top of page

5 ξενοδοχεια στην ελλαδα που σερβιρουν εξαιρετικο παραδοσιακο πρωινο!

Μία από τις πιο βασικές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ένα ξενοδοχείο, είναι ένα πλούσιο πρωινό. Τα οφέλη του συμβάλλουν στη συνολική εμπειρία των επισκεπτών του, στοχεύοντας στην ικανοποίηση και την άνεση τους. Για τον ταξιδιώτη, το πρωινό είναι μια ευκαιρία να γνωρίσει περισσότερα, σχετικά με την γαστρονομική κληρονομιά ενός τόπου.

Το ελληνικό πρωινό συμπεριλαμβάνει μία πληθώρα τροφίμων, καθώς έχει ως πυρήνα του την παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το γιαούρτι, τα καρύδια και το ελαιόλαδο.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι Έλληνες ξενοδόχοι παίρνουν την πρωτοβουλία και προσπαθούν να συσχετίσουν τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την εμπειρία των πελατών τους, βοηθώντας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, καθώς και την προβολή του ξενοδοχείου τους μέσα από αξιολογήσεις και σχόλια, προωθώντας τα παραδοσιακά τρόφιμα μέσα από το πρωινό τους.


*Sponsored

Σε συνεργασία με τους Hotel Experts του Travel by Interest, που εξειδικεύεται σε εξειδικευμένες μορφές τουρισμού(όπως ο γαστρονομικός, ο gay, o luxury και τουρισμός ευεξίας) θα παρουσιαστούν διάφορες ξενοδοχειακές συλλογές με καλά παραδείγματα και εφαρμογές από ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σχετικά με την Γαστρονομία στα Ελληνικά Ξενοδοχεία μπορείτε να βρείτε:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Κώστα Παπαπάνο στο kostas@destsetters.com


Αυθεντικές Κυκλαδίτικες Γεύσεις

παραδοσιακο πρωινο

Το ξενοδοχείο Λιοστάσι στην  Ίο, έχει επενδύσει στην αυθεντική Ελληνική κουζίνα προσφέροντας μια ποικιλία από τοπικά προϊόντα, όπως το διάσημο ξινοτύρι του νησιού, το ολικής αλέσεως ψωμί, το γιαούρτι, τα παξιμάδια και κριτσίνια με ελιές καθώς και τα ντόπια φρούτα και λαχανικά όπως τα σύκα, τα άγρια μανιτάρια και οι ψητές μελιτζάνες. Το ξενοδοχείο έχει ως στόχο επίσης, να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, εισάγοντας στο μενού του τις δικές τους σπιτικές συνταγές όπως «την πίτα της ημέρας» της κυρίας Δέσποινας, της οικοδέσποινας.

Η επιλογή των γλυκών επίσης σε γοητεύει, καθώς στο μενού μπορεί κάνεις να βρει πουτίγκα ρυζιού, σπιτικές μαρμελάδες, ντόπιο μέλι, και φρεσκοψημένα κέικ, καθώς και γλυκές πίτες, αρτοσκευάσματα και τηγανίτες. Αυτή η απλότητα του εστιατόριού σε συνδυασμό με την ηρεμία και την άριστη εξυπηρέτηση, συμβάλλει στην αξέχαστη εμπειρία του επισκέπτη!

Συμβουλή: Η ισορροπία μεταξύ γλυκών και αλμυρών γεύσεων στον μπουφέ είναι σημαντική, διότι δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ευρεία ποικιλία γεύσεων, διατηρώντας το ενδιαφέρον τους για το πρωινό, καθόλη την διάρκεια της διαμονής τους.

Πρωινό «al fresco»


παραδοσιακο πρωινο

Το ξενοδοχείο Περιβόλι, που βρίσκεται στο χωριό Πυργιώτικα, 8,5 χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου, δίνει μεγάλη προσοχή τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του πρωινού.

Δίνεται έμφαση στα ντόπια, βιολογικά προϊόντα. Καθημερινά σερβίρονται πολλά ελληνικά εδέσματα. Το μενού περιέχει ζεστό παραδοσιακό ψωμί με βούτυρο, συνοδευόμενο από μέλι ή μαρμελάδες ντόπιων παραγωγών, μία ποικιλία από γλυκά του κουταλιού, φρεσκοψημένα αρτοσκευάσματα, παραδοσιακές πίτες, τραγανά μπισκότα, φρέσκα αυγά, επιλεγμένα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα, δημητριακά, και φρεσκοστυμμένο χυμό κατευθείαν από τον πορτοκαλεώνα του ξενοδοχείου.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν το γεύμα τους στο ειδικά σχεδιασμένο κομμάτι του εστιατόριού, ή να πάρουν το πρωινό τους στον αίθριο χώρο, δίπλα στην πισίνα.

Πρωινό με θέα τη θάλασσα!

παραδοσιακο πρωινο

Το Πέτρα & Φως στο Οίτυλο της Μάνης, είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πώς θα έπρεπε να σερβίρεται το πρωινό στα Ελληνικά ξενοδοχεία. Το μενού είναι πλούσιο σε τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, που έχουν σκοπό να προβάλουν την αξία της παραδοσιακής ελληνικής γαστρονομίας.

Χειροποίητες μαρμελάδες φρούτων, γλυκά του κουταλιού, το δημοφιλές «σύγκλινο» (καπνιστό χοιρινό από τη Μάνη), χειροποίητες πίτες, γαλατόπιτα, σπιτικό τσουρέκι, τυρί Μεσσηνίας, ελαιόλαδο εμποτισμένο με αλάτι, αυγά «καγιανάς,» (με αυγά από τα χωριά του Ταΰγετου), φρέσκα λαχανικά από τα χωράφια του ξενοδοχείου και μέλι από το δάσος της Βασιλικής, είναι μερικές από τις γεύσεις που υπάρχουν στο μενού του πρωινόυ.

Ένα τόσο πλούσιο πρωινό, που βασίζεται κυρίως στη μεσογειακή παράδοση και κουζίνα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τους ξενοδόχους για να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες αλλά και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, εγγυόντας τους, μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Συμβουλή: Κάθε περιοχή της Ελλάδας, έχει δημιουργήσει την γαστρονομική κουλτούρα και την κουζίνα του, σύμφωνα με τις κλιματολογικές συνθήκες και την παράδοση του τόπου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για τα ξενοδοχεία να σεβαστούν την τοπική κουζίνα της κάθε περιοχής, και να την χρησιμοποιήσει για να αναβαθμίσει το περιεχόμενο του πρωινού, καθώς και να εμπλουτίσει την εμπειρία του ταξιδιώτη.

Ένα Πρωινό με Ιστορία


παραδοσιακο πρωινο

To Παλαιά Πόλη, είναι ένα boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της πανέμορφης και ηρωικής πόλη της Νάουσας, στην Ημαθία της Μακεδονίας. Η παράδοση του κτηρίου χρονολογείται από το 1900, όταν ήταν ακόμα εργοστάσιο μεταξιού. Σήμερα εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική και το στυλ του.

Η Νάουσα διαθέτει μια πλούσια κουζίνα, και το Παλαιά Πόλη σίγουρα ξέρει πώς να επωφεληθεί από αυτό! Το πρωινό σερβίρεται στο ισόγειο, στο παραδοσιακό εστιατόριο του ξενοδοχείου, όπου θα απολαύσετε το πρωινό γεύμα σας δίπλα στο τζάκι, βιώνοντας την εμπειρία του γεύματος τους στον απόλυτο βαθμό.

Το πρωινό του Παλαιά Πόλη δεν έχει καταταχθεί άδικα ανάμεσα στα καλύτερα μενού πρωινών των ξενοδοχείων της περιοχής. Η ποικιλία των συστατικών που χρησιμοποιούνται κατά την προετοιμασία των πιάτων είναι μεγάλη και όλα επιλέγονται προσωπικά από τον σεφ του ξενοδοχείου, προκειμένου να κρατηθεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε σπιτικές μαρμελάδες φρέσκων φρούτων, όπως φράουλες, μήλα, πορτοκάλια, και δαμάσκηνα, καθώς και ρυζόγαλο, μηλόπιτα, φρεσκοστυμμένους χυμούς, αρωματικό καφέ, παραδοσιακό τραχανά, τοπικά τυριά, γλυκές κρέπες και φρέσκα αυγά, μαγειρεμένα ανάλογα με τις προτιμήσεις του επισκέπτη. Σημασία δίνεται επίσης στην γαστρονομία της Νάουσας, και όσοι μένουν στο Παλαιά Πόλη, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις περίφημες μακεδονίκές πίτες!

Η Έννοια του Αθηναϊκού Πρωινού


παραδοσιακο πρωινο

Το ξενοδοχείο Margi που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη, κοντά στην Αθήνα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες του, εστιάζοντας την προσοχή του στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και το εξαίσιο του μενού. Το πρωινό σερβίρεται στο εστιατόριο Nilaya, όπου οι ομελέτες μαγειρεύονται κατόπιν παραγγελίας.

Αυτό που κάνει το Margi να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία, είναι ότι η πλειοψηφία των υλικών που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα, καλλιεργείται στη φάρμα του, που βρίσκεται 20 λεπτά μακρυά από το ξενοδοχείο! Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μία βόλτα στη φάρμα και να πάρουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, όπως live επιδείξεις μαγειρικής και μάζεμα λαχανικών. Τα πιάτα που σερβίρονται στη φάρμα διαφέρουν, ανάλογα με την εποχή και τα διαθέσιμα υλικά.

Όλα τα ξενοδοχεία που αναφέρονται στο άρθρο είναι μέρος του project «Ελληνικό Πρωινό». Το έργο αυτό, δημιουργήθηκε από το Ελληνικό Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, και εστιάζει στην προώθηση της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ξενοδοχεία στην Ελλάδα που σερβίρουν φρέσκα προϊόντα και παραδοσιακά τοπικά πιάτα. Άλλα ξενοδοχεία, που αξίζει να αναφέρουμε, και συμμετέχουν σε αυτό το project, είναι το ξενοδοχείο Torri e Merli Boutique στους Παξούς και το Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική.

bottom of page