top of page

Πως τα ετοιμα ποτα μπορουν να συμβαλουν σε μια αναβαθμισμενη εμπειρια στο bar του ξενοδοχειου!

Το bar σε ένα ξενοδοχείο αποτελούσε ανέκαθεν μία πρόσθετη υποδομή, στην οποία σπάνια δινόταν η απαιτούμενη προσοχή. Ίσως διότι στο παρελθόν οι ταξιδιώτες έδιναν περισσότερη έμφαση στην εξερεύνηση των μαγαζιών του προορισμού, πάρα στις διαθέσιμες επιλογές του ξενοδοχείου που διέμεναν, με αποτέλεσμα τα περισσότερα ξενοδοχεία να εστιάζουν στην παροχή διαμονής και ίσως φαγητού, παρά νυχτερινής διασκέδασης.

Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιες εξαιρέσεις. Ξενοδοχεία με ιστορία ή μοντέρνο concept συνήθιζαν να δίνουν περισσότερη έμφαση στο bar τους, διαμορφώνοντας τον χώρο έτσι ώστε να ταιριάζει στο ύφος τους. Τα τελευταία χρόνια, και με τη σταθερή αύξηση της δημοτικότητας των bars, περισσότερα ξενοδοχεία ξεκίνησαν να δίνουν έμφαση και σε αυτή την υποδομή, και πολλά από αυτά να επιτρέπουν είσοδο στο bar τους και από μη διαμένοντες.

Στην αύξηση της δημοτικότητας των bars έπαιξε σημαντικό ρόλο και η τάση των rooftop bars που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, καθώς έδωσε σε πολλά ξενοδοχεία τρόπο να αξιοποιήσουν έναν χώρο που παλαιότερα δεν είχαν τη δυνατότητα. Σε αυτό συνέβαλε και η ανασφάλεια που δημιούργησε η πανδημία, που ώθησε τους ταξιδιώτες να παραμένουν περισσότερο χρόνο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου τους.

Η ζήτηση είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά πώς μπορεί ένα ξενοδοχείο να δημιουργήσει μία αναβαθμισμένη εμπειρία στο bar του, έτσι ώστε να μπορεί να σταθεί και μόνο του στην αγορά;

Γιατί ο bartender θεωρείται η «καρδιά» του bar και ποια τα στοιχεία που συνθέτουν την επιτυχία του;

Ο πρώτος παράγοντας που θα καθορίσει την επιτυχία του bar σας είναι ο bartender. Kαθώς πρόκειται για την «ψυχή» του bar και τον άνθρωπο που θα δώσει το added value, συνεπώς είναι σημαντικό ο άνθρωπος που θα επιλέξετε να έχει πάθος και μεράκι για τη δουλειά του. Ένας καλός bartender έχει τη δυνατότητα να αναδεικνύει κάθε υλικό σε ένα ποτό, προσφέροντας ακριβώς αυτό που αποζητά ο επισκέπτης. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αναβαθμίσετε την εμπειρία του bar σας, και ένας από αυτούς είναι βελτιώνοντας τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιείτε και κατ’ επέκτασιν το τελικό προϊόν που προσφέρετε.

Τα τελευταία χρόνια, έχει αναδειχθεί μία σειρά από ποτά, στα οποία ο κόσμος έχει δείξει ιδιαίτερη αγάπη, τα γνωστά σε όλους μας cocktails, και είναι πλέον απαραίτητο να προσφέρονται σε κάθε bar, οποιουδήποτε στυλ ή λογικής. Βεβαίως, καθώς πρόκειται συνήθως για αναμίξεις ποτών, είναι δύσκολο να επιτυγχάνεται το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα κάποιες φορές, ακόμη και εάν ακολουθείται η ίδια συνταγή ενός ποτού. Πολλές φορές, ακόμη και οι πιο έμπειροι barista μπορεί να δυσκολευτούν να αποδώσουν το ίδιο αποτέλεσμα, ειδικά όταν πρόκειται για πρώτες ύλες που επηρεάζονται από την εποχικότητα, όπως φρούτα ή κάποια λαχανικά.

Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε σε αυτή τη σειρά ποτών που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια, τα cocktails, στα οποία ωστόσο κάποιες φορές είναι δύσκολο να αποδοθεί το ιδανικό γευστικά αποτέλεσμα, είτε λόγω εποχικότητας είτε λόγω των  ικανοτήτων ενός bartender. Μία έξυπνη λύση για το ξενοδοχείο είναι λοιπόν να προμηθεύεται, έτοιμα τα συγκεκριμένα ποτά, από εταιρείες, όπως είναι η Premium Brands.

Cocktails – Εγγυηθείτε ένα υψηλής ποιότητας γευστικό αποτέλεσμα, μειώνοντας τον χρόνο προετοιμασίας, και αποκτώντας απόλυτα μετρήσιμο κόστος

Τα cocktails είναι ίσως τα πιο δημοφιλή προϊόντα ενός Bar, και πολλές φορές γίνονται και λόγος επίσκεψης για κάποιους. Βεβαίως, για τη δημιουργία ενός cocktail χρειάζεται αρκετός χρόνος προετοιμασίας (που πολλές φορές δεν είναι διαθέσιμος), αλλά και σπατάλη πρώτων υλών. Η λύση στα παραπάνω έγκειται στα έτοιμα cocktails.

Ακόμη και αν τα προτιμήσετε συσκευασμένα, τα cocktails δεν παύουν να χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα των συστατικών τους, και την ικανότητα τους να προσφέρουν ένα σταθερά υψηλής ποιότητας γευστικό αποτέλεσμα. Βεβαίως, επιλέγοντας έτοιμα cocktails μειώνεται σημαντικά και ο χρόνος δημιουργίας τους, απελευθερώνοντας χρόνο από τον barista, και επιτρέποντας σας να ανοίξετε το bar σας σε περισσότερο κόσμο.


*Sponsored


Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα με τα Coppa Cocktails, την ιδανική λύση για τους ξενοδόχους

Τα Coppa Cocktails της εταιρείας Premium Brands είναι αλκοολούχα cocktails 100% φυσικά, φτιαγμένα με φρέσκα φρούτα, που παραδίδονται έτοιμα για σερβίρισμα ή σε ατομικές συσκευασίες για χρήση σε mini-bar. Τα Coppa Cocktails είναι μία βραβευμένη σειρά από cocktails που χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα των συστατικών τους, και την ικανότητα τους να προσφέρουν ένα σταθερά υψηλής ποιότητας γευστικό αποτέλεσμα. Αποτελούν την ιδανική λύση για bars καθώς:

Τι τα κάνει τόσο ξεχωριστά;

  1. Αποθηκεύονται εύκολα σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ δεν αλλοιώνεται η γεύση τους.

  2. Το μόνο που χρειάζονται κατά τη προετοιμασία τους είναι λίγος πάγος (θρυμματισμένος ή μη), και τις γαρνιτούρες της επιλογής σας

  3. Παρέχουν ένα σταθερά γευστικό αποτέλεσμα καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες ισορροπίες μεταξύ αλκοόλ και των υπόλοιπών υλικών

  4. Παρέχουν απόλυτα μετρήσιμο κόστος, και δεν είναι αναγκαία επιπλέον υλικά κατά το σερβίρισμά τους.

  5. Μπορούν να μειώσουν το κόστος των cocktails σας έως και 50%.

  6. Τέλος, προσφέρονται σε ατομική συσκευασία των 100 ml, σε γυάλινη φιάλη των 700 ml, και σε ασκό των 8 lt, ο οποίος προτείνεται για ξενοδοχεία.

Wine Sparkling Cocktails – Η νέα τάση στα sparkling cocktails που εγγυάται 100% γευστικά επιτυχημένο αποτέλεσμα

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί τα cocktails από γλυκό αφρώδη οίνο. Ιδιαίτερα το Aperol Spritz είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή ποτά αυτή την περίοδο, και πολλοί το προτιμούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και κατά τη διάρκεια του brunch ή του φαγητού. Βεβαίως, η δημιουργία ενός ισορροπημένου Sparkling Cocktail (Spritz) δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ακόμη και ελάχιστες διαφοροποιήσεις στην ποσότητα, μπορεί να δώσουν ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.

Επιλέγοντας να τα προμηθεύεστε από μία τρίτη εταιρεία, σας εγγυάται την απόλυτη γευστική ικανοποίηση ακόμη και των πιο απαιτητικών επισκεπτών σας. Εξασφαλίζοντας ότι υπάρχουν οι ισορροπίες μεταξύ ποτού και αφρώδη οίνου, ο bartender σας θα πρέπει μόνο να προσθέσει λίγο πάγο και τη γαρνιτούρα της επιλογής του, και θα έχει δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα που θα αρέσει στον καθένα.

Δροσιστικοί Χυμοί και τσάγια για «φρουτένια» cocktails και μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών

Πέρα από τα cocktails και τα ποτά, σε ένα bar είναι απαραίτητες και περισσότερες επιλογές αφεψημάτων ή μη αλκοολούχων ποτών, για όσους δεν καταναλώνουν αλκοόλ, ή ακόμη και για τη δημιουργία ιδιαίτερων cocktails/mocktails. Υπάρχουν άπειρα μη αλκοολούχα προϊόντα στην αγορά, τα οποία θα εμπλουτίσουν τον κατάλογο ενός bar και θα επηρεάσουν σημαντικά το γευστικό προφίλ των ποτών που προσφέρετε.

Το κρύο τσάι, για παράδειγμα, είναι ένα αφέψημα με ποικίλες χρήσεις, που το προτείνουμε σε κάθε bar. Μπορεί να σταθεί μόνο του σε ένα μενού, ενώ μπορεί να ενταχθεί και πολύ εύκολα σε ιδιαίτερα cocktails. Οι χυμοί από την άλλοι μπορεί να μην είναι απαραίτητοι σε ένα bar, καθώς έχουν αντικατασταθεί από τους πουρέδες προϊόντων. Ωστόσο, ο χυμός της Αλόης δεν υπάρχει σε μορφή πουρέ, και είναι ένα δροσιστικό και υγιεινό ποτό, που μπορεί να σταθεί κυρίως μόνο του, αλλά και να προστεθεί σε κάποια mocktails.

Τέλος, το νερό καρύδας έχει τη δυνατότητα να δώσει εντάσεις σε κάθε cocktail/mocktail, οπότε είναι εξαιρετική επιλογή σε περίπτωση που θέλετε να αντικαταστήσετε το νερό σε κάποια cocktails. Φροντίστε η βάση του συγκεκριμένου προϊόντος να αποτελείται από 100% φυσικό νερό καρύδας καθώς θα επηρεάσει σημαντικά τη γεύση καρύδας που προσφέρει, και τις βιταμίνες που θα εμπεριέχει.


*Sponsored


Η Premium Brands παρέχει τρία brands, εκ των οποίων τα δύο είναι αρκετά γνωστά στην Ελληνική αλλά και διεθνή αγορά, τα AriZona Iced Tea, Premium Aloe, και Vita Coco.

Τα AriZona Iced Tea είναι τα πλέον αγαπημένα σε όλους τσάγια που χαρακτηρίζονται από τα φυσικά τους υλικά και για την ιδιαίτερη συσκευασία τους. Μπορούν να σταθούν μόνα τους σε ένα μενού, ενώ μπορούν να ενταχθούν και πολύ εύκολα σε ιδιαίτερα cocktails. Το Premium Aloe από την άλλη είναι ένα δροσιστικό και υγιεινό ποτό αλόης, που μπορεί αντίστοιχα και αυτό να σερβιριστεί μόνο του, αλλά και να ενταχθεί σε κάποια mocktails, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Τέλος, το Pure Coconut Water είναι 100% φυσικό νερό καρύδας και μπορεί να δώσει μία νέα υπόσταση στα cocktails/mocktails με την ιδιαίτερη γεύση καρύδας που προσφέρει, και τις βιταμίνες που το ενισχύουν.

Τα προϊόντα της Premium Brands και τα γνωστά σε όλους μας πλέον Coppa Cocktails, AriZona Iced Tea, Gracioso Wine Sparkling Cocktails και τα υπόλοιπα προϊόντα τους, που έχουν κατακτήσει την αγορά, μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην αύξηση της ποιότητας των ποτών που προσφέρονται στο bar του ξενοδοχείου σας. Ακόμα, θα διευκολύνουν στην αύξηση των κερδών σας και στη μείωση της φύρας, λόγω της ελεγχόμενης ποσότητας κατανάλωσης των προϊόντων.

Ολοκληρώνοντας

Συνοψίζοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μπορεί τα παραπάνω προϊόντα να διευκολύνουν τις διαδικασίες δημιουργίας cocktails και ποτών, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι δεξιότητες του bartender σας, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνολική επιτυχία του bar. Είναι σημαντικό να αναδείξετε ποιοτικά προϊόντα μέσα από το bar του ξενοδοχείου σας, καθώς έτσι θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι εφαρμογές των παραπάνω ποτών είναι πολλές, και ακόμη και τα Coppa Cocktails που φαινομενικά παρουσιάζουν ένα τελικό προϊόν, μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ενός τελείως διαφορετικού γευστικού αποτελέσματος.

bottom of page