H Hotelier Academy παρουσιάζει ένα εξειδικευμένο άρθρο σχετικά με συμβουλές για το ιδανικό στήσιμο του ξενοδοχειακού δωματίου, που δίνει έμφαση στην αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας του ύπνου

8 mins read

Όπως όλοι ξέρουμε, η άνεση και η ποιότητα ενός ξενοδοχείου, δεν καθορίζεται από τον αριθμό αστεριών του καταλύματος, αλλά ούτε και από τα facilities του. Ένα ξενοδοχείο υψηλού επιπέδου, θα πρέπει, ασφαλώς, να συνδυάζει πολλά στοιχεία, όπως γαστρονομία και εξυπηρέτηση. Ωστόσο, η  εμπειρία του δωματίου και του ύπνου, είναι αυτές που προσδιορίζουν την ικανοποίηση των επισκεπτών και συνεπώς κατηγοριοποιεί το ξενοδοχείο σας ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα.

Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε τις βασικότερες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την εμπειρία των δωματίων σας αξεπέραστη. Στο πλαίσιο της καμπάνιας “The Hotel Mattress Project by CANDIA”, παρουσιάζουμε παρακάτω ένα πλήρες άρθρο-οδηγό για ξενοδόχους!

Ξεχάστε τα μονά κρεβάτια, ακόμη και για τις single κρατήσεις!

The Hotel Mattress Project by CANDIA

Mykonos Theoxenia Hotel, Μύκονος

DON’T

Το κρεβάτι, είναι σαφώς το πρώτο και ίσως το σημαντικότερο πράγμα που κοιτάει ένας ταξιδιώτης σε ένα δωμάτιο. Είναι, πλέον, σχεδόν απαγορευτικό σε ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας να υπάρχουν μονά κρεβάτια, τα οποία δημιουργούν μια άβολη αίσθηση, ακόμη και όταν πρόκειται για single κράτηση. Για τη δημιουργία twin τύπων δωματίου, υπάρχουν ειδικοί μηχανισμοί, οι οποίοι διαμορφώνουν τα κρεβάτια μας όπως τα επιθυμούμε. Σε αυτή, λοιπόν, την περίπτωση, η παρουσία 2 single κρεβατιών είναι πλήρως κατανοητή.

DO

Ένα king-sized κρεβάτι είναι πάντα μια ένδειξη πολυτέλειας και άνεσης, ενώ τα διπλά κρεβάτια αυξάνουν αδιαμφισβήτητα τις προσδοκίες ποιότητας ύπνου. Ένα πραγματικά πολυτελές ξενοδοχείο, θα πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το ζήτημα και να προσφέρει άνετα king-sized κρεβάτια, τα οποία όχι μόνο θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ύπνου στον πελάτη, αλλά θα ενισχύσουν και την επιθυμία να μένει στο δωμάτιο για περισσότερο χρόνο, προάγοντας τις Room Service καταναλώσεις.

Καθώς κάποια ξενοδοχεία, έχουν από τη μια αυξημένη ζήτηση για single δωμάτια, αλλά από την άλλη θέλουν να διαθέσουν λιγότερα τετραγωνικά για αυτά, η δημιουργία στρωμάτων custom διαστάσεων, μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο άνετο αποτέλεσμα, προκειμένου να αποφευχθούν τα μικρότερα και άβολα κρεβάτια. Την υπηρεσία αυτή την βρήκαμε στην εταιρεία CANDIA, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ειδικά στρώματα στις διαστάσεις που εξυπηρετεί τον κάθε ξενοδόχο, απαλλάσσοντάς τον από περιττούς περιορισμούς.

 

Δημιουργήστε Concept εμπειρίας ύπνου γύρω από τα στρώματα, που αποτελούν σημείο αναφοράς του επιπέδου ενός ξενοδοχείου

The Hotel Mattress Project by CANDIA

Stella Island Luxury Resort & Spa, Κρήτη

DON’T

Αρχικά, για την επιλογή στρώματος, μη στηριχτείτε σε απλές και βασικές τεχνικές προδιαγραφές και δώστε την απαιτούμενη έμφαση και χρόνο στη διαδικασία της επιλογής. Μην σταματήσετε την έρευνα αγοράς σας σε στρώματα τα οποία υπόσχονται απλά άνεση, κάνοντας τους κλασικούς “comfort” ελέγχους, αλλά ανακαλύψτε τις εταιρείες που έχουν εξελίξει το ξενοδοχειακό στρώμα σε πραγματική εμπειρία, και οι οποίες, εκτός από καλές τεχνικές προδιαγραφές, δίνουν και παραπάνω λόγους ικανοποίησης. Το στρώμα ενός ξενοδοχείου έχει διαφορετικές απαιτήσεις σε σχέση με ένα οικιακής χρήσης, και είναι βασικό να βρείτε μια εταιρεία στρωμάτων που θα έχει εμπειρία στα ξενοδοχεία, ενώ παράλληλα θα μπορεί να κατανοήσει και τις δικές σας ανάγκες.

DO

Αφού ανακαλύψετε τη σωστή εταιρεία στρωμάτων, δημιουργήστε concepts εμπειρίας ύπνου, και κάντε τους επισκέπτες σας να ανυπομονούν να επισκεφτούν το ξενοδοχείο σας, ενσωματώνοντας τα στρώματα στο brand identity σας. Έχοντας επιλέξει τη σωστή εταιρεία στρωμάτων και πραγματοποιώντας και την ανάλογη φωτογράφιση, μπορείτε να δημιουργήσετε ελκυστικές εικόνες και μηνύματα που θα προωθούν τη μοναδική εμπειρία ύπνου που προσφέρετε και θα δίνουν στο κοινό περισσότερους λόγους να επισκεφθούν το κατάλυμά σας.

Καθώς ο ύπνος και η ξεκούραση συνδέονται άμεσα με την ευεξία, δημιουργήστε ένα sleeping meditation concept, με επιλογές στρωμάτων που προάγουν την αναζωογόνηση. Συγκεκριμένα, στην εταιρεία CANDIA, τα χειροποίητα στρώματα με μόνο φυσικά υλικά, προάγουν την αίσθηση της ποιότητας, ενώ η περιποίησή τους με έλαια ελιάς, δίνει τη βάση διασύνδεσης του ύπνου με μια healing διαδικασία, που θα ενισχύσει το concept  ευεξίας του καταλύματός σας. Ειδικά για ξενοδοχεία με Spa, μία τέτοια διασύνδεση του ύπνου με τη ευεξία μπορεί να ενισχύσει τις πωλήσεις, αφού ο πελάτης βιώνει μια συνολική εμπειρία.

 

Δημιουργήστε εντυπωσιακά κρεβάτια, που είναι φωτογενή και ελκυστικά

The Hotel Mattress Project by CANDIA

The King Jason Protaras, Cyprus

DON’T

Αν και το στρώμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί και η σημασία του κρεβατιού, ο ρόλος του οποίου μπορεί να είναι επίσης καθοριστικός, κλέβοντας τις εντυπώσεις του επισκέπτη. Ένα ξενοδοχείο που θέλει να δώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, δεν πρέπει να περιορίζεται σε συμβατικά design κρεβατιών, αλλά πρέπει να ψάχνει τους καλύτερους δυνατούς τρόπους για να σκηνογραφήσει μια μοναδική εμπειρία ύπνου.

DO

Δώστε έμφαση στο σχήμα, τα υλικά, αλλά και το κεφαλάρι του κρεβατιού, μετατρέποντάς το σε σημείο αναφοράς της εμπειρίας του ταξιδιώτη, και δίνοντας την απαιτούμενη υπεραξία στη βασικότερη υπηρεσία ενός ξενοδοχείου. Αντιμετωπίστε το χώρο του κρεβατιού ως το κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο, και ζητήστε από τον interior designer του ξενοδοχείου σας να το μετατρέψει σε ένα από τα δυναμικότερα φωτογραφικά spots του ξενοδοχείου. Στο σχεδιασμό του Bed Experience, μη ξεχάσετε να προσθέσετε και τα ανάλογα σκεύη για υπηρεσίες, όπως Breakfast in Bed,  τα οποία θα μπορούσαν να συμπληρώσουν ιδανικά το Concept Εμπειρίας Ύπνου, που περιγράφεται στην προηγούμενη ενότητα.

Το σχήμα του κρεβατιού μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό Design Statement για το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Στην εταιρεία CANDIA, έχουν αναπτύξει το μέγιστο βαθμό εξατομίκευσης, αφού ο ξενοδόχος μπορεί να ζητήσει ειδικές παραγγελίες, σε σχέση με το σχήμα και το μέγεθος των στρωμάτων, δίνοντας ευελιξία στο design του δωματίου. Αυτό όμως που απογειώνει τη σχεδιαστική ταυτότητά τους, είναι η επιλογή διαφόρων χρωμάτων, που συμβάλλουν στη μοναδικότητά τους.

 

Δώστε έμφαση στην καλή πρώτη εντύπωση, που καθορίζει τη συνολική ικανοποίηση

Blue Domes Resort & Spa, Κως

DON’T

Μην υποδέχεστε τους καλεσμένους σας σε δωμάτια τα οποία φαίνονται ανενεργά και παραμελημένα. Η καλή εικόνα και η καθαριότητα δεν αρκούν, όταν υπάρχει έλλειψη ζωής και ζωντάνιας, γεγονός που δίνει στον επισκέπτη μια υποτονική εικόνα που δεν βοηθάει στην ικανοποίηση. Επίσης, μην παραδίδετε υπερφορτωμένα δωμάτια που μειώνουν υποσυνείδητα την αίσθηση της άνεσης, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το last minute housekeeping check, προσέχοντας τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.

DO

Δώστε έμφαση κατά την πρώτη εντύπωση του δωματίου, ώστε ο χώρος να φαίνεται ζεστός και φιλόξενος και σε καμία περίπτωση να μη θυμίζει σφραγισμένο δωμάτιο που μόλις άνοιξε για την άφιξη. Ο χώρος πρέπει να έχει τη σωστή θερμοκρασία ανάλογα με την εποχή, ενώ βασικό ρόλο παίζει η ευχάριστη μυρωδιά, η ύπαρξη ελαφριάς μουσικής και γενικά, στοιχεία που δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι ο χώρος κατοικείται. Εννοείται πως ένα welcome basket ανεβάζει πάντα την ικανοποίηση και αυξάνει τον ενθουσιασμό.

Όσο και να φαίνεται περίεργο, η μυρωδιά ενός δωματίου παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρώτη αίσθηση και μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη συνολική διαμονή. Το θέμα του αρωματισμού είναι κομβικό, καθώς, αν και πρέπει να είναι χαρακτηριστικό, δεν θα πρέπει  να υπερβαίνει τα όρια της άνεσης και της ευχάριστης ατμόσφαιρας. Στο πλαίσιο μιας συνολικής εμπειρίας ύπνου, η εταιρεία CANDIA προσφέρει μια all in one solution, έτσι ώστε το θέμα του αρωματισμού του χώρου να λύνεται κατά τη διαδικασία αγοράς στρώματος, που αποτελεί βασικό στάδιο δημιουργίας ενός δωματίου, απαλλάσσοντας τον ξενοδόχο από περιττή έρευνα.

 

 *Sponsored

Τι είναι η CANDIA;

Η CANDIA, μια ελληνική εταιρεία στρωμάτων με μια αυθεντική Μεσογειακή ταυτότητα, επικεντρώνεται όχι μόνο στην ποιότητα του στρώματος και του ύπνου γενικά, αλλά και στο πολύ σημαντικό κομμάτι του να ξυπνάει κάποιος ξεκούραστος και αναζωογονημένος! Με το καινοτόμο της concept και την ανάγκη των ανθρώπων της για τελειότητα, η CANDIA αποτελεί την ιδανική λύση για όλους τους ξενοδόχους που νοιάζονται πραγματικά για την εμπειρία ύπνου των επισκεπτών τους.

Με τη μακρόχρονη εμπειρία της στο χώρο, η CANDIA προσφέρει λύσεις και καλύπτει τις ανάγκες του κάθε ξενοδόχου!

Η συλλογή, όμως, που πραγματικά αγαπήσαμε στη Hotelier Academy, είναι η ιδιαίτερηBodyfix Collection‘. Γιατί;

  1. Επειδή η κάθε λεπτομέρεια σε αυτά τα στρώματα είναι 100% χειροποίητη, ανεβάζοντας την εμπειρία του ύπνου σε ένα άλλο επίπεδο!
  2. Επειδή όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται, αποτελούν φυσικά προϊόντα, αναβαθμίζοντας τη well-being πτυχή του ύπνου!
  3. Επειδή όλα τα στρώματα είναι επεξεργασμένα με ελαιόλαδο, γεγονός που μετατρέπει το κάθε στρώμα σε θεραπευτικό!
Μαθετε περισσοτερα

 

*Όλες οι φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στο άρθρο, προέρχονται από ξενοδοχεία τα οποία συνεργάζονται με την CANDIA για τα στρώματα στα δωμάτιά τους.