Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών guest directories και πώς μπορούν να επηρεάσουν την εμπειρία διαμονής; Ας ανακαλύψουμε τους 4 κύριους λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφιοποιήσετε το guest directory σας.

7 mins read

Με τα ξενοδοχεία να αναπτύσσονται συνεχώς και την τεχνολογία να είναι πλέον ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία και βιωσιμότητα ενός καταλύματος, η διατήρηση των παραδοσιακών χάρτινων καταλόγων που αποτελούσαν μέχρι πρόσφατα τα guest directories έχει καταστεί σχεδόν αδύνατη, καθώς είναι μια από τις πιο χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες.

Ο ρόλος του guest directory είναι να παρέχει στους επισκέπτες πληροφορίες για το ξενοδοχείο, το μενού του room service και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στον προορισμό. Είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά μιας αναβαθμισμένης εμπειρίας διαμονής, επομένως είναι ένα στοιχείο απαραίτητο σε κάθε ξενοδοχείο, που δεν πρέπει να παραλείπεται.

Καθώς η τεχνολογία έχει διεισδύσει πλήρως στον τομέα της φιλοξενίας, είναι φυσικό να έχει επηρεάσει και τα guest directories, τα οποία έχουν γίνει πλέον ψηφιακά και με πολλές περισσότερες δυνατότητες από τις προηγούμενες μορφές τους, καθώς και με επιπλέον οφέλη που επηρεάζουν τη λειτουργία του ξενοδοχείου. Ας μάθουμε πώς οι ψηφιακοί κατάλογοι μπορούν να επηρεάσουν την εμπειρία επισκεπτών ενός ξενοδοχείου.

*Sponsored

SuitePad: Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να επικοινωνείτε με τους πελάτες του ξενοδοχείου σας

Το SuitePad είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ψηφιοποίησης των δωματίων σας. Είναι ένα tablet δημιουργημένο σύμφωνα με τις ανάγκες των σύγχρονων ξενοδόχων, που περιέχει όλες τις βασικές υπηρεσίες ενός μοντέρνου tablet αλλά και επιπλέον εφαρμογές που βελτιώνουν την επικοινωνία με τους επισκέπτες, μειώνουν τα κόστη και βελτιώνουν τις διαδικασίες, οδηγώντας σε υψηλότερα έσοδα από τις πωλήσεις.

Το SuitePad αυτοματοποιεί τις επικοινωνίες και σας βοηθάει να ‘μιλάτε’ απευθείας με τους πελάτες του ξενοδοχείου σας, έτσι ώστε να τους ενημερώνετε για νέες προσφορές, να προωθείτε τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις σας, να τους καθοδηγείτε ως προς τις τοπικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες και να παρέχετε χρήσιμες πληροφορίες που θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό τη διαμονή τους. Το καλύτερο είναι ότι όλα αυτά μπορείτε να τα πετύχετε μέσω push μηνυμάτων και PMS αυτοματοποίησης, οπότε το ξενοδοχείο σας επωφελείται και οικονομικά.

Learn more

Βελτιώνουν την επικοινωνία με τους επισκέπτες, επιτρέποντάς σας να στέλνετε προσωποποιημένα μηνύματα και να προωθείτε τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις σας σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών σας

Η επικοινωνία με τους επισκέπτες σας κατά τη διαμονή τους είναι πολύ σημαντική για τη συνολική τους εμπειρία και τις συμπληρωματικές σας πωλήσεις. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί αρκετοί τρόποι που διευκολύνουν την αλληλεπίδραση των επισκεπτών με το ξενοδοχείο, τους οποίους σταδιακά όλο και περισσότερα ξενοδοχεία ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν.

Μέχρι πρόσφατα, το τηλέφωνο ήταν το πιο άμεσο και δημοφιλές μέσο αλληλεπίδρασης ενός καταλύματος με τους επισκέπτες του. Αν και το τηλέφωνο του δωματίου είναι ακόμα πολύ βασικό να υπάρχει, σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για περιπτώσεις ανάγκης, καθώς οι ταξιδιώτες φαίνεται να μην προτιμούν να καλούν απευθείας την Υποδοχή για τα αιτήματα ή τις ερωτήσεις τους.

Από την άλλη, τo tablet στο δωμάτιο γίνεται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλές, καθώς πηγαίνει το guest directory ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας στους πελάτες να αναλάβουν δράση. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν online παραγγελίες, να επικοινωνήσουν με την Υποδοχή με το πάτημα ενός κουμπιού ή ακόμα και να βρουν διαδραστικούς χάρτες με δραστηριότητες στις κοντινές περιοχές. Ο έλεγχος των στοιχείων του δωματίου, όπως για παράδειγμα η θερμοκρασία ή τα φώτα, είναι επίσης εφικτός.

Μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του δωματίου, συμβάλλοντας σε μια πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία διαμονής

Η βιωσιμότητα είναι το μέλλον του ξενοδοχειακού κλάδου, γι’ αυτό και οι ξενοδόχοι καλούνται ήδη να επενδύσουν στις αντίστοιχες πρακτικές για τη λειτουργία των ξενοδοχείων τους. Η ψηφιοποίηση του guest directory δεν θα επηρεάσει μόνο την οικολογική αλλά και την οικονομική βιωσιμότητα του ξενοδοχείου σας, αφού μειώνει σημαντικά τα κόστη.

Με τους χάρτινους καταλόγους να αποτελούν παρελθόν, το κόστος της παραγωγής και ενημέρωσης των καταλόγων μειώνεται στο ελάχιστο. Παράλληλα, τα ψηφιακά guest directories έχουν μηδαμινές επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς τα tablets διαρκούν πολύ περισσότερο από το χαρτί, ενώ οι επισκέπτες φαίνεται ότι τα προσέχουν περισσότερο.

*Sponsored

Πώς βοηθάει το SuitePad τα ξενοδοχεία να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και να προωθούν τις υπηρεσίες των δωματίων τους ως σημείο κλειδί της upselling πολιτικής τους;

Η SuitePad είναι μια εταιρεία που παρέχει tablets με υπηρεσίες concierge για τα δωμάτια των ξενοδοχείων, με υψηλού επιπέδου built-in λογισμικό που διευκολύνει την εσωτερική επικοινωνία με τους επισκέπτες σας. Πώς, όμως, σας βοηθάει αυτή η τεχνολογία να μειώσετε τα κόστη και να είστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον;

  • Όχι άλλο τυπωμένο υλικό: Το tablet της Suitepad αντικαθιστά τους καταλόγους, τα μενού και το προωθητικό υλικό των δωματίων με ψηφιακή πληροφορία υψηλού επιπέδου. Η χρήση της τεχνολογίας στο room service μπορεί επίσης να ενισχύσει τις εσωτερικές πωλήσεις σας και να προωθήσει ένα πιο οικολογικό προφίλ.
  • Πρωθείστε τις πωλήσεις γευμάτων στο δωμάτιο: Προκειμένου να συμβαδίζετε με τη νέα παγκόσμια ξενοδοχειακή τάση που καλεί τους επισκέπτες να ‘μείνουν μέσα’, να ακολουθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις, είναι σημαντικό να ενισχύσετε τα γεύματα στο δωμάτιο.
  • Guest Room Tablet Buyers Guide: Τα δεδομένα που παρουσιάζονται στον τελευταίο Guest Room Tablet Buyers Guide της SuitePad δίνουν μια αποκλειστική εικόνα των τελευταίων τάσεων στα guest room tablets και των βασικών πλεονεκτημάτων αυτής της τεχνολογίας, για την οποία οι ξενοδόχοι μπορεί να μην είναι ενήμεροι. Τα ξενοδοχεία μπορούν να εφαρμόσουν αυτά τα ευρήματα στις τακτικές ενίσχυσης των πωλήσεων του room service.
  • SuiteCast: Αυτό το νέο χαρακτηριστικό μετατρέπει τις υπάρχουσες τηλεοράσεις των ξενοδοχείων σε σύγχρονα συστήματα ψυχαγωγίας. Επομένως, τα ξενοδοχεία μπορούν να βελτιώσουν στο μέγιστο την εμπειρία των επισκεπτών τους μέσα στο δωμάτιο και να τους κάνουν να νιώσουν ‘σαν στο σπίτι τους’.

Learn more about SuitePad and their products

Το ξενοδοχείο και οι εγκαταστάσεις σας παρουσιάζονται καλύτερα, αφού μπορείτε να συμπεριλάβετε περισσότερες πληροφορίες και οπτικό περιεχόμενο

Η ανανέωση του guest directory είναι περίπλοκη διαδικασία, γι’ αυτό και τα περισσότερα τυπωμένα guest directories είναι ήδη ξεπερασμένα λίγο καιρό αφού δημιουργηθούν. Για οποιαδήποτε αλλαγή στα μενού, τις εγκαταστάσεις ή τις υπηρεσίες σας θα έπρεπε να ενημερώσετε τους καταλόγους σε όλα τα δωμάτιά σας, το οποίο είναι μια δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία. Τα ψηφιακά guest directories, από την άλλη, μπορούν να ανανεωθούν απευθείας όποτε αλλάζει κάποια από τις υπηρεσίες σας.

Επίσης, στα ψηφιακά guest directories το περιεχόμενο οπτικοποιείται καλύτερα, οι φωτογραφίες είναι καλύτερης ποιότητας και μπορούν να προστεθούν και βίντεο σχετικά με τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες σας. Τα tablets είναι επίσης πιο εύκολο να καθαριστούν, σε αντίθεση με το χαρτί, το οποίο χρειάζεται γρήγορα αντικατάσταση, κάτι που οδηγεί στο να έχουν οι περισσότεροι κατάλογοι λεκέδες ή μουτζούρες, δημιουργώντας αρνητική εντύπωση για το κατάλυμα.

Τα ψηφιακά guest directories παρέχουν δεδομένα για τη συμπεριφορά, τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών

Η συνειδητοποίηση των δυνατών και αδύναμων σημείων ενός ξενοδοχείου είναι σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της επιχείρησης. Τα ψηφιακά guest directories δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, έτσι ώστε να τελειοποιήσετε την εμπειρία διαμονής σας και να κάνετε πιο αποτελεσματικές αναβαθμίσεις στις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις σας.

Βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των πληροφοριών μπορεί να εξαχθεί και μέσω άλλων διαδικασιών, για παράδειγμα, τα αναλυτικά στοιχεία για το room service μπορούν να παρακολουθούνται και από το F&B τμήμα. Ωστόσο, οι ψηφιακοί κατάλογοι δωματίου μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από το να αναδεικνύουν απλώς τα πρώτα σε πωλήσεις προϊόντα, καθώς μπορούν να επισημάνουν και αδυναμίες, όπως φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας, λάθος τοποθέτηση προϊόντων στο μενού κ.λπ.

Ολοκληρώνοντας

Αναμφισβήτητα, τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών guest directories είναι πολλά και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας είναι σχετικά εύκολη και με χαμηλό κόστος. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε τη σωστή εταιρεία για την ψηφιοποίηση του guest directory σας, όπως τη SuitePad, η οποία παρέχει κορυφαία εξυπηρέτηση και θα σας υποστηρίξει σε οποιαδήποτε βλάβη του λογισμικού ή παρόμοιο πρόβλημα.