top of page

Althea Boutique Hotel - Τουρισμός το 2024 σημαίνει αυθεντικές και βιωματικές εμπειρίες




Η αναζήτηση της αυθεντικότητας στις εμπειρίες των διακοπών δείχνουν τον δρόμο στον τουρισμό.



Σε μια χώρα που ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά της βιομηχανία, οι προοπτικές ανάπτυξης ενισχύονται διαρκώς, αυξάνοντας τον αριθμό των καταλυμάτων που προσφέρουν πλήρεις εμπειρίες διαμονής για τους ταξιδιώτες.


Ο εμπειρικός τουρισμός κερδίζει σταθερά έδαφος και εδραιώνεται στον κλάδο. Οι ταξιδιώτες προτιμούν πλέον αυθεντικές και βιωματικές εμπειρίες, αναζητώντας επαφή με τον πολιτισμό και την τοπική κουλτούρα, αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό τουρισμό που επικεντρωνόταν σε απλές τουριστικές δραστηριότητες.


Το Althea Boutique Hotel, έχοντας αγκαλιάσει τη νέα αυτή προσέγγιση, συνδυάζει την παράδοση του νησιού της Καρπάθου με τη σύγχρονη φιλοξενία, και προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις προσδοκίες του σύγχρονου ταξιδιώτη.


Οι ιδιοκτήτες του Althea Boutique Hotel μάς μιλάνε για την αξία μιας γνήσιας εμπειρίας διαμονής, τον πράσινο και βιώσιμο τουρισμό και την τοπική κοινότητα της Καρπάθου που αγκαλιάζει τους επισκέπτες και εμπλουτίζει τη συνολική εμπειρία των ταξιδιωτών.




Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια σχετικά με τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Althea Boutique Hotel να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Πώς προσφέρετε στους επισκέπτες σας μια τόσο ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής;


Αυτό που κάνει το Althea Boutique Hotel να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, είναι η οικεία αίσθηση που μεταφέρεται στον επισκέπτη με το που φτάσει στον χώρο μας. H γενική διακόσμηση και η αίσθηση μοναδικότητας του κάθε διαμερίσματος στοχεύει στο να δώσει στον επισκέπτη μια πρώτη γεύση του τόπου και της φιλοξενίας μας. Το σχόλιο που λαμβάνουμε περισσότερο από τους επισκέπτες μας όταν οι διακοπές τους φτάνουν στο τέλος τους, είναι ότι αισθάνονται μια οικεία θαλπωρή σαν να βρίσκονταν στο σπίτι τους.


Το concept ενός boutique ξενοδοχείου συνεπάγεται και μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες. Πώς επιμελείται το Althea Boutique Hotel την εσωτερική του διακόσμηση, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο περιβάλλον με έντονα, ωστόσο, στοιχεία από την παράδοση της Καρπάθου;


Κάθε διαμέρισμα στο θεματικό boutique ξενοδοχείο έχει ως main concept στοιχεία της Καρπάθου. Όλα τα διαμερίσματα, το καθένα με διαφορετικό τρόπο, είναι εμπνευσμένα είτε από στοιχεία της φύσης της Καρπάθου είτε από στοιχεία της παράδοσης. Στο εσωτερικό των δωματίων υπάρχουν μοναδικά κομμάτια (όπως πίνακες, φωτιστικά, κλπ.) τα οποία είναι χειροποίητα και έχουν κατασκευαστεί από υλικά που προέρχονται από τη γη της Καρπάθου. Ταυτόχρονα τα διακοσμητικά στοιχεία είναι αφαιρετικά, ώστε να μη βαραίνουν τον επισκέπτη και να έχουν μινιμαλιστική διάθεση.



Σύμφωνα με την έρευνα του Tripadvisor “Travel in 2022: A Look Ahead”, πλέον έχει αυξηθεί ο αριθμός των ταξιδιωτών που αναζητούν προορισμούς στους οποίους θέλουν να εξερευνήσουν τον πολιτισμό τους, και – γιατί όχι – να γίνουν ένα με τους ντόπιους. Με ποιους τρόπους συνδέει το Althea Boutique Hotel τους επισκέπτες με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, αλλά και τις γεύσεις της Καρπάθου, έτσι ώστε να παρέχει μια αυθεντική εμπειρία διαμονής;


Από τη στιγμή της άφιξης του ταξιδιώτη στο ξενοδοχείο μας, μέσω συζητήσεων προσπαθούμε να αντιληφθούμε τις προτιμήσεις του ώστε να απολαύσει το νησί μας και τις παραδόσεις του με τον τρόπο που ταιριάζει στον ίδιο καλύτερα. Η Κάρπαθος έχει έντονα παραδοσιακά στοιχεία, όμορφες παραλίες και πολλά περιπατητικά μονοπάτια.


Ο κάθε ταξιδιώτης έχει διαφορετικές προτιμήσεις και ο δικός μας στόχος είναι να του προτείνουμε διαδρομές οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια ομορφότερη ταξιδιωτική εμπειρία, και θα είναι κομμένη και ραμμένη για εκείνον. Κάθε πρότασή μας, είτε αφορά παραδοσιακά πανηγύρια είτε γεύσεις της Καρπάθου, εμπερικλείει και μια επεξήγηση από εμάς, ως ντόπιους, ώστε να αποκτά ο φιλοξενούμενος μια ολοκληρωμένη εμπειρία.


Δε θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε για το πρωινό του Althea Boutique Hotel. Όντες πλέον ειδικοί σε αυτόν τον τομέα και εστιάζοντας στον γαστρονομικό πλούτο της Καρπάθου, τι το ιδιαίτερο θεωρείτε ότι προσφέρει το πρωινό σας στους ταξιδιώτες; Τι σχόλια έχετε μέχρι στιγμής από τους επισκέπτες σας;


Προκειμένου να αναδείξουμε τον γαστρονομικό πλούτο της Καρπάθου επιλέξαμε η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε να είναι ντόπια και όσο το δυνατόν δικιάς μας παραγωγής. Το πρωινό κάθε μέρα αποτελεί έκπληξη για τον επισκέπτη. Κάθε μέρα γεύεται από μια διαφορετική συνταγή, έτσι ώστε να απολαύσει όσο το δυνατόν περισσότερες γεύσεις του τόπου μας.

Προσαρμόζουμε τις συνταγές με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες των επισκεπτών, τυχόν αλλεργίες ή δυσανεξίες. Το πρωινό του Althea Boutique Hotel αποτελεί σήμα κατατεθέν, αφού πλέον σερβίρουμε και επισκέπτες οι οποίοι δε μένουν στο ξενοδοχείο μας για τις διακοπές τους, αλλά έχουν διαβάσει για το πρωινό μας και επιθυμούν να το δοκιμάσουν.



Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία είναι παρούσα παντού, η διατήρηση της ανθρώπινης επαφής, ειδικά στον ξενοδοχειακό κλάδο, είναι απαραίτητη. Πώς καταφέρνει το Althea Boutique Hotel να κρατάει την ισορροπία ανάμεσα στις σύγχρονες τεχνολογικές ανέσεις και στη ζεστασιά της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας, την οποία και αναζητούν οι επισκέπτες ενός boutique ξενοδοχείου, ειδικά στην Ελλάδα;



Ενώ μεταχειριζόμαστε τα social media για να διαφημίσουμε τις υπηρεσίες μας, φροντίζουμε η εικόνα που προβάλλουμε μέσω αυτών να είναι 100% αληθινή. Ο επισκέπτης μόλις φτάσει στο ξενοδοχείο μας, νιώθει σαν στο σπίτι του κατευθείαν. Η επαφή του προσωπικού με τους τουρίστες δεν είναι απρόσωπη, διότι ενδιαφερόμαστε και φροντίζουμε να διευκολύνουμε τους επισκέπτες μας σε ό,τι επιθυμούν. Στόχος μας είναι οι επισκέπτες μας να περάσουν τις διακοπές τους όπως τις έχουν ονειρευτεί.





Η κοινότητα ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της Καρπάθου. Η δημιουργία μιας τέτοιας αίσθησης μπορεί να αποτελέσει σήμα-κατατεθέν για τα boutique ξενοδοχεία της περιοχής. Πώς καταφέρνει το Althea Boutique Hotel να δημιουργεί σχέσεις μεταξύ των επισκεπτών του, διατηρώντας παράλληλα και τα υψηλά επίπεδα ιδιωτικότητας που αναζητούν όσοι επιλέγουν τέτοιου είδους καταλύματα;


Σεβόμαστε τη μοναδικότητα και διαφορετικότητα του κάθε επισκέπτη. Κατά την άφιξη και με την πρώτη επαφή, αντιλαμβανόμαστε αμέσως τι επιθυμεί ο κάθε επισκέπτης. Αν προτιμά την ιδιωτικότητά του και μερικές συμβουλές για την εξερεύνηση της Καρπάθου ή αν θέλει να μας επιτρέψει να τον γνωρίσουμε καλύτερα ή και ακόμα να κοινωνικοποιηθεί με τους υπόλοιπους επισκέπτες. Είναι αναπόσπαστο και βασικό κομμάτι της φιλοξενίας του Althea Boutique Hotel να προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αντιληφθούμε τον κάθε επισκέπτη ξεχωριστά και να του προσφέρουμε τον τύπο της φιλοξενίας που αναζητά για τις διακοπές του.



Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης διαμονής είναι η βιωσιμότητα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες 6 στους 10 ταξιδιώτες πλέον προτιμούν καταλύματα τα οποία σέβονται το περιβάλλον. Πώς μπορεί ένα boutique ξενοδοχείο να βελτιώσει τον περιβαλλοντολογικό του χαρακτήρα, προσφέροντας μια “πράσινη” επιλογή στους επισκέπτες του;



Σεβόμενοι το περιβάλλον έχουμε αποκλείσει τη χρήση των πλαστικών, ακόμα και στα σκεύη των διαμερισμάτων. Όλες οι ηλεκτρολογικές μας εγκαταστάσεις έχουν γίνει με γνώμονα την προστασία του κλίματος και του φυσικού τοπίου τις Καρπάθου. Το βασικό όμως είναι ότι χρησιμοποιούμε ξύλο, πέτρες και φυσικά υλικά ως διακοσμητικά στοιχεία που προσδίδουν κατευθείαν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα οικολογικό ξενοδοχείο.

Παρόλο που δεν παρέχεται στην Κάρπαθο η δυνατότητα της ανακύκλωσης, προσπαθούμε μόνοι μας να ανακυκλώνουμε υλικά όσο αυτό είναι δυνατό. Το ξενοδοχείο μας επίσης έχει ενταχθεί στο Zero Waste Program, μια οικολογική εταιρεία ανακύκλωσης και έχουμε πάρει πιστοποίησή για αυτό.



Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας πείτε τι εμπειρίες θα θέλατε να έχουν αποκομίσει ιδανικά οι επισκέπτες σας κατά τη διαμονή τους στο Althea Boutique Hotel, έτσι ώστε να θεωρήσετε πως γνώρισαν πραγματικά την Κάρπαθο;



Θέλουμε, οι επισκέπτες μας, φεύγοντας από το ξενοδοχείο μας, να το αισθάνονται σαν δεύτερο σπίτι τους και να επιθυμούν να επιστρέψουν ξανά.






Ο τουρισμός εισέρχεται σε ένα νέο κεφάλαιο, καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν πλέον αυθεντικές και βιώσιμες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Τα καταλύματα που προσαρμόζονται, παροτρύνοντας τη συνεχή καινοτομία και την εξέλιξη, ξεχωρίζουν και προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες.

Αυτή η αλλαγή προσανατολίζει τους ταξιδιώτες προς εκείνα τα καταλύματα που επενδύουν στη δημιουργικότητα και την προσφορά μιας μοναδικής εμπειρίας. Με αυτόν τον τρόπο, η βιώσιμη πρακτική γίνεται όχι μόνο αναγκαιότητα, αλλά και σημαντικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη και την επιτυχία των καταλυμάτων σε έναν κόσμο συνεχώς εξελισσόμενο, όπως αυτός του τουρισμού.

bottom of page