέτησή του. Η εγκατάστασή τους γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία της εταιρείας και εξυπηρετούν όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Τέλος, οι πινακίδες εσωτερικής και εξωτερικής σήμανσης είναι εξαιρετικά λεπτές με πάχος μόνο 10mm και φωτισμό Led, που επιτρέπει την επιλογή θερμοκρασίας του λευκού χρώματος (3000Κ, 6500Κ, 8000Κ). Ο φωτισμός των πινακίδων είναι εφικτός σε οποιοδήποτε υλικό επιλέξετε: inox, αλουμίνιο, γυαλί, plexiglass, corian.

Διαβαστε περισσοτερα

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να προωθήσετε την επιχείρησή σας στη Hotelier Academy

 

Στη σήμανση των διαδρόμων και των πορτών

Με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών και των φωτεινών επιγραφών στην αγορά, η σήμανση στους διαδρόμους των δωματίων απέκτησε διαφορετική βαρύτητα. Οι φωτεινές επιγραφές στους διαδρόμους, όχι μόνο δημιουργούν μία πιο οικεία ατμόσφαιρα για τους ταξιδιώτες, αλλά τους διευκολύνουν, καθώς καθιστούν πιο εύκολη την εύρεση των δωματίων τους. Μπορούν να βοηθήσουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν υποδομές που ίσως να μην γνώριζαν. Και, τέλος, μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά το Housekeeping Department, σε περίπτωση που πρόκειται για ηλεκτρονικές επιγραφές.

Χρήσιμη Συμβουλή: Ρυθμίστε το χρώμα των Φωτεινών Επιγραφών σας έτσι ώστε να αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Την ημέρα μπορείτε να τα ρυθμίσετε σε ψυχρό φωτισμό, ενώ το βράδυ μπορείτε να ρυθμίσετε σε πιο ζεστό φωτισμό.

Στη σήμανση των outlets (F&B, Spa, κ.α.)

Photo by Alex Knight on Unsplash

Τα outlets αποτελούν μέρος των κύριων χώρων του ξενοδοχείου σας, οπότε είναι άκρως σημαντικό να τους δώσετε την απαραίτητη προσοχή και να διαμορφώσετε την ηλεκτρονική σήμανση ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε outlet. Για παράδειγμα, στο Spa, πρέπει να δώσετε αρκετή έμφαση έτσι ώστε οι φωτεινές σας πινακίδες να είναι ήπια φωτισμένες και να προάγουν το αίσθημα χαλάρωσης που απαιτεί ο χώρος. Από την άλλη, στο εστιατόριο, πρέπει να λάβετε υπ’όψιν σας από το είδος εστιατορίου (diner, gourmet, traditional) μέχρι και τι είδους κουζίνα προσφέρετε. Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο με fast food κουζίνα χρειάζεται ψυχρό φωτισμό, ενώ από την άλλη, ένα εστιατόριο με παραδοσιακή Ιταλική κουζίνα χρειάζεται θερμές αποχρώσεις.

Χρήσιμη Συμβουλή: Φροντίστε οι πινακίδες σας να εναρμονίζονται πλήρως με τον χώρο και να μην φαντάζουν παράταιρες (τόσο χρωματικά όσο και αισθητικά), καθώς, το σωστό design τους μπορεί να επιφέρει και καλύτερο upselling.

*Sponsored

σήμανση ξενοδοχείου

Η εταιρεία Bratti πρόσφατα λάνσαρε έναν αναβαθμισμένο τύπο “φωτεινών” επιγραφών, τις ηλεκτρονικές πινακίδες με λειτουργία wi-fi. Οι καινοτόμες αυτές Ηλεκτρονικές πινακίδες λειτουργούν με wi-fi, έχοντας ελάχιστα κόστη εγκατάστασης και συντήρησης σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ο λόγος που θεωρούνται ως ένας αναβαθμισμένος τύπος φωτεινών επιγραφών είναι διότι πέρα από την δημιουργία ενός μοντέρνου και όμορφου αισθητικά περιβάλλοντος, συμβάλλουν σημαντικά και στο λειτουργικό κομμάτι του ξενοδοχείου. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Έχουν κατασκευαστεί εξολοκλήρου από την εταιρεία Bratti, δίνοντας τη δυνατότητα να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε σχέδιο έχετε επιλέξει για το ξενοδοχείο σας.
  2. Προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες για το Operation με τις φωτεινές ενδείξεις: Μην Ενοχλείτε (Κόκκινο), Διαθέσιμο για Καθάρισμα (Πράσινο).
  3. Η διασύνδεσή τους με το κεντρικό σύστημα γίνεται εύκολα μέσω WiFi και ενός ειδικού server που εγκαθίσταται στο σημείο της reception, ελευθερώνοντάς σας χώρο από περιττές πλέον καλωδιώσεις.

Διαβαστε περισσοτερα

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να προωθήσετε την επιχείρησή σας στη Hotelier Academy

 

Σε Instagram Hotspots στο ξενοδοχείο (πισίνες, κλπ)

Photo by Austin Chan on Unsplash

Ένα νέο είδος facility που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στα ξενοδοχεία είναι τα Instagram Hotspots. Πολλοί από τους ταξιδιώτες που θα επισκεφτούν το ξενοδοχείο σας, θα ψάξουν για ένα σημείο να βγάλουν ωραίες φωτογραφίες. Γιατί λοιπόν δεν τους διευκολύνετε, παρουσιάζοντας τα καλύτερα σημεία; Φροντίστε τα μηνύματα στα “Instagram Hotspots” να είναι έξυπνα και “διασκεδαστικά”.

Χρήσιμη Συμβουλή: Στο μήνυμα πρέπει να αναφέρετε γιατί θεωρούνται Instagram Hotspots. Ένα παράδειγμα μηνύματος θα ήταν “God, I love this View” και ένα βελάκι που να δείχνει προς την θέα!

Αυτά είναι τα σημεία που μπορείτε να τοποθετήσετε φωτεινές επιγραφές. Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε να δώσετε ιδιαίτερη βάση στο design των επιγραφών σας, φωτεινές ή μη, καθώς θα πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένες με το design του ξενοδοχείου σας. Έτσι, θα φαντάζουν ως μέρος της ξενοδοχειακής εμπειρίας που προσφέρετε και δεν θα είναι παράταιρες με το συνολικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας ένα ακόμη πιο οικείο περιβάλλον για τους επισκέπτες σας.

Το άρθρο για τις ιδέες σήμανσης ξενοδοχείου, αναπτύχθηκε από την Hotelier Academy σε συνεργασία με την εταιρεία bratti.