top of page

4 Ξενοδοχεία στη Φύση που αποτελούν έμπνευση για κάθε σύγχρονο ξενοδόχο


Η Hotelier Academy, σε συνεργασία με το Travel by Interest, παρουσιάζουν 4 ξενοδοχεία στη φύση που χαρακτηρίζονται από τις μοναδικές εμπειρίες διαμονής που προσφέρουν, καθώς το TBI μοιράζεται μαζί μας χρήσιμα tips που μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα στο ξενοδοχείο σας


Οι αποδράσεις στη φύση αποτελούσαν ανέκαθεν μια πολύ δημοφιλή επιλογή ταξιδιωτών κάθε ηλικιακής ομάδας και κοινωνικής τάξης. Οι τουρίστες που επιλέγουν προορισμούς στην ύπαιθρο για τις διακοπές τους αναζητούν σίγουρα την ηρεμία και τη χαλάρωση μέσω της επαφής τους με τη φύση.


Οι ξενοδόχοι, γνωρίζοντας καλά αυτές τις ανάγκες των τουριστών, έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ταξιδιωτική αυτή τάση και να μετατρέψουν τα καταλύματά τους σε μικρές «οάσεις» γαλήνης.


Παρακάτω παρουσιάζονται 4 ξενοδοχεία στην επαρχία που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν για τις εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους και τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως πηγές έμπνευσης για κάθε ξενοδόχο.




Aristi Mountain Resort: Ένα καταφύγιο ευζωίας στην καρδιά της ελληνικής υπαίθρου


Το Aristi Mountain Resort είναι ένα από τα πρώτα καταλύματα στην ελληνική επαρχία που ξεχώρισε τόσο για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική όσο και για το όραμα με βάση το οποίο σχεδιάστηκε. Ο κύριος Ιωσηφίδης, ιδιοκτήτης του καταλύματος, εμπνεύστηκε από την άγρια ομορφιά της Αρίστης και δημιούργησε τον δικό του επίγειο παράδεισο. Πράγματι, τα αυτόνομα κτίρια του resort (δωμάτια, σουίτες και βίλες) προσφέρουν στον επισκέπτη την ιδιωτικότητα και την ηρεμία που αναζητά. 


Εκτός από τα προαναφερθέντα, το συγκεκριμένο resort ξεχωρίζει και για τις εμπειρίες που προσφέρει στους ταξιδιώτες, είτε μέσα στις εγκαταστάσεις του (θεραπείες spa, μαθήματα μαγειρικής) είτε εξωτερικά χάρη στις δυνατές συνεργασίες που έχει επιδιώξει. Μαθήματα ψαρέματος, bird-watching, μαθήματα φωτογραφίας και ιππασία είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί να επιλέξει κάθε τουρίστας.


Συμβουλή για ξενοδόχους: Σύμφωνα με τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από συλλόγους ή και εταιρείες στον προορισμό σας, π.χ. hiking tours, winery visits, συνάψτε δυνατές συνεργασίες και προσφέρετε στους επισκέπτες την επιλογή να προγραμματίσουν την εξερεύνηση του προορισμού μέσω του ξενοδοχείου σας.


VIVOOD Landscape Hotel: ‘Ένα κατάλυμα που έχει απογειώσει τη σημασία του «wellness»


Το μοντέρνο του design, οι πολυτελείς παροχές ή το επιβλητικό τοπίο μέσα στο οποίο είναι χτισμένο; Δεν ξέρουμε ποιο από τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτό που κάνει το VIVOOD Landscape Hotel να είναι ένα παραδειγματικό ξενοδοχείο στη φύση. Μάλλον θα λέγαμε πως όλα μαζί συνθέτουν τον πραγματικά ξεχωριστό χαρακτήρα αυτού του καταλύματος! 


Οι πολλές θεραπείες και υπηρεσίες που προσφέρει το ιδιαίτερο spa αυτού του ξενοδοχείου δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που τραβάει το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη. Μαθήματα yoga, ενσυνειδητότητας και tantra είναι μόνο μερικές από τις έξτρα υπηρεσίες που μπορεί κάποιος να απολαύσει μέσα στον ειδυλλιακό χώρο του ξενοδοχείου.


Συμβουλή για ξενοδόχους: Εκμεταλλευτείτε τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του καταλύματός σας (π.χ. την αυλή ή τον χώρο υποδοχής) για δραστηριότητες ευεξίας ή άλλες μοναδικές εμπειρίες διαμονής, όπως για παράδειγμα εναλλακτικές θεραπείες και σεμινάρια αυτοβελτίωσης, αυξάνοντας έτσι τους λόγους να μείνουν οι επισκέπτες στο κατάλυμά σας.


Bio Hotel Hermitage: Πολυτέλεια με σεβασμό στη φύση


Όσον αφορά στο Bio Hotel Hermitage, σίγουρα ένα ξεχωριστό του στοιχείο είναι πως αποτελεί ένα από τα πρώτα biohotels στην Ευρώπη. Όλος ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου ακολουθεί πιστά τους οικολογικούς κανόνες, χωρίς όμως το χαρακτηριστικό αυτό να αποτελεί εμπόδιο στην πολυτέλεια που προσφέρει. 


Με γνώμονα το φυσικό τοπίο από το οποίο περιβάλλεται, το κατάλυμα έχει φροντίσει να δίνει στους ταξιδιώτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία στην ιταλική φύση. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν δωρεάν mountain bikes αλλά και να κάνουν μαθήματα σκι με δασκάλους που βρίσκονται πάντα μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου. Ακόμα και το spa του καταλύματος αλλά και τα δωμάτιά του έχουν μεγάλα γυάλινα παράθυρα προκειμένου ο ταξιδιώτης να μη χάνει ποτέ την επαφή με τη φύση!


Συμβουλή για ξενοδόχους: Αν έχετε το προνόμιο το κατάλυμά σας να περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, φροντίστε αυτό να είναι εμφανές σε κάθε σημείο των εγκαταστάσεών του. Το σωστό design και ο άρτιος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μπορούν να συμβάλουν ως προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, μη χτίσετε την εσωτερική πισίνα στο υπόγειο του καταλύματος, αλλά σε σημείο που ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει την ομορφιά της τοποθεσίας σας.


Sublime Comporta: Γαστρονομικές διακοπές στη φύση


Τοποθετημένο σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον και περιτριγυρισμένο από αμμόλοφους, πεύκα και ορυζώνες, το Sublime Comporta Country Retreat είναι ένα από τα ξενοδοχεία που όλοι θα θέλαμε να επισκεφτούμε. Δεν είναι, όμως, μόνο η άγρια φυσική ομορφιά που περιβάλλει το συγκεκριμένο κατάλυμα αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη. Ένα από τα στοιχεία που συμβάλλουν σε μια μοναδική εμπειρία διαμονής είναι σίγουρα και οι γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρει το Sublime Comporta.


Οι ιδιοκτήτες έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη μοναδικότητα της περιοχής τους προκειμένου να προσφέρουν στους ταξιδιώτες εκλεπτυσμένες γεύσεις με ποιοτικές πρώτες ύλες. Μάλιστα, ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει προϊόντα από τον οργανικό κήπο του θέρετρου και κρασί που παράγεται μέσα στους αμπελώνες του Sublime Comporta, να πιει τοπικό τζιν αλλά και να φάει πιάτα με λάδι παραγωγής του καταλύματος. Επιπλέον, η δυνατότητα για πικνίκ στους κήπους του resort απογειώνει την εμπειρία κάθε ταξιδιώτη! 


Συμβουλή για ξενοδόχους: Κρασί, κρέας, λαχανικά, λάδι είναι μόνο μερικά από τα τοπικά προϊόντα της ελληνικής επαρχίας. Βασιστείτε στην παραγωγή της περιοχής σας και προσφέρετε στους επισκέπτες σας αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες. Αν διαθέτετε τον κατάλληλο χώρο, μπορείτε ακόμα και να καλλιεργήσετε τον δικό σας «κήπο», γεγονός που θα δώσει και έναν sustainable χαρακτήρα στο κατάλυμά σας.


Αν τα παραπάνω αποτέλεσαν έμπνευση για εσάς, επισκεφτείτε το www.travelbyinterest.com για ακόμα περισσότερες ιδέες. Αν θέλετε να προωθήσετε το κατάλυμά σας και να αποτελέσετε εσείς ένα “παράδειγμα προς μίμηση”, εγγράψτε το ξενοδοχείο σας δωρεάν εδώ.

bottom of page