top of page

3 Ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν για τη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρουν



Καθώς η γαστρονομία αποτελεί πλέον βασικό πυλώνα της εμπειρίας για τα περισσότερα ξενοδοχεία, ας εξετάσουμε 3 case studies καταλυμάτων που σίγουρα αποτελούν κορυφαίες επιλογές για όλους τους food lovers.


Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί μια από τις πιο ανερχόμενες τάσεις των τελευταίων χρόνων. Δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που τείνουν να επιλέγουν έναν προορισμό και για το γαστρονομικό του ενδιαφέρον, θέλοντας, δηλαδή, να δοκιμάσουν πρωτόγνωρες γεύσεις και ιδιαίτερα πιάτα.



Άλλωστε, είναι πλέον γεγονός πως τα περισσότερα καταλύματα προσφέρουν στον επισκέπτη κάποιου είδους υπηρεσία ή εμπειρία που σχετίζεται με το φαγητό, ένα σπιτικό πρωινό – ακόμα και με συγκομιδή πρώτων υλών από τον ίδιο τον επισκέπτη -, ένα γεύμα με τοπικά προϊόντα ή ένα δείπνο σε ένα μέρος με θέα είναι μόνο μερικές από τις γαστρονομικές εμπειρίες που μπορεί να απολαύσει ένας ταξιδιώτης. 






Κάποια ξενοδοχεία έχουν δώσει τόσο μεγάλη βαρύτητα στη δημιουργία ενός μοναδικού γαστρονομικού προφίλ, ώστε αυτό να αποτελεί και το βασικό κριτήριο με βάση το οποίο οι τουρίστες επιλέγουν το κατάλυμα. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε 3 case studies καταλυμάτων που σίγουρα αποτελούν κορυφαίες επιλογές για όλους τους food lovers


The Kayon Jungle Resort: “Πλωτό πρωινό σε ιδιωτική πισίνα”





Ένας μεγάλος δίσκος γεμάτος με νόστιμες λιχουδιές που επιπλέει στην ιδιωτική πισίνα μιας βίλας. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει μια άκρως απολαυστική και ρομαντική μέρα; Το The Kayon Jungle Resort είναι ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία στο Μπαλί της Ινδονησίας που υιοθέτησαν την τάση του “floating breakfast”


Όσον αφορά στα πιάτα που περιλαμβάνονται σε αυτό το διαφορετικό πρωινό γεύμα, οι υπεύθυνοι του Resort έχουν φροντίσει να χρησιμοποιούν μια ποικιλία από τοπικές πρώτες ύλες (π.χ. εξωτικά φρούτα, ρύζι, αυγά), οι οποίες αναδεικνύουν τις μοναδικές γεύσεις της Ινδονησίας και καλύπτουν κάθε γούστο. 


Συμβουλή για ξενοδόχους: Ακόμα και αν δεν έχετε διαμορφωμένο χώρο εστιατορίου στο κατάλυμά σας, φροντίστε να προσφέρετε στους επισκέπτες σας ένα ξεχωριστό πρωινό γεύμα. Αν δεν είστε σε θέση να προετοιμάσετε οι ίδιοι το πρωινό τους, μπορείτε να τους προμηθεύσετε με εκλεκτά τοπικά προϊόντα μέσα σε ένα “welcome basket”.



Ergon House Athens: Το πρώτο ξενοδοχείο με αγορά τροφίμων




Για τους ταξιδιώτες που ψάχνουν γαστρονομικές εμπειρίες στην Ελλάδα, το Ergon House στο κέντρο της Αθήνας είναι σίγουρα μια από τις κορυφαίες επιλογές διαμονής, καθώς αποτελεί το πρώτο παγκοσμίως ξενοδοχείο που φιλοξενεί στον χώρο του τη δική του αγορά τροφίμων


Η αγορά είναι ανοιχτή τόσο για τους πελάτες του καταλύματος, όσο και για εξωτερικούς επισκέπτες. Λειτουργώντας από το 2019, φιλοξενεί σήμερα περισσότερα από 3.000 διαφορετικά είδη τυποποιημένων και φρέσκων τροφίμων, ποτών και αναψυκτικών. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η ύπαρξη κοινόχρηστων κουζινών, όπου όποιος επιθυμεί μπορεί κατόπιν ραντεβού να μαγειρέψει τα προϊόντα που έχει αγοράσει, είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια κάποιου εξειδικευμένου σεφ.


Συμβουλή για ξενοδόχους: Πολλές φορές οι ταξιδιώτες που ανήκουν στην κατηγορία των “foodies” απολαμβάνουν να ετοιμάζουν μόνοι τους το φαγητό τους. Μια ιδέα για κάθε ξενοδόχο είναι να συνεργαστεί με κάποιον εξωτερικό σεφ, ο οποίος θα παραδίδει μαθήματα μαγειρικής σε όποιον επισκέπτη το επιθυμεί, είτε στον χώρο του καταλύματος είτε εξωτερικά.



Le Sivory Punta Cana By PortBlue Boutique: Δείπνο για δύο στην παραλία




Μεταφερόμαστε στη Νότια Αμερική και πιο συγκεκριμένα στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου το Le Sivory Punta Cana δίνει στους επισκέπτες του την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία: δείπνο για δύο στην παραλία. 


Το δείπνο ξεκινάει την ώρα του ηλιοβασιλέματος, ώστε οι ταξιδιώτες να απολαύσουν την άγρια ομορφιά της φύσης με τη συνοδεία γευστικών εδεσμάτων. Φρέσκο ψάρι, ζυμαρικά ή κρέας είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που προτείνουν οι σεφ του ξενοδοχείου. Κάθε γεύμα, φυσικά, συνοδεύεται από εκλεκτά σπιτικά κρασιά, ενώ οι τοποθετημένες στην άμμο δάδες προσδίδουν ακόμα μία ρομαντική νότα στη βραδιά.


Συμβουλή για ξενοδόχους: Αν τα ζευγάρια είναι ένα από τα κοινά που θέλετε να προσελκύσετε στο κατάλυμά σας, θα ήταν καλό να σκεφτείτε πώς μπορείτε να τους προσφέρετε τις γαστρονομικές σας υπηρεσίες δίνοντάς τους παράλληλα την ιδιωτικότητα που χρειάζονται. Μια παραλία, ένας κήπος ή ακόμα και μια όμορφη ταράτσα μπορούν να αποτελέσουν γραφικά μέρη για ένα υπέροχο ιδιωτικό γεύμα.


Ολοκληρώνοντας


Όπως είναι γνωστό, τα ταξίδια είναι πλέον συνυφασμένα και με τη γαστρονομία κάθε περιοχής. Αν θεωρείτε πως το κατάλυμά σας μπορεί να αποτελέσει την επόμενη επιλογή κάποιου food lover, μπορείτε να το εγγράψετε δωρεάν στο Travel By Interest και να το προωθήσετε αποτελεσματικά στους “γαστρονομικούς” ταξιδιώτες. 

bottom of page