top of page

Ανακαλύπτοντας το ξεχωριστό Spa Concept της IDOLO Group για το νέο ξενοδοχείο της ΜΚ Hotel Collection

Η Idolo Group, σε συνεργασία με την εταιρεία Starpool, υπογράφει το Pnoé Spa στο νέο θέρετρο ευεξίας Pnoé Breathing Life στην Κρήτη, ένα wellness center βασισμένο στη σύγχρονη πολυτέλεια και τη μινιμαλιστική ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου.


Το σπα ενός ξενοδοχείου είναι καθοριστικό για τη διαμόρφωση της εμπειρίας διαμονής του. Τα ξενοδοχειακά κέντρα ευεξίας βοηθούν τους επισκέπτες να βρουν ένα καταφύγιο χαλάρωσης και αναζωογόνησης, διαφοροποιώντας σημαντικά τη συνολική εμπειρία από την αναμενόμενη, παραδοσιακή φιλοξενία. 


Μάλιστα, έρευνες έχουν επισημάνει τη σημασία των κέντρων ευεξίας στα ξενοδοχεία, τονίζοντας πως αυτά έχουν εξαιρετικά θετική επίδραση στη συνολική ικανοποίηση του επισκέπτη. Πιο συγκεκριμένα, μια έρευνα από το Global Wellness Institute βρήκε πως το 54% των επισκεπτών θέτουν την ύπαρξη προσφορών wellness ως βασική προϋπόθεση κατά την επιλογή ενός ξενοδοχείου. Επιπλέον, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα κατά τη διαμονή τους, ενισχύοντας έτσι τα έσοδα του ξενοδοχείου.


Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω δεδομένα και τις wellbeing τάσεις παγκοσμίως, η IDOLO Group δημιούργησε ένα ξεχωριστό spa concept για το νέο θέρετρο ευεξίας Pnoé Breathing Life στην Κρήτη. Σε αυτό το άρθρο, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε το καινοτόμο αυτό κέντρο ευεξίας, το οποίο έχει ως στόχο να υπενθυμίσει στους ταξιδιώτες τη σημασία της χαλάρωσης σώματος και πνεύματος μέσω της αναπνοής.


Η ανάσα ως βασικός πυλώνας της ολιστικής ευεξίας


Όπως τονίζει και το όνομά του, το Pnoé Wellness Center, έχει την ανάσα στο κέντρο των υπηρεσιών του. Σύμφωνα με την IDOLO Group, το κέντρο αυτό έχει ως πρωταρχικό και βασικό στόχο να μάθει στους επισκέπτες να αναπνέουν. Μπορεί εκ πρώτης όψεως η αναπνοή να ακούγεται ως κάτι αυτονόητο, ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές που αν εφαρμοστούν, μπορούν να μετατρέψουν την ανάσα στο απόλυτο εργαλείο χαλάρωσης και ηρεμίας.


Αρχικά, η σωστή αναπνοή χρειάζεται εκπαίδευση και θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να μάθει ο επισκέπτης στο σώμα του να αναπνέει σωστά. Γι’ αυτό τον λόγο, η IDOLO Group έχει φροντίσει, έτσι ώστε το κέντρο ευεξίας να απαρτίζεται από καταρτισμένο προσωπικό, το οποίο θα βοηθήσει τους επισκέπτες να μειώσουν τους ρυθμούς τους και να εστιάσουν στην αναπνοή τους. Μέσω συγκεκριμένων ασκήσεων, όπως επίσης και ειδικού εξοπλισμού, οι ειδικοί του Pnoé Wellness Center βοηθούν τους επισκέπτες να χαλαρώσουν απλά και μόνο μέσω της αναπνοής.


Μάλιστα, σε συνεργασία με τον Andrea Zuccari, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης, το κέντρο ευεξίας του ξενοδοχείου παρέχει πέντε επίπεδα ασκήσεων αναπνοής, κατάλληλων τόσο για αρχάριους, όσο και για περισσότερο έμπειρους, μέσω ενός digital wellness coach.


Φυσικά, μια εξειδικευμένη ομάδα Wellness Concierge αναλαμβάνει να οργανώσει το wellness πρόγραμμα κάθε επισκέπτη, ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η IDOLO Group δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να εστιάσουν πλήρως στο αίσθημα ευεξίας που προσφέρει το κέντρο, το οποίο παρέχει μια καινοτόμο εμπειρία λουτρού, με μια αυθεντική, ωστόσο, κρητική πινελιά.


Πρωτοποριακές υπηρεσίες και προϊόντα wellness


Εκτός της αναπνοής, η IDOLO Group έχει φροντίσει, έτσι ώστε το wellness center να παρέχει και έναν μεγάλο αριθμό πρωτοποριακών υπηρεσιών ευεξίας. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του Pnoé Breathing Life, μπορούν να βρουν μεταξύ άλλων:


  1. Zerobody Dry Float Pro: H Dry Float Therapy είναι μια τεχνολογική καινοτομία στον κλάδο της ευεξίας, η οποία προσφέρει όλα τα οφέλη της μείωσης της βαρύτητας, χάρη στην ειδική πατενταρισμένη μεμβράνη. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στους επισκέπτες να επιπλέουν σε πάνω από 400 λίτρα νερού χωρίς να βραχούν, ανακτώντας την ψυχοσωματική τους ευεξία.

  2. Sauna and Steam Bath – Soul Collection: Το Soul Steam Room είναι ένα δωμάτιο ατμού σε ένα καθηλωτικό περιβάλλον. Χάρη σε μια τεχνολογία που εκμεταλλεύεται την άμεση είσοδο, επιτυγχάνεται θερμοκρασία 43°- 45° C και σχετική υγρασία 98% μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

  3. Water Paradise: Τέσσερα διαφορετικά ντους – κρύα ομίχλη, καλοκαιρινή καταιγίδα, κρύα βροχή και τροπική βροχή – περικλείονται σε ένα μόνο μονοπάτι, για να απολαύσουν οι επισκέπτες μια πολυ-αισθητηριακή εμπειρία νερού. Οι πίδακες των κεφαλών του ντους εναλλάσσονται μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών λειτουργιών, που διαφέρουν σε θερμότητα, χρώμα και ένταση.

  4. Wellness Coach: Πρόκειται για ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες να επιλέξουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα, διαλέγοντας ανάμεσα σε προγράμματα meditation, mindfullness και αναπνοών. Τα περιεχόμενα του Brain Training, όπως το ονόμασε η IDOLO Group, που αναπτύχθηκε με τη βοήθεια συνεργατών στην επιστήμη και τον αθλητισμό, έχουν σχεδιαστεί για να έχουν θετικό αντίκτυπο σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής.

  5. AirPod: Υπερβαρική θεραπεία οξυγόνου, με 3 επίπεδα πίεσης, σχεδιασμένη για μία απολύτως χαλαρωτική και ανανεωτική εμπειρία, που στοχεύει στη βελτίωση της συνολικής ευεξίας του ατόμου, φυσικής και πνευματικής. Η θεραπεία AirPod αυξάνει την ενέργεια και την άμυνα του οργανισμού, διευκολύνει τον ύπνο, βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη νοητική διαύγεια και συμβάλλει σε έναν πιο υγιεινό και ωφέλιμο τρόπο ζωής.

  6. Salt Wall: Φωτισμένος τοίχος με τούβλα από αλάτι Ιμαλαΐων, που συνδυάζει την ευεξία με το design. Τα κύρια πλεονεκτήματα των δωματίων αλατιού παρουσιάζονται στην αναπνοή (καταπολέμηση του άσθματος, του βήχα, των λοιμώξεων κ.λπ.) και στο δέρμα (ανακούφιση από δερματίτιδα, ψωρίαση κ.λπ.).

Εξειδικευμένο training με επίκεντρο την ασφάλεια



Το προσωπικό της Idolo Group αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου, με αποδεδειγμένη εμπειρία σε πολυτελή ξενοδοχειακά σπα. Το συγκεκριμένο προσωπικό έχει αφομοιώσει πλήρως τις διαδικασίες του ξενοδοχείου, κατανοώντας απολύτως τον τρόπο λειτουργίας του, ενώ παρέχει και ένα ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για το υπόλοιπο προσωπικό το ξενοδοχείου (Υποδοχή, Πωλήσεις, F&B), προκειμένου να γνωρίζουν και εκείνοι με τη σειρά τους άριστα τις υπηρεσίες του κέντρου ευεξίας, παρακινώντας τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. 

Βεβαίως, μπορεί η πανδημία να έχει περάσει, ωστόσο ο COVID-19 είναι ακόμη εδώ. Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο δράσης που συμπεριλαμβάνει πρωτόκολλα υγιεινής αλλά και SOPs, με στόχο τόσο την ασφάλεια των επισκεπτών, όσο και την ικανοποίησή τους. 


Premium προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματος



Για να ενισχύσει την εμπειρία wellness, η IDOLO Group έχει επιλέξει τα πιο premium προϊόντα  για τη φροντίδα του δέρματος. Έτσι, κατά τη διάρκεια ενός χαλαρωτικού μασάζ, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν κρέμες και αρώματα της αρεσκείας τους, ενισχύοντας το αίσθημα ευεξίας.


Σχετικά με τις υπηρεσίες μασάζ, το κέντρο ευεξίας του Pnoé Breathing Life προσφέρει 4 κατηγορίες:


  • Χαλάρωση

  • Ενέργεια

  • Ανανέωση

  • Διατροφή


Το προσωπικό καθοδηγεί τους επισκέπτες, ώστε να επιλέξουν το καταλληλότερο είδος μασάζ για αυτούς, ενώ πάντα χρησιμοποιούνται τα πιο ασφαλή προϊόντα περιποίησης.






Συνοψίζοντας


Έχοντας ως όραμα να σχεδιάζει, να δημιουργεί και να λειτουργεί μοναδικούς χώρους ευεξίας, η IDOLO Group, μέσα από το νέο spa concept στην Κρήτη, επιθυμεί να προσφέρει στον επισκέπτη μια αυθεντική εμπειρία wellbeing, η οποία, παράλληλα, ευελπιστεί να γίνει και μια κερδοφόρα επιχείρηση για το ξενοδοχείο.


Έτσι, μέσα από χώρους, προϊόντα και προγράμματα που εστιάζουν στην προσωποποιημένη και ολιστική ευεξία, η IDOLO Group καταφέρνει με το νέο της wellness project να προσφέρει στους επισκέπτες αποτελεσματικές θεραπείες που αποτοξινώνουν το σώμα και το μυαλό, μέσα από μια διαδικασία που εξυψώνει και το πνεύμα.

bottom of page